295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Volt, lett
picture

Volt, lett

picture

Főépület

picture

Ime az újszülött képe:

picture

Légoltalmi pince

picture

Oldalajtó

picture

Ebédlő

picture

Ebédlő

picture

Ebédlő

picture

Lejárat

picture

Rendelő

picture

-

picture

Lejárat

picture

Bemosakodó

picture

Madár

picture

Darazsak és Madarak

picture

Műhelyben

picture

-

picture

Boncterem

picture

Már nem csöng

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Ma összegyűjtöttem az összes kép természetes fényben készült változatát. Érdekes párok vannak.
Többen és többször kérdezték már, hogy miért világítok a kórházban.
Szerintem ez a képpár sokmindent elárul. Számomra az alkotási folyamat része, hogy találok egy helyszínt, egy tárgyat, egy akármit, ami hatással van rám. Nem dokumentálni szeretnék, hanem megmutatni, hogy az adott dolog mit hoz ki belőlem. Nem dokumentálni szeretnék, hanem láttatni azt, amit én látok.
2005.10.13 12:31:06
ez a keppar tokeletesen alatamasztja sotet elmed mukodeset :-)
es azt kell mondjam, hogy amikor elkezdted a korhazat, meg nem voltal a radirfej hatasa alatt, viszont nehany kep teljesen ugyanaz a stilus. nem veletlen, hogy bejon neked az a film; talan meg kene mutatnod Lynch-nek ezeket a kepeket :-)
es hat arra is jo ez a keppar, hogy azok, akik nem tudjak, mennyi munka van egy ilyen kepben, azok legalabb ilyen modon lathassak.
2005.10.13 13:09:53
Márk, miután említetted én is megnéztem az eraserhead-et. Én nem engedném szabadon lófrálni azokat, akiknek ez kedvenc filmjük :)
2005.10.13 13:24:06
Hűha, akkor én sem lófrálhatok szabadon.
Más: én izéltem ezzel a természetes fényekkel, de abszolúte nem volt igazam. Ahogy látom és értem a tervet, egyre jobban tetszik és nagyon jónak és erősnek tartom ezt az egész kórház-mesterséges fény projektet. Nagyonnagyon jó. És nagyon tetszik, hogy van benne gondolat és komoly fényképészeti és más munka.
2005.10.13 14:03:41
Nagyon szép a baloldali kép finom pasztell színvilága, jól választottad ki a nap állását a felvétel időpontjához.
2005.10.13 14:35:01
:-) Nem is volt nap. :-)
Ismerem a véleményedet pagrus. Nem azért raktam fel, hogy bárkit is meggyőzzek. Inkább érdekességnek szántam. Olyan dolog ez, amit mások, máshol nem láthatnak. Szóval kiválasztottak vagytok. :-))
bence! Nézd meg a Clockwork Orange-ot, vagy az eredeti Orosz Solaris-t. Lehet, hogy akkor a képtárból is kizártok? :-)))
2005.10.13 14:52:45
Márk! Tudsz oroszul? Ha igen, az tök jó, én is. És eredetiben nézni Tarkovszkijt az nagyon jó, a magyar fordítás, khmm..., néhol elég vicces, de végig "rövid", azaz nincs minden le-ferdítve. Kubrick: régen tetszett a Mechanikus narancs, nemrég újranéztem és nem bírtam végignézni, a könyvvel pont így, olyan bravúros-féle, de nem túl mély, inkább lájtos. Nekem az abszolút top Kubricknál a Shining, az tökéletes, és elég jó a 2001. Űrodü is, a Tágra zárt se rossz, az Acéllövedék vagy mi, vacak, Barry Lyndont nem láttam, pedig kéne, használtak ott egy csúcs Zeiss/Hassy objektívet, az 50mm/0.7-est bizonyos felvételekhez. Szokurovot ismered? Régi dolgait inkább, azok brutálisan nagyon jók, hogy finoman fogalmazzak.
2005.10.13 15:09:21
Sajnos nem tudok. Meg még egy csomó nyelven nem tudok. Meg még egy csomó mindent nem tudok. És ez idegesít. Zsolt kolléga már mondta, hogy higgadjak le, az élet véges.
2005.10.13 15:26:27
Á, hülyeség. Nem kő lehiggadni. Az élet pedig, ha úgy vesszük, reálisan, "külsőleg" véges, "belülről", azaz irreálisan, végtelen, attól függ, mivel töltöd ki, mivel feszíted szét. Csomó nyelven én se tudok, na és. A legtöbb ember, akiket ismerek és csomó nyelvet tud, hülye, egészen kevés az igazán "intelligens felhasználó". Egy valamit tudj, csinálj jól, legyen az bármi, fotózás, fa egérfarokesztergálás stb., és minden oké. Egy valamit, de azt nagyon. Én már csak tudom: semmire sem tudok így, ilyen erősen fókuszálni, mert mindenféle dolog elvon/érdekel, viszont egyvalamiben kellene nagyon elmélyedni. Amit te itt, minimális eszközökkel megcsináltál, az már valami, szép munka. Kezdetnek. Erős tempóval és elmélyedéssel akármi lehetsz. Előre és arccal a fa egérfarokesztergálás rózsás horizontja felé!!!!!!!
2005.10.13 15:34:51
:-)
Valahogy így gondolom én is.
Nagyon sok minden érdekel. És tényleg könnyű elveszni bennük. (filmek, filmkészítés, rajz, olvasás, versírás, regényírás, fotó, vasútüzem, ipartörténet, építészet, helytörténet, számítástechnika is egy kicsit, szociológia, lélektan, iparművészet, formatervezés stb) Igyekszem olyan dolgokkal foglalkozni, amiben több minden is benne van.
Itt például van:
fotózás
új dolog létrehozása (sosemvolt világítás)
helytörténet
technika (vakuk, kábelek)
építészet
stb
Szóval szerteágazó érdeklődésemet igyekszem egy cél felé vezérelni.
2005.10.13 15:54:24
Jézus, fura egy lista, már a zárójeles. Engem ebből az 1, 4, 5, 6, 7, 10, 14 tétel érdekel, bár a legutolsó, a lélektan se úgy, hogy pszichológia vagy analízis, azaz a lélektan "tudományai", mert ezeket én nagyon primitív dolgoknak tartom, hanem úgy egyébként, máshogy. Bár voltak azért egész értelmes fickók, pl. a magyar Ferenczi Sándort egészen nagyon tisztelem, baromi intelligens és finoman gondolkodó fickó volt. Mondjuk az ipartörténet részben nekem az építészet része, a régi ipari épületeket nagyon szeretem. Ennyit a Kórház, egyéb / Volt, lett c. fotódról, nagyon szakszerűen és talán túl szigorúan a témánál maradva. Fa egérfarokesztergálás! Csak ennyit mondok.
2005.10.13 16:05:19
Gyuri: azt az objektivet allitolag a filmstudio kezdemenyezesere fejlesztettek ki, mert Kubrick nem akart a belso felveteleknel a gyertyakon kivul mas fenyforrast hasznalni. Emiatt azonban nem erdemes megnezni, mert ossze sem hasonlithato a tobbi Kubrick-kal. Mas mufaj, szerintem ez nem neki valo. El is ajandekoztam a dvd-t...
Az en hozzaallasom -csak hogy tudd, Markot miert akartam lehiggasztani- amugy inkabb a tiedhez hasonlit: mindenbe belefogni, mindent kiprobalni, de lehetoleg csak egyszer, mert kell az ido/energia a tobbire :-) A fotozas is ilyen: meg azelott kiszallok belole, mielott elerhetnek benne valamit...
2005.10.13 16:16:35
Az objektívet a NASA-nak fejlesztették, 1966-ban, hogy a Hold árnyékos oldalán is tudjanak a kedves asztronautok kavarni. Endre idézte be a Fotó-Listára, de előtte egy srác az Index fotós topicjába ezt a linket:klikk
Amúgy persze, jól van, értem a többit.
2005.10.13 16:31:56
akkor a film-review, amit olvastam, kozolt valotlan adatokat. sebaj, ez a cikk jo (en is lattam a listara belinkelve), kar, hogy egy szavat nem ertem :-)
2005.10.14 08:20:52
Na ez nagyon tetszik! workshopot kéne tartanod világításból, én isten bizony még fizetnék is a tanfolyamodért!:-)
2005.10.14 08:25:50
Érdemes is egyirányba szűkíteni, mert ha túl sok felé mész, nem csak szétaprózódhatsz, hanem akár ki is éghetsz, mint a túlterhelt biztosíték.

