295  regisztrált felhasználó
6725  feltöltött kép
59017  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
aerodynamics
picture

aerodynamics

picture

fall

picture

swizzle

picture

Műterem

picture

Szem reloaded

picture

Lorenzo Tucci

picture

Szuperszombat

picture

A pozolo piranha

picture

RG

picture

-

picture

-

picture

Nézőpontok

picture

Önarckép feat. Endivajna & Gyarmati Dezső

picture

Skolekridts II.

picture

$

picture

Szigorúan őrzött csomagok

picture

Budapest, 2005 szeptember

picture

Ferenciek tere

picture

Lehull a lepel?

Objektív:Nikkor 85Gépváz:D70Film:
Érzékenység: 200 Expozíciós idõ:8Rekesz:16
Leírás: aerodynamics - (n) the science relating to the effects produced by air or other gases in motion

/ezek tanulmányképek, nemtom lesz-e belőle valami. a meghatározások a képeken látható Webster szótárból származnak./
2006.01.20 08:30:50
Hu, de szep!
Pabo, egyaltalan nem von le a kep ertekebol, de elsore Loksira tippeltem volna!
Egyetlen apro hobaja van a kepnek, az a kis morzsa ott a kep jobb felso harmadaban a konyvlapok elen. Lehet rajta vitatkozni, hogy kell-e oda, engem mindossze azert zavar, mert a kompozicio annyira szep es letisztult, hogy nem illik oda az az ize. SZVSZ

Karoly
2006.01.20 08:39:27
a Szaturnusz gyűrűi
tömbösitett Guttenberg galaxis metszlapja
nekem tetsz
az a kis morzsa pedig nem zavar, sőt
el lehet nézni, h pabo leette a lexikont;
megéhesedett pedig még csak az "a"-nál járt
2006.01.20 08:47:36
Élesség-életlenséget esetlegesnek látom, bal oldalt a könyvön ezeknek az ujjbemélydéseknek a szereplését esetlegesnek, hogy milyen szögből, mennyi, és kompozíció-alakító tényező legyen-e vagy nem stb. Hát a könyvél, lapélek hulláma, szokásos, van ilyen, a fény, a sötétedése nem nagyon tetszik, nem elég penge nekem, és esetleges az a Károly emlegette morzsa/papírhiba/foszlány/ok, vagy ne legyen vagy igen, de több, kompozíció/textúraalakító szereppel. Az az igazság, hogy nekem ebben a tárgyfotó projektben az ötlet mellett a precíziós munka hiányzik, a szőrözés az apró részletekkel (hiszen csak ilyenek vannak ebben a műfajban nagyrészt!), a minden figylembevétele, a teljes uralom az eszközök, a fény és a tárgy fölött. Nem tetszik itt ez a filmformaidegen vágás sem, esetleges. Vagy megcsinálod az adottban, hogy ilyen hatása legyen, vagy panorámával, de akkor más koncept, más buli, így utólag vágni erre, nekem ez nem elég kemény dolog. Fölösleges esztétizálás.
2006.01.20 08:49:49
Nekem akkor is tecc! :)))

Karoly
2006.01.20 13:20:43
eloszor is kosz a hozzaszolasokat mindenkinek.

eloljaroban: mint irtam, ezek vazlat-kepek, nem kesz verziok. egy otletet kezdtem el probalgatni tegnap este, es meg akartam mutatni, mit szoltok hozza. anelkul, hogy tulmagyaraznam, a lenyeg az, hogy szerintem nagyon izgalmasak lehetnek egy ilyen hatamas konyv formavaltozasai. mivel epp egy lexikonrol van, talan arra is lenne lehetoseg, hogy a dolog rekurzive onmagaba forduljon. pelda: egy szepen bevilagitott szotar, ami emlekeztet egy madarra + alarakva ugyanabbol a szotarbol szarmazo "madar" definiciot. meg nem tisztult le a fejemben, de ugy erzem, kijohet valami izgi oda-vissza utalgatas, egymasra, onmagara. de lehet, hogy doglott otlet, vagy nem is eredeti.

a potty: esetlegesseg? talan, de ez a konyv ilyen, es nekem kulon tetszik. persze, ra lehetett volna rajta meg erositeni. a technikarol annyit, hogy egy kb. 40 wattos gagyi allolampa adja fenyt, ennel tobbet nem nagyon lehet vele kihozni.
2006.01.20 13:24:08
a vagas: igen, esetleges, tudom, nem szep igy. de sajnos a meglevo technikammal ez a kep rendes kisfilm formatumban nem keszitheto el, mert nem tudok eleg kozel menni. illetve van meg egy kolcson objektivem, amit megprolok majd bevetni, meg sosem hasznaltam.

hogy az atmenet nem tetszik, azt elfogadom, de nem bannam, ha kicsit kifejtened.

melysegelesseg: maximalis melysegelessegre torekedtem, ha megnezed a tech infot, 16-os rekesz a max. minden kepen 14 v. 16-os blendet hasznaltam. miert erzed esetlegesnek?
2006.01.20 15:00:58
pabo: ötlet/ek jók lehetnek, de jobban át-és végiggondolni, én nagyon bírom az ilyen önmagába-és önmagából el-csavarodó, önreflexív cuccokat, ez érdekes. Pötty: nekem is tetszik, de itt nem ül, makróval pl. egész közelmenni, hogy a könyvélek íve/hulláma kitöltse a képet és ebben elhelyezni a pöttyöt, esetleg még laposabb fényben, egészen szuper és irreális volna, mondjuk azzal a címmel: Mező. Vagy nem is tom. Vágás: értem a kisfilm, meglévő objektívpark kérdést, de: abból kell gazdálkodni, ami van, azaz a hibából, fogyatékosságból erényt, ha nem megy a cucc a formátumban, ne csináld meg, mert akkor fordítva csinálod, kiugrasztod a hibát/fogyatékosságot, az nem jó. Átmenet: azaz a könyvlaphullám árny/fénye: nem jó nekem az árnyék, mert kb téglalap alakú, nem követi az ívet, de nem is tom, hogy követné, tehát formája nem kóser nekem. Élesség/tlenség: fene tudja, azér esetleges, mert nincs játékba hozva, csak, ahogy írod: ótómatice kb. minden képen ua.
2006.01.20 15:12:20
meg az elso hozzaszolasod utan megnezegettem, es nekem is feltunt, hogy elegge teglalap alaku lett az arnyek. de ha nem mondod, nem biztos, hogy eszreveszem. erdekes, hogy az ember a sajat dolgait sokszor mennyire nehezen tudja analizalgatni, mikozben maseban konnyeden kiszurom a szinte csak eppen hogy letezo hibakat is :)