295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Új középkor?
picture

Fudzsi

picture

Téli hangulat

picture

Dunai panoráma

picture

Szentkép

picture

Új középkor?

picture

Ne Ölj 4

picture

Nehru part

picture

Nehru part

picture

Spéci nézőpont:-)

picture

Szabadság híd

picture

Korzó

picture

Hajnali levelek

picture

Ívek és szegecsek

picture

Fekete-fehér éjszaka

picture

Fekete-fehér éjszaka

picture

Ez volt a roka 3. bore:-)

picture

Tajkepezes

picture

Onarckep

picture

Torinoi lepel...

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Hálás köszönetem az eddigi és türelmes tesztelőimnek, egy bizonyos hölgynek meg tonna virágot veszek alkalomadtán:-)
A karós képet mellőzném... az almával is voltak gondok...:-DDDD
2004.12.09 07:12:48
Az a baj, hogy ez úgy néz ki, mint a Dűnéből a féreg. Egyébként jó büdös lehetett, gratulálok :)
A szövegnek tárgyilagosabbnak kellene lenni, pl. egy idézet, vagy valami. Ez így túl magyarázó.
2004.12.09 07:43:26
Jutka, mésse veszek virágot:-P :-)))) Tényleg, mostmár ilyesmire koncentráljatok, amire Jutka (képi hibák), a tényszerű adatközléstől fázom, mert abba bármikor bele lehet kötni.
2004.12.09 08:59:44
A karós biztos érdekes : )
Tűzzel epilálni olyan mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató de leginkább fájdalmas.
2004.12.09 09:03:15
Annál van azér rosszabb, a villanyborotva, én már hallotam (szószerint), másik szobából az eredményét:-DDD
2004.12.09 09:16:18
Na, Endre! ez aztan rossz...de tenyleg. hogy egy divatos, am borzaszto kifejezessel eljek, remgagyi! minden, de minden.
rossz a szoveg, buta a maglya, az ovszer valami kapucnis gyerekhez hasonlit, aki szemermesen kikukucskal az udvaron rakott tabortuz mogul...az alap meg micsoda? valami csipsz? es hogy jon oda?
ez a szoveg (hogy megint divatos legyek) egy uberszajbaragos valami. viszont szamomra mulatsagos, mert a g-play nevu rettenetreppbandat juttatja eszembe...ott volt ilyen kinkeservesen osszeszenvedett, amde megis rettento gyengenek hato szoveg az egyik szam elejen...szerintem ha meghallgatod a gengszterkorszak (vagy valami ilyesmi) cimu albumukon ezt a szamot (vagy inkabb hallgasd meg az egeszet), garantaltan nem fogsz tobb ilyen szoveget irni, de meg csak eszedbe sem fog jutni...
ja es ez az uj kozepkor...kb annyira realis, mint a verkommunistazas a parlamentben...node a lo messzire bir szaladni, tudjuk ezt mind.
2004.12.09 09:21:24
villanyborotvaval rejszoltak a szomszedaid? vagy mi?
2004.12.09 09:44:49
Szerintem az műköröm. Vagy igazi.

Endre, mint ahogy azt már korábban említette valaki, el kéne kezdeni a save the pandas és a free tibet témakörökben tevékenykedni, mert ezt az afrikai koton témát kezded teljesen kimeríteni.
2004.12.09 09:55:10
Najó, egyelőre hagyom a grillcsirke témát:-)
A pandákat csak ágyelőnek tom elképzelni...:-DDDD
(/me gonoszul vigyorog:-DDD )
2004.12.09 10:15:57
korom? lehet...es akkor az elkepeszto szenvedest mutataja...mert ugye mindenkinek az jut rola eszebe, hogy letepkedtek annak a sok emebrnek a kormet es az hudenyagyon faj...es nagynagy koromhalom az egezs vilag, mar majdnem semmi nincs az emberisegbol csak a sok korom vagyis a szenvedes emleke...es az egesz tuleloje maganyosan a tuz mellet, akire nem hat a gyilkos kor, az ovszer. Ez nyilvan azt mutatja, hogy az emberiseg elpusztult az AIDS miatt es az ovszer ottmarad egyedul, hasznalatlanul es eldegel a nagy embermaradvanyhalomboritotta Foldon. Ez egy amolyan harmadik vilaghaboru utani kep, amit az emberek elvesztettek az AIDS-szel szemben, mert az egyhazra hallgattak. kezdem erteni a kepet...koszonom Bence. Endre! folytasd, mindent visszavonok, amit az elobb irtam...ne haragudj. szenzacios a kep, csak nem ertettem...bocsanat, minden az en hibam. bocsanat.
2004.12.09 10:52:35
Nincs mit.
Ez a munkám.
2004.12.09 13:55:28
A fekete hatter jo. Csak sokkal tobb kellett volna belole.
Ez a maglyan egetes nem jo dolog. Meg ha sikerult volna rogton elsore erre gondolni (es nem csak par perc es az elozmenyek ismerete utan) akkor sem a kozepkor hanem az ego gumi budossege jutna eszembe.
A maglya meretaranyait egy gyufaszallal es langjaval nem lehet visszaadni - igy nem stilizalas marad hanem filleresen megoldott filmtrukk maradt.
Most mar azt gondolom, hogy a coton a kereszten egesz jo!
2004.12.09 14:02:25
nem, a keresztet nem akarom, ez már eldöntött tény, ezen kéne valahogy csiszolni, csak nem tudom még, hogyan.
2004.12.09 14:12:55
Nekem az alap szeletelt mandulanak tunik, de vegulis mindegy, mert sajnos petyivel kell egyetertenem, full gagyi az egesz.
A szoveg az elozonel se tetszett, itt meg sokkal rosszabb. Jobb lett volna ha megfogadod Jutka tanacsait...
2004.12.09 14:31:27
Miért rossz a szöveg illetve a cím? Ezt mondjuk tényleg nem értem, írjatok szöveget, kiváncsi vagyok milyenre gondoltatok, főleg Jutka.
2004.12.09 14:43:58
Az a baj Endre, hogy az egész egy meglehetősen lerágott csont már. Ráadásul amit te csinálsz ezen belül, az bizony elég izzadtságszagú. Ne haragudj nem bántani akarlak, de asszem Koka írta, hogy jegeld egyelőre a témát, és talán egy-két éven belül bevillan valami. Én kissé cinikusan, kissé haragosan még hozzátenném, hogy addig nyugodtan elmehetnél Afrikába kotont osztani, így legalább bele is látnál a dolgokba, és valami értelmeset is csinálnál. Bocs, ha túl goromba az írásom, de annyira egyhelyben kerengeni látszol és annyira értelmetlennek tartom a dolog ilyenfajta megközelítését, hogy ez most kijött belőlem.
2004.12.09 14:47:37
nem haragszom érte, nincs miért:-) De neked miért is értelmetlen ez a fajta megközelítés? Ábrázoljam a pápát késsel a hátában, vagy mi?:-D
2004.12.09 14:58:11
Nem gondolom, hogy ezt a témát magasan katedráról (ti. a művészet magasságaiból) kellene megfotózni. Nekem ez egyértelműen olyan téma, amihez oda kell menni, ott kell élni vele egy ideig, csinálni kell, és akkor tudsz róla valamit mondani. Így csak annyi jön ki belőled, hogy "Ejnye-bejnye pápa bácsi, hát maga miatt emberek halnak meg. Ez gonosz dolog." Ráadásul nagyon egyoldalú vagy. Azt még csak meg sem említed, hogy az egyház nemcsak a kotont, de mindenféle fogamzásgátlást ellenez, hiszen az alapvető erkölcsi felfogásuk az, hogy ne élj nemi életet házasságon kívül. Ha az afrikaiak össze-vissza kefélnek, de emellett keresztényként az egyházra hallgatnak, akkor rossz keresztények, és megérdemlik a csapást. VIGYÁZAT! Ez nem az én véleményem, hanem - vélhetően - az egyházé. Azt meg nem hiszem el, hogy az egyház effektíve erőszakkal megállíthatna bárkit, akinek ott kotont osztani van kedve. Ha mégis ezt teszi, akkor az csak tovább árnyalja a helyzetet.
2004.12.09 15:09:52
Plusz tényezőként figyelembe kellene venned, hogy a helyi politikai hatalmak (hiszen azoknak van meg a megfelelő ereje, hogy az óvszerosztogatást fizikailag megakadályozzák) hogyan állnak hozzá a problémához. Vajon az egyház mellé állnak (mellesleg nyilván önös érdekből) vagy ellene foglalnak állást? Egyáltalán foglalkoznak a kérdéssel? További tényező, hogy a helyi lakosság mennyire törődik az egésszel. Érdekli egyáltalán őket, hogy sokkal nagyobb eséllyel lesznek AIDS-esek, mint más emberek? Vagy esetleg nem is tudnak mással foglalkozni, mint hogy ne haljanak éhen? Hiszen ott hatalmas a szegénység... Meg kellene vizsgálnod, hogy a halálozási okok között egyáltalán milyen helyen áll az AIDS? Nagy a gyanúm, hogy sokkal többen halnak bele az éhezésbe, illetve olyan betegségekbe, melyek kezelése a nyugati világban teljesen triviális. Ez nem szörnyű?

Szóval mint mondottam volt a téma szvsz nem vizsgálható ilyen "magasról", és jó eséllyel egyetlen képpel nem is fogod tudni megfogni.
2004.12.09 15:14:40
Arról nem is szólva, hogy nekem az az érzésem, mintha ezzel azt a hamis képzett keltenéd, hogy abban a régióban ez az egyik legnagyobb probléma, holott a fent vázoltak alapján azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy szinte biztos, hogy ez nem így van. Természetesen nem kis gond, de messze nem a legsürgetőbb megoldásra váró kérdés ez Afrikában.
2004.12.09 15:17:33
Asszem nagy viták lesznek...:-)
A dolog lényege, hogy egy hívő a keresztet Jézusnak veszi, akárhogy bizongyatom, hogy az bálványimádás...
Tehát a kereszt törölve ilyen szempontból.
A többiről meg jó vitatkozást mindenkinek, élvezettel fogom szemlélni, komolyan!!!
2004.12.09 15:19:38
Abban a régióban ez a legnagyobb probléma minden segélyszervezet szerint.
klikk

de lehet találni a googleval a vatikán szóra még jó pár utalást.
2004.12.09 15:21:12
A másik, bár titkoltabb oldala, hogy az egyház maradi elveire is figyelmeztet.
2004.12.09 15:32:55
Hát a cikkből számomra nem derült ki egyértelműen, hogy ez lenne a legnagyobb probléma... Inkább az a nagy probléma a cikk alapján, hogy az egyház áltudományos módon lép fel. Ezt nem lenne szabad. Éppen úgy, ahogy a fizika nem tud semmit sem mondani Isten létéről vagy nemlétéről, ugyanúgy a vallásnak sem szabad belekontárkodnia abba, ami nem az ő dolga. Viszont ez nemcsak afrikai, de világméretű gond, ha jól emlékszem ez az érvrendszer az USA-ból (honnan máshonnan...) indult "világhódító" útjára.
2004.12.09 15:35:30
Mondom, élvezettel fogom figyelni a szócsatákat:-)))

És közben igyekszem ennek a képnek az aberált piromániás fotós jellegét eltűntetni:-)
2004.12.09 16:22:28
Endre! Ez a kep rossz, es szerintem az otlet is rossz (persze ez utobbi maganvelemeny, az elobbi sajnos teny). El akarsz egetni egy ovszert. jo. egesd el, fotozd le kozben. vilagon senki nem fog az egyhazra gondolni, mint a gyilkos szervezetre...butan fogjak nezni a kepet, mi az oreg istent akar ez a perverz allat arckifejezessel...
szuksegszeruen kell utalnod az egyhazra es ehhez a maglya nem lesz eleg, hiszen ez a koztudatban nem fonodik ossze annyira az egyhazzal, mint a kereszt. es persze most hagyjuk figyelmen kivul a kereszt helyessegenek ertekeleset. a koromcsipszmandulat tovabbra sem ertem, de nem is hiszem, hogy kellene. Fizikus urral nem ertek maradektalanul egyet, mert amennyiben a vilagot szeretned megvaltani es kiuzni a gonoszsag vannyadt mocsaratol buzolgo lucifert a vegtelen vilagur hamvas messzesegebe, ugy valoban kuss es tessek szepen menni hitteritot kaszabolni (vilagnezettol fuggoen) meg ovszert ragasztani a raszorulok csomagjara...ez esetben nem hiszem, hogy...
2004.12.09 16:35:17
hogy errol lenne szo, inkabb egy egyszeru figyelemfelhivasra, vagy meginkabb egy ugymond "projekt" veghezvitelere, mely abbol all, hogy vajon sikerul-e olyan kepet kesziteni, mely tenyleg figyelemfelkelto, nem szajbaragos de ertheto meg meg esetleg valamennyire muveszi is. Es persze az sem baj, ha ez nem egy ritka vegbelbetegsegre hivja fel a figyelmet, hanem valami fontosabb/realisabb problemara.Vagyis nem hinnem, hogy Endre ott szeretne allni az AIDS-es emberek agya mellett es amikor ovszer nelkul probalnak nemi eletet elni, akkor harapofogoval megszoritani a herejuket es tustent becsomagolni bunosen csupasz szervuket es meg csak nem is a szegeny AIDS-es embereknek szeretne adni e kep arabol befolyt merhetetlen vagyont, hanem inkabb kommunikalni szeretne az emberekkel. Na persze ehhez nem art, ha tudod is, mirol beszelsz, de ezen tudas magadravetele mar a te dolgod, mindenesetre nem hiszem, hogy mindezert Afrikaba kellene menni. Nem tartom abszolut ertelmetlennek ezen gondolat...
2004.12.09 16:44:31
...gondolat kifejezeset, de nem is hiszem, hogy agyonvernek egymast az emberek a muzeum kapujaban, csakhogy atadhassak magukat a szellemi felnyilasnak, az egyhaz lancainak lehajigalasa kozepette...mindenesetre lathattunk mar hasonlo kifejezodeseket szamtalanszor... szerintem kozejuk ferne ez is, ha rendesen meg lenne csinalva es persze ala lenne tamasztva mindenfele okossagokkal. ez pedig kizarolag a te dolgod, ha te akarod megcsinalni a kepet. En kitalalhatom, mit irj oda es azt is megmondhatom, hogy hogy nezzen ki a kep, de akkor mar megnyomhatnam en is azt a gombot...ez igy nem megy.
2004.12.09 21:37:54
Petyi!

Alapvetően egyetértek veled, de az én meglátásom az (és készséggel elismerem, hogy nem biztos, hogy igazam van), hogy egy ilyen témájú képet nem igazán lehet az Endre által próbált úton elkészíteni. Ha Endre valóban nem tenni akar valamit az ügy érdekében, hanem "pusztán" kommunikálni akar, akkor valóban nem az a dolga, hogy kotont osztogasson Afrikában. Azt azonban továbbra is fenntartom, hogy a probléma alaposabb ismerete nélkül nem fog tudni megfelelő tartalmat átadni a kommunikáció során. Ha a tartalom már megvan - amihez szerintem a probléma eddigieknél alaposabb, sokrétűbb ismerete szükséges - akkor el lehet gondolkodni azon, hogy a kommunikációs csatorna mi legyen, hogyan működjön. De én egyelőre Endre képeiben nemcsak a tökéletlen kivitelezést látom, hanem nekem nem tűnik úgy, hogy olyan dolgot akarna mondani, amit egyáltalán megéri közölni. Hiszen mindenki ismeri az egyház fogamzásgátlással és házasságon kívüli nemi élettel kapcsolatos álláspontját...
2004.12.09 21:45:16
...Ezt közölni egy képpel teljesen fölösleges. Azt is fölösleges közölni egy képpel (vagy bármi más módon), hogy ez az álláspont ma már erkölcsileg a többség számára túlhaladott, és a túlzott erőltetése például az AIDS és egyéb nemi betegségek terjedéséhez vezet. Aki pedig ezeket az erkölcsi normákat elfogadja, az egyébként sem tartozik a veszélyeztetett rétegbe, hiszen a nemi úton terjedő betegségek ellen a legtökéletesebb védekezés _valóban_ a nemi élet korlátozása (zárójelben: az AIDS persze sajnos nemcsak nemi úton terjed...). Aki meg ezeket a normákat nem akarja elfogadni, azoknak nyilvánvalóan az egyház nem szabhatja meg (bár persze megpróbálja), hogy ne használjanak óvszert. A téma akkor kezd izgalmassá válni, amikor azt kezded el boncolgatni, hogy ilyen egyszerű és logikus meggondolások után miért is van az, hogy az afrikaiak nagy része még mindig nem használ óvszert, hogy az egyháznak miért tud mégis ekkora befolyása lenni rájuk, holott a következményeket...
2004.12.09 21:51:39
...(optimális esetben) maguk is ismerik. Ehhez viszont a probléma sokrétűségének, szerteágazásainak alapos ismerete kell, és nem gondolom, hogy ezt egyetlen képben ilyen egyszerűen meg lehetne fogalmazni. Az Endre által választott út számomra alapvetően kudarcra ítéltnek tűnik, mivel túlzottan leegyszerűsíti a képletet és ilyen módon demagóggá válik. Viszont úgy vélem, hogy a művészetben éppúgy, mint a korrekt kommunikációban a demagógia kerülendő, mert bár sokakat meg tud mozgatni, mégsem igaz, és a sánta kutya tipikus esete kerül fennforgásra (ez utóbbi kifejezést pedig le fogom védetni, olyan gyönyörűen hangzik :))))
2004.12.10 07:55:09
Hát, mindenesetre elkezdtél a témán gondolkozni:-)
2004.12.10 08:03:45
A lényeg az, hogy végeztem több helyen képtesztelést, az eredmény az lett, hogy aki hívő és vallásos, annak órákig kellett magyaráznom, hogy a kereszten a kotongumi az nem Jézus, hanem a büntetési formára utaltam vele (amint ezt megértették, teljesen egyetértetettek a kép mondanivalójával, pláne amikor közöltem velük pár adatforrás helyét - ergo rossz ember nincs:-) )
Emiatt kuka ilyen formán a keresztes kép. Az inkvizició boszorkányüldözéses, máglyás világa meg szorosan kapcsolódik az egyházhoz. Szóval a lényeg, hogy mint kép rossz, de az eszme, a gondolat jó (legalábbis ezt állítom én).