A eraserhead-et hol lehet megnézni? DVDtékából van esélyem hozzájutni?
2005.10.14 08:28:17
Nem tudom, de szerintem egy átlag tékában biztosan nem lesz meg.
2005.10.14 09:08:35
szinte magam elott latom, hogy amikor kikered a radirfejet, a szoke, mukormos tekas cica, intenziv ragozas kozepette hatrabattyog a raktarba es elohoz valami hasonlo cimu primitiv amerikai vigjatekot (pl. csucsfejek), majd artatlan tekintettel megkerdi: "ez az?" :-)
2005.10.14 09:22:18
Igeeen!! Zsolt jól mondja! :-))
Vagy inkább sajnos. :-(((
2005.10.14 11:40:33
Elefántember, Wild at heart, Lost Highway, Mulholland drive, Twin Peaks. Vagy Dr. Strangelove hogy egy jó Kubrickot is mondjak. A Radírfejet érdemes megnézni, de eléggé beteg. Főleg kedvenc filmnek. :)
2005.10.14 11:49:14
az Elefantember tul szentimentalis a WildAtHeart helyenkent nagyon gagyi. Lynch-et a radirfejnel erdemes kezdeni, ugyanis az meg ertheto. A tobbi filmje (mulholland, highway -ez kicsit elavult mar-, peaks) inkabb a tudatalattira probal hatni (Lynch sajat almaibol emel at reszleteket ezen filmjeibe) emiatt emberi logikaval ertelmezhetetlenek. Kulonosen ervenyes ez a legujabb, rabbits cimu szosszenetere.