295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Önarckép
picture

Ruszt (No.1)

picture

Montázs hallal

picture

Cím nélkül

picture

Cím nélkül

picture

Szombathelyi házető

picture

Nyitott ajtó

picture

Életút

picture

Kőszeg

picture

Önarckép

picture

Csendélettanulmány

picture

Meditáció

picture

A transzcendencia elvesztése

picture

Cím nélkül

picture

Árnykép

picture

Szeparáció

picture

Cím nélkül

picture

Önarckép montázzsal

picture

Installáció

picture

Szárnyas macska

Objektív:Gépváz:minolta dimage z1Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.06.23 12:34:13
Huuu, most kene egy Cavinton! Ki is festette ezt?

Karoly
2005.06.23 12:46:00
Ez tetszik. Szándékoltan maníros, nyíltan utánérzés, idézet, rájátszás, ami épp ezért csinál valamit azzal, amire rájátszik. Nekem most hirtelen a jeles Da Vinci mester hölgyeinek kéztartása jut eszembe, pl. Hölgy hermelinnel. Szerintem egyvalamire kellene "ráállnia", egyvalamit megtalálnia és azt aztán intenzíven kimeríteni, feldolgozni, szóval beleásnia magát valamibe és elmélyülnie egy stílusban, de önmagában is. Mert ez így hülyeség. Ez a sok stílus, meg bravúrkodás. Tehetség van, szem van, már "csak" eredetiség" kell.
2005.06.23 12:47:19
huh... remlik valami...
2005.06.23 12:51:17
Gyuri: azt hiszem, fejen talaltad a szoget. Van azonban egy bibi: elobb ra kell jonnie a fotosnak, hogy mi az, amihez ert. (En meg nem jottem ra, pontosabban odaig mar eljutottam, hogy mi az, amihez NEM ertek, azt nem eroltetem.)

Karoly
2005.06.23 12:52:53
ilyenkor sajnalom, hogy en muveletlen vagyok. ha muvelt lennek, akkor meg oromet is lelhetnek ebben a bravurkodasban.
mondjuk a parodiakat jobban szeretem, de akkor is tudnom kell, hogy mit parodizal.
2005.06.23 13:06:11
Á, az is baromi sok, ha rájövünk, mihez nem értünk, az jó. Amúgy meg: mindenki keresi magát, stílusát egész életén át, nincs "biztos" pont. Kísérletek vannak, jobb, rosszabb eredménnyel. Az ember azért azt érzi, ha valami nagyon kézre áll neki, valamit nagyon élvez csinálni stb. Viszont mindent, egyszerre nem lehet, mert az felületesség is lehet és gondolkodás nélküli "könnyű kéz". De ez ízlés dolga tán, de én nem nagyon szeretem az amolyan "reneszánsz" alkotókat, akik mindenbe belekapnak, mindent csinálnak, de egyiket se mélyen vagy eredetien. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek: Da Vinci elvtárs ugye, vagy Gőte úr, meg a magyar Erdély Miklós.
2005.06.23 13:06:36
Nos, erre mit mondassz, Gyuri?:-) Epigon, vagy nem epigon?:-) Valahogy én a tiszteletteljes tiszteletlensége miatt nem nevezném annak...:-)
2005.06.23 13:08:59
Olvasom a véleményed, ha magaddal IS ilyen szigorú vagy, akár a jövő Brassai-ja is lehetnél...:-)
(én csak amatőrnek tartom magam, meg is maradok halálomig annak, ha egy mód van rá... egyelőre sík amatőr és minnél később digitális amatőr:-) )
2005.06.23 13:12:43
Ha mar szoba jott: Da Vinci elvtarsat mostansag mar eleg sok kritika illeti, o tenyleg elegge reneszansz volt abban az ertelemben is, hogy feluletes volt. Nem vitatom a muveszi erteket, azt azonban el kell ismernunk, hogy nagyon nagy svihak volt, sok minden sz..ba belekapott, es megunvan azt, otthagyta. Az volt a mazlija, hogy valoban tehetseges volt, es fennmaradt az ide-oda kapkodasbol "par" ertekes alkotasa is. (Mar amelyik "fennmaradt"; lasd az Utolso vacsorat, amelyik mar eleteben lemallott, es az elmult szazadokban mindenki csak toldozta-foltozta.)

Karoly
2005.06.23 13:13:26
Nem tartom magam bravúroskodónak v.ö. technikai hibák. Vagy, ha bravúroskodónak tartotok, akkor az tényleg csak az, hogy rengeteg képet láttam. Általában ismerem a fotótörténetet, a stílusokat, ismerem a kortárs, nevezzük úgy progresszív fotót. Szeretem és érdekel a XX. század teljes művészeti spektruma. A stílustalanság inkább onnan fakad, hogy ösztönös fotós vagyok. Van egy képi anyagom, és akkor azt nézem, hogy mit hozhatok ki belőle. A lehető legritkábban képzelem el előre, hogy éppen mit is fogok csinálni. Sőt, szinte sohasem.
2005.06.23 13:28:01
stgellert: ez a kép jó, nem epigon, mert van viszonya, tehát egyfajta távolsága, éspedig ironikus távolságtartása attól, amit mintául vesz. A többi képnél én ilyet nem vettem észre.
Ha a szigorúság-dolog rám vonatkozik: attól, hogy magammal is igyekszem szigorúnak lenni, sajnos még nem leszek/vagyok semmi, pláne Brassai. Egy dolog tudni, mi a jó, mit kellene tenni, egy másik dolog, meg tudod-e tenni, van-e hozzá tehetség, képesség. Ez olyan dolog, hogy pl. milyen jogon cseszed le mondjuk (jogosan) Proustot, Leonardot, ha magad nem tudsz egy büdös sort sem leírni, viszont tudod, hogyan kellene. Mármost ez ugye hülyeség, nem érv. A kettő sajna független egymástól: kritikai érzék és alkotói képesség.
2005.06.23 13:29:53
bioscopman: bravúroskodás: az nem technikai értelemben van "mondva", hisz így, a neten nézve ez amúgyis megítélhetetlen, bravúroskodás: stílusok, maszkok, formálási módok váltogatása. Amit mondol, az viszont baj: műveltség+ösztönösség. Ez nem jó, mert "ösztönösen" ugyan, de másolsz, mert sok "mintát" ismersz. Több tudatosság, önreflexió, több konceptualitás. Tehetség, érzék megvan, csak gondolkodni kell.
2005.06.23 13:40:27
életműveknél többet érnek, pl. a befejezetlen Háromkirályok imádása. Grafikai életműve egészen döbbenetes és páratlan, csak Dürer-é, Rembrandt-é mérhető hozzá. Persze, az Utolsó vacsorát az elcseszte technikai értelemben. Éshát sok marhasággal foglalkozott végülis, ha úgy vesszük, ünnepélyek rendezése, tüzijátékok és más marhaságok, de mondjuk pár gépezete, elgondolása se semmi. Az a baj, hogy kommersz. Mindenki ismeri, de mégse, a hüje Monaliza meg majd minden képeslapon ott virít. És az ilyen marhaságokon is: Da Vinci-kód, jesszus. Dehát ez csak az én véleményem.
2005.06.23 13:40:51
Gyuri megint fejen talaltad a szoget! (Ma jo napod van! :))) )
Igen, a muveltseg+osztonosseg eleg veszelyes paros!
Szerintem a "legjobb" eset az osztonosseg. En legalabbis sok olyan fotost lattam (itt koztunk is!), aki eloszor csak "nyomkodta" az exponalo gombot - nem is rosszul! - aztan tanult csak hozza, tanulta meg, hogy mit is csinal valojaban.

Karoly
2005.06.23 13:44:44
"Gyuri megint fejen talaltad a szoget! (Ma jo napod van! :))) )"

Jesszus, akkor beteg vagyok! Vagy ittam, csak nem tudok róla! Kérem, engem megmérgeztek, fogjanak le!

Éshát igen: van benne valami, hogy jobb először az ösztönösség.
2005.06.23 13:46:49
Na, ebben nem ertunk egyet! Marmint abban, hogy Dan Brown konyvei marhasagok. Az a baj veluk, hogy lehet oket nagyon popularisan is megitelni, masreszt azonban ezek a konyvek - ha belegondol az ember - egy-egy "otletet" adnak. Korantsem jelentik azt, hogy UGY IS VAN, ahogy leirta. A "Digitalis erod" pl. nagyon elgondolkoztato es aktualis, holott tudjuk, hogy nem igaz. De lehetne... (Az mar mas kerdes, hogy sokan - ki tudja, hanyan? - keszpenznek veszik az ott leirtakat; ebben az ertelemben valoban marhasag.)

Karoly
2005.06.23 13:47:17
Nahát: a leonardós cuccomnak lemaradt az eleje valahol. Szóval a lényeg: nekem Leonardo az egyik legnagyobb festő, az a pár képe, képei életműveknél...stb.
2005.06.23 13:49:07
Ertheto volt igy is! A tehetsegeben en sem ketelkedem, csak a mentalitasa ugyebar... :)))

Karoly
2005.06.23 13:49:50
Marmint most Leonardorol beszeltem, nem bioscopman-rol!

Karoly
2005.06.23 13:53:10
Nekem Dan Brown egy nagyonnagyon gyenge Eco-utánzat. Én belekezdtem a davincsikódba, de nem bírtam elolvasni, rettenetesen van megírva, és nekem őrülten felületes és blöffölő. De ez mindegy, én egy elvadul irodalmár vagyok, úgyhogy: nem beszámítható. Ja, Eco: A Foucault-inga, na innen lop majd mindent, csak zsír komolyan veszi, és messzemessze nem olyan művelt és pontos és szellemes, mint Eco. Szóval a Foucault-inga után nekem Dan Drown egy viccnek tűnt.
2005.06.23 13:55:39
Én ezt a Da Vinci szarságot fél éve olvasom, de az istennek nem tudom befejezni. A manusz nagyon nem tud írni. Teljesen egyetértek Ecoval kapcsolatban is.
2005.06.23 13:57:50
Ne ebben megint igazad vagyon! Eco != Brown...
Ma nem allok le Veled vitazni, mert ma mindenben igazad van: nincs sikerelmenyem! :))) (Nehogy komolyan vedd!)
Mindazonaltal a Digitalis erod tenyleg jo! Marmint nem irodalmilag: a stilusa ugyanaz, mint a tobbinek, hanem a benne rejlo (szomoru) lehetosegek (reszben tenyek!) miatt. Egy resze sajna mar muxik: hogy a vilag oszes e-mail-je szurve van...

Karoly
2005.06.23 13:59:53
"Ne = Na"! :)))

Karoly
2005.06.23 14:04:42
Nena? Igen, valamikor nagy popbálvány volt.
Digitális erőd: nem olvastam, lehet, hogy érdekes, majd megnézem. Valami antiutópia-szerű dolog lehet, ahogy írsz róla.
2005.06.23 14:07:20
Szegeny Bioscopman ma aztan kapott apait-anyait, csak gyozze osszesoporni! :)))
Ugy kell neki, ha arra vallalkozott, hogy IDE kepeket kuld... :)))

Komolyan: egesz jo szuro a keptarunk. Azert is szoktam anyazni, amikor keves, vagy semmi kritika nem erkezik egy-egy kepemre, mert jobban orulok, ha jon. Mindegy, hogy rossz, vagy jo, de fontos! Szoval nem rossz kis Keptar ez!

Azert is irtam, hogy jo szuro, mert tobbszor tapasznyaltam, hogy erosebben kritizaljuk egymas kepeit, mint a "kulvilag". (A multkor egy par festonek mutattam meg a kepeimet, es azok is tetszettek nekik, amelyek itt nem egyertelmuen arattak tetszest - neeem, nem szobafestok voltak!)

Karoly
2005.06.23 14:09:29
Nena most het vegen itt lesz Becsben a Donauinselfest-en. :)))
Azert ilyen "komoly" kategoriaba nem sorolnam a konyvet, maradjunk abban, hogy ugyanolyan krimi, mint a tobbi, de van benne szamos ijeszto lehetoseg (azaz gondolat).

Karoly
2005.06.23 14:20:07
Régi vicc, de ezen a szobafestőkön egy csomót röhögtem most.
A többi meg: igen, ez jó, a kritikából tanul a legtöbbet az emberfia.
Jesszus: Nena még "működik"?! Bár nosztalgiázni biztos nem rossz buli.
Dan Brown pedig: a legijesztőbb lehetőség pedig a könyveivel kapcsolatban, hogy még többet ír! Hisz beindult a "biznisz". Mint a HerryPottercsajnál, már nem tom, hanyadik kötetet ömleszti magából.
Nade mi van bioscopmannel? Elalakdt a képforrás? Ennyi volt? Egy heves attak és utána szelaví, agyő?
2005.06.23 14:25:26
Dehogy! Szerintem most gyogyitgatja a sebeit! (Mondjuk Sopronig maszok-kal.) Amint irtam, nem konnyu kiheverni bennunket, de ha valaki tuleli az elso csortet, akkor mar megeri itt maradnia. :)))

Karoly
2005.06.23 14:29:04
Ja, ha mar Nena: a multkor lattam rola egy riportfilmet valamelyik dajcs teveben. Neeem, nem az a szokasos kereskedelmi teves, Kiskegyed-izu habostorta volt, hanem annal jobb. A csaj azzal "foglalkozik" (kenytelen vagyok kitenni az idezojelet!), hogy haldoklokhoz jar megkonnyiteni az utolso idejuket. (Nagyon sok ero kell hozza, minden elismeresem erte!)

Karoly
2005.06.23 14:36:18
Nahát. Fura, nem gondoltam volna, hogy egyáltalán van ilyen khmm... "foglalkozás". Nem semmi. Sőt, ha jobban belegondolok, elég elképesztő. Nem semmi ez a Nena, ezek szerint.
2005.06.23 14:49:51
Faradsz, Gyuri! Egy hozzaszolasban ket db "nem semmi". :)))

Karoly
2005.06.23 14:58:48
Gyuri: Bioscopman uj erore kapott! Nezd meg az Arnykep c. kepenel! :)))

Karoly
2005.06.23 14:59:12
Hát igen, mit tegyek, eljárt felettem is az idő. Maholnap porba hull a fogsorom és nem találom meg a billentyűket és csak vigyorgok hülyén, mint a vadalma.
De tényleg, elég fura dolog ez a "foglalkozás", nem igazán tudom, hova tenni, ezért "nem semmizek" jobb híján.