295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

Deák tér

picture

Jobbra és le

picture

Budai vár

picture

Lomtalanítás

picture

-

picture

Edzés kora este

picture

Ruhaárus asszony

picture

A kapu

picture

Ki lesz a következő?

picture

-

picture

-

picture

Gábor

picture

Néni

picture

-

picture

Ikon

picture

Föld fölött

picture

Csajok

picture

Én

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.11.03 10:15:38
Ez is tetszik, egyszerű, átlós szerkezet, de jó, jó a sok elem a képen, az emberek, cetlik, fecnik, járda, út stb., jó kaotikus. A káoszban meg ez a szigetszerűen, egyedül elhelyezkedő valaki és valami. Nagyon érdekes és nekem eldönthetetlen, mit fejez ki a rokkant ember arca. De néz, és ránk néz, nekem ez nagyon érdekes, valahogy ezt a nézést kénytelen vagyok komolyan venni. Létrejön valami kapcsolat köztem és az ember között, köztem és a kép között. Gratulálok a legutóbbi pár képedhez, nagyon erős, színvonalas, nekem hibátlan anyag.
2005.11.03 10:28:47
köszönöm. néha nagyon pontosan belelátsz egy-egy fotóba. a másik képnél is éles volt a diagnózisod, csak este lesz időm feltölteni oda az "előzményt", amiről írtál.
2005.11.03 10:41:17
A tekintet azt fejezi ki, amit a mienk, mikor nézzük. Az a pillanat, amikor első találkozáskor felmérjük egymást, érdeklődve, de egy kis egészséges bizalmatlansággal. A kép nagy erénye - művészi, emberi szempontból, tehát túl a fotón -, hogy megmutató és nem belémsulykoló, nem sokkoló, rámtelepedő, hanem kapcsolatépítő. Az oldás és kötés párosban inkább az oldás, bevon, de szabadon hagy. Kapok levegőt. Fotós szemmel nézve tetszik a nagylátószög, ami itt nem hatásvadászat, hanem eszköz.
2005.11.03 15:43:32
Őszinte leszek... bármennyire is jó kép, alapvetően taszít a nagylátó használata...

Itt is az a fura érzésem van, hogy a képi szenzációt valamilyen nyomorult egyed alkotja, mindenféle plusz nélkül, ha érted, mire gondolok ( ha nem, elnézést, tényleg az én hibám).
2005.11.03 15:44:56
Ja és pabo, ne idegesítsen, hogy homlokegyenest ellenkező véleményeket látsz, én is jókat szoktam időnként röhögni a képeim alatt jelentkező vélemények homlokegyenest ellenkező véleményén:-)))
2005.11.03 21:10:12
ó, egy pillanatig nem aggódom az ellentétes vélemények miatt. az élet nem fekete-fehér. (habár valaki épp az ellenkezőjét állította nemrég, talán talajmente :)

a nagylátós kérdéshez csak annyit mondok, hogy ha képi szenzációnak érzed a használatát, ha nálad a megnyomorítottság a kép lényege, akkor te ezt látod ebbe a képbe. nincs ezzel semmi baj. de azért gondolj arra is, hogy a nagylátó másra is jó ám. (halkan kérdem, hogy miért érzed így?)

egyébként szomorúbb lennék, ha mindenki azt látná bele, amit te, noha én nem ezt szándékoztam "bele tenni". ki mondta, hogy pl. egy regényről vagy versről mindenkinek ugyanaz kell eszébe jusson? néha jónak mondott regényeket tart kalap szarnak az ember...
2005.11.03 21:27:39
kis kiegészítés a "nem ezt szándékoztam beletenni" részhez: ez úgy értendő, hogy én ezt az embert nem tartom szánalmasnak, sem szenzációnak. beszélgettem vele, és egy pillanatig nem éreztem a kommunikációnkon, hogy bármilyen szempontból is fölérendelt szerepben volnék. nem is vágytam rá, hogy így legyen. szóval, ezért is kíváncsi vagyok, hogy mitől érzed bombasztikusnak a képet?
2005.11.04 07:27:21
Mindkét kérdésre az a én válaszom, hogy túl sok szociofotót látok nagylátóra kihegyezve...
és szerintem is a vélemények sokszínűsége a legjobb:-)
2005.11.04 09:35:50
ok, ezzel csak egy ponton lehet vitatkozni. de most nem teszem meg, nehogy kettéflexelj :)))
2005.11.04 15:16:59
A tükrös csontnélküli, nekem ez már teljesen felesleges.