295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

Valami egész más

picture

-

picture

-

picture

Deák tér

picture

Jobbra és le

picture

Budai vár

picture

Lomtalanítás

picture

-

picture

Edzés kora este

picture

Ruhaárus asszony

picture

A kapu

picture

Ki lesz a következő?

picture

-

picture

-

picture

Gábor

picture

Néni

picture

-

picture

Ikon

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.11.06 20:10:37
pia, kóla, cigi... mi kell még? Jó szociofotó! Kiváncsi vagyok, cgy elélvez-e?
2005.11.06 20:16:49
Remélem, igen, és neked is kívánom. Figyelj! Többet érnek Csgy dumái a képtárban, mint a képeim. Egyedi és utánozhatatlan humora van. Próbáld túltenni magad rajta. Ráadásul igaza volt.


Nekem ez most annyira nem tetszik Pabo. Túl sok minden van rajta, nem tudom, nem az igazi.
2005.11.06 20:30:39
persze!!! Én is figyelek rá. Iszonyú maró gúnyt tud megereszteni. Világos, igaza volt, de foto-x strandozásának felkarolása tulzás volt. Máas kérdés, h ez a strand dolog már túlnőtt rajtam. foto-x is igen nagy tranzienssel dolgozik, akkor már nem volt annyira aktuális.részéről, az egyetlen részéről érzem a furkálódás lehelletét...
2005.11.06 20:49:40
miért kell mindenre rámondani, hogy szociofotó, amin nem csak árják vannak? vagy mondjuk van rajta egy tolókocsis? nem mintha számítana, hogy ki milyen kategóriába tesz el egy képet, de akkor sem szeretem ezt a gyakorlatot. rossz beidegződés.
2005.11.06 20:51:27
parkos, ne keress ármányt és viszálykodást ott, ahol nincs. így ugyan kicsit unalmasabb az élet, de sok felesleges szájtépéstől megkímélheti magát az ember :)
2005.11.07 07:42:06
Szerintem nagyon zavaros. Lehet rajta vadászni, mi-mi, ami izgalmas, de ha az ember nem szán több időt rá, nem fogja meg semmi és otthagyja.
2005.11.07 07:43:28
hmmm, pabo, szerinted, ha sok gazdag ember egy kertipartin le van fényképezve, az mi?:-) szerintem az is szociofotó...
2005.11.07 10:05:52
rendben, ne használjuk a szociofoto kifejezést, de ez akkor is egy társadalmi réteg kritikája, ha mint foto szerintetek nem jól sikerült. Félrevezető gondolatébresztés, ha azt gondoljátok rólam, hogy rasszista vagyok, de ez rettenetesen jellemző, ami a képen feketén fehéren látható." holnap már egy kanyi vasunk nem lesz...nem baj, megyünk a segélyért...". Jobban szeretem ezt a réteget munka közben lefotózva látni.
2005.11.07 10:31:16
Szép, hangulatos, példaértékű önarckép ez. De nem tudom, igazából nekem üres. Kompozícióban korrekt, de nem értem, mi az, ami miatt ezt le kellett fényképezni, valaki cigit szív, másik mond neki valamit, kólás, meg más dobozok, tömeg, ezen kívül semmi. Nem érdekes, ahogy mond valamit, az sem, ahogy szív a másik, és a letakart tárgy sem, olyan semmilyen dolgok, nincs fókusz vagy erős elgondolás/meglátás. Az fotós árnyéka sem igazán koncepcionális, csak esetleges. Pl. ebből nagyon jó koncepciót csinált Lee Friedlander önarcképsorozatában, de itt nem látom értelmét. