295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Összefutó vonalak
picture

Bilbao

picture

Sikátor

picture

Barcelona

picture

Kék tó

picture

Egy régi sétány

picture

Listapótlék

picture

Panelmacs

picture

Összefutó vonalak

picture

Furcsa páros

picture

Tükörvonalak

picture

Szundi

picture

Nyugalom

picture

Cím nélkül 2,5

picture

Cím nélkül 2

picture

Cím nélkül 1

picture

Kukucs

picture

Lépcsőforduló

picture

Télkép

picture

Kémény-élmény

Objektív:Gépváz:Minolta X7AFilm:Ilford Pan
Érzékenység: 100 Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Pestszenterzsébet sziti geometrikus szépségei
2005.01.14 14:15:58
Vágnám alul úgy, hogy a gázcső (?) éppen ne látsszon, jobbról pedig hogy az oromfal belépése és a torony helye is nagyjából aranymetszés szerinti legyen, és már csak a drótokat kéne kiretusálni (antenna nem zavar)
2005.01.14 14:57:34
Nem elegge futnak ossze azok a vonalak. Jobb perspektiva kellene ide, peldaul a ket hazfal kozotti resz a fenyovel nagyon nincs jo helyen szerintem...
2005.01.14 15:23:21
Igen, valahogy az a baj vele, hogy habar ertem a szandekodat, de vonalak oda futnak ossze, ahova nem kellene, a dzsuvaba! Amikor a szemunk a vonalakkal egyutt "lefut", es megnyugszik a vonalak talalkozasi pontjaban, akkor ott egy csomo katyvaszt talalunk: ereszcsatornat, gazcsovet, villanyburat, stb. A szemunk mindig a kep tartalmi kozeppontjaban kell "megalljon", es itt ez sajnos a vonalak miatt a dzsuva. Bocs!
Karoly
2005.01.14 17:00:35
Balázs: próbálgattam a vágási ötletedet. Nem rossz, zártabb, valószínűleg jobb kompozíciót ad. Ha tényleg ez a legnagyobb hibája a képnek, megcsinálom (a retust is). :)
Milán: nem akartam én nagyon geometrikusan szabályos vonalösszefutást alkotni (emiatt persze a címadás lehet nem túl szerencsés). Az a fenyőfás nyílás tényleg nem kéne oda (majd legközelebb megnézem, ki tudom-e trükközni), de a vonalakon kívül pár más dolgot is meg akartam mutatni ezzel, pl. a sok különböző felület együttesét, amik javarészt háromszögeket alkotnak, meg hogy mi is van a "díszletek" mögött.
Károly: mi van, ha én épp a dzsuvát akartam megmutatni (megintcsak: a "díszletek", a főutca mögött)? :) És tőled is megkérdem: ha nem a vonalakra koncentrálsz, akkor látsz értékelhető momentumot a képen? :)
2005.01.17 08:35:57
Nem ertelek, ToZo! A cimadassal Te magad determinaltad a kepet, akkor miert kered, hogy ne a vonalakra koncentraljunk? Ha pedig a dzsuvat akartad megmutatni, akkor nem elegge mutattad meg. Ismet csak a cimadas (is) segithetne, masreszt valahogy jobban kiemelni (nem tom, hogyan!) a dzsuvat, a foutca-diszlat hatso oldalat.
Karoly
2005.01.17 09:33:32
Igen, beláttam, hogy nem volt szerencsés a címadás, de azt reméltem, hogy ezzel együtt érzékelhetők lesznek a kép egyéb erényei is. Ezexerint tévedtem: nem érzékelhetők, vagy nincsenek is.
2005.01.17 10:03:57
ToZo! Eszembe jutott valami! Bar en is hive vagyok az FF-nek, de talan a dzsuvat bemutatando, jobb lett volna ez a kep szinesben, nem? Ha pedig tenyleg "csak" a vonalak jatekarol lenne szo, akkor maradhatna FF. (Nem tom, csak hangosan gondolkodom!)

Karoly
2005.01.17 12:13:35
Károly, kösz az ötletet, de asszem amit meg akartam mutatni, annak ff-ben is át kéne jönnie.