295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

Variációk egy témára #1

picture

-

picture

-

picture

Fényjáték

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

3

picture

2

picture

1

picture

Kerekek

picture

Az igazi drótszamár

picture

Absztrakt 2.

picture

Absztrakt 1.

picture

Az Öreg

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Elso kiserleteim. Velemeny?
2005.10.06 11:01:56
Nem vagyok otthon ebben a mufajban, igy csak technikailag ertekelem:
1. fatyol(?) van rajta
2. ferdenek tunik, holott valoszinuleg az allo rugo gorbe(?)
3. miert pont folulrol lett megvilagitva?
4. hol az elesseg? (nem egyertelmu)

Karoly
2005.10.06 11:11:11
Ezeket meg az exmunkahelyemen csinaztam egy kb. 5 perces cigiszunet alatt. A fenyt az asztali lampa adta, nem is gondoltam ra, hogy iranyitani probaljam a fenyet. :))
Fatyol lehet a negan, de az is lehet, hogy amikor a kontrasztot huzigaltam, elcsesztem vmit.
Sztem a rugo gorbe, de hal' istennek mar nem tudom megnezni! :))

Koszi Karoly!
2005.10.06 11:23:53
Aha! Akkor a cigifust miatt a fatyol! :)))

Karoly
2005.10.06 11:30:34
Szerintem ez így nagyon kevés. A rugó(k) önmagában nem egy izgalmas tárgy, és itt a háttér nulla, csak ide-oda tologattad a dolgot/tárgyat/tárgyakat (de azt sem valami jól), meg hozzátettél még egy nem túl izgalmas tárgyat, de nem formáltad meg fotográfiailag. Világítás nulla vagy inkább telibe. Ezt az önmagában nem túl izgalmas tárgyegyüttest vagy környezetbe/kontextusba kellett volna állítani és úgy bevilágítani, vagy ha már így alakult, és önmagában, szólóban áll/nak, akkor a világítással trükközni, hogy valami viszonylag izgalmas kijöjjön belőle. Ez így sivár, érdektelen, esetleges. A tárgyfotózás nem olyan egyszerű dolog, amilyennek látszik. A minimál-kép sem. Dehát leírtad, hogy készültek, úgyhogy értem én, de azt mondom, minek? Van, amit meg lehet oldani, csinálni szépen ebédszünet alatt is akár (lásd Károly képeit), de ahhoz több kell, mint két rugó és 5 perc.
2005.10.06 12:08:03
Gyuri!

Ahogy irtam, ez kiserlet volt, amibol tanulsagokat lehet levonni.
Egyetertek ugyan Veled, viszont ebbol meg nem derul ki szamomra, hogy mivel es hogyan tehetnem kevesbe sivarra, erdektelenne?
:)
2005.10.06 12:42:00
Mármint ezeket a képeket kevésbé sivárrá? Ezekkel szerintem nem érdemes foglalkozni. Azt meg, hogy mit, hogyan és miért, neked kell eldöntened. Én nem tudok receptet, mit lehet egy(vagy két vagy há) rugóval kezdeni. De igazából, mondom, én ebben a "témában" nem látok semmit most. Lehet, hogy ha, mint valami iskolai feladatot megkapnám, kezdjek vele valamit, kitalálnám, de így nem izgat. Neked kell kreatívnak lenned, nem nekem. Pl. más háttér, próbálgatni más hátterekkel a dolgot, más textúrákkal, más színekkel, esetleg színesben; több lámpa, elkezdeni próbálgatni, ha innen egy főfény, onnan egy derítés stb., hogyan néz ki a rugó, ill. az árnyéka. Vagy a rugót pl. abszurd környezetbe állítani, helyezni, mittom én, ágyba, párnák közé, vagy fene tudja, tehát egyfajta abszurd tárgyegyüttest hozni létre. Vagy egészen közel és csak a rugó egy részletét elhelyezgetni a képen, ívek, vonalak, és esetleg pl. színek. Tehát makró. El kéne olvasni pl. egypár könyvet vagy könyvből részletet
2005.10.06 12:46:44
a tárgyfotózásról, ha ez érdekel. Vagy úgy általában a műtermi fotózásról, a mesterséges fények kezeléséről, alakításáról. De ebben a témában gyönyörű példákat találsz itt Márknál. Mit lehet kezdeni adott, nem túl izgalmas, lepukkant helyszínnel és fényekkel. VAgyhát el kell dönteni: fény, formák, rajz, ff. vagy színek, színesben? Ilyesmik.
2005.10.06 12:48:43
Nna, mostmar asszem, ertelek! :) Koszi Gyuri!

Krisztian
2005.10.06 20:02:32
szerintem a legjobb ut, ha nem a fotozasert magaert fotozol, hanem a fotozast, mint eszkozt hasznalod fel a gondolataid megvalositasahoz. magyarul: egyetertek Gyurival :-)
2005.10.07 08:04:52
Csendélet... A kompozíció jó, minimál is... de valahogy asszem, ilyet "mindenki" csinált már...
Talán egy picike kontrasztemelés eltünteti a fátyolt.