Igy május elején egyszerre érik a spárga és az eper, és Németországban errefelé minden sarkon van egy bódé ahol ezeket árulják. A termékek utcai prezentációja nem feltétlen azonos a képen láthatóval, habár a marketingpotenciál nem elhanyagolható...
UV hatására kicsapódnak a szerves anyagok, a melegtől meg kipárolog az alkohol / éter
Kb. 3 órával és öt hibás próbálkozással később itt egy részletnagyítás, ami mutatja a lehetőségeket. Ahol éppen éles, ott látszik, hogy elképesztő felbontása van. Szemcse gyakorlatilag nem létezik és külön figyelemreméltó a dinamika: az ott egy fehér kesztyű a napfényben, és mégis minden részlet látszik csakúgy, mint a pálma árnyékos levelein.
Techno:
UV ~ 2 mW/cm2 (2024.05.11. 17 ora)
Látható fény kb 14 EV (ISO 100 = f8 1/250)
Üveg negatív nedves kollodium (kb. ISO 2 f8 8s exp.)
Hivás kb. 8s
A teljes üvegfelület albumin oldattal lett kezelve, szárítva, emiatt nem vált le az emulzió, mint a másik rózsás képen. Ez csökkenti a fogging problémát is.
A sok kis fekete pötty a használt ezüst-nitrát oldatban lévő szenneződés, azt takarítani kell, UV napfürdő, éter párologtatás, szűrés, regenerálás, stb...
Első üvegnegatív teszt, minden hiba megfigyelhető rajta, de van egy hangulata...
Már nem hiszek az "egy képekben", próbálok mindenből valamiféle sorozatot, csinálni, témát "feldolgozni".
Techno: Ez egy újabb házi C41 hívás. A híres lejárt Polaroid 200 filmet ISO 64-re exponáltam. Kontrasztos, szemcsés, de megvan az a klasszikus nyers, filmes feeling, amit szeretek és szerintem passzol is ehhez a tanyasi témához.
Fotók szerzõ szerint
Készítette:
milanFeltöltve:
2024.05.18 20:39:31Hozzászólások száma:
1Pontozások száma:
0Pontszám:
- Leírás:
Készítette:
milanFeltöltve:
2024.05.12 17:06:19Hozzászólások száma:
0Pontozások száma:
0Pontszám:
- Leírás:
Készítette:
milanFeltöltve:
2024.05.12 11:21:08Hozzászólások száma:
2Pontozások száma:
0Pontszám:
- Leírás:
Készítette:
milanFeltöltve:
2024.05.12 11:15:19Hozzászólások száma:
0Pontozások száma:
0Pontszám:
- Leírás:
Készítette:
milanFeltöltve:
2024.05.06 18:19:28Hozzászólások száma:
3Pontozások száma:
0Pontszám:
- Leírás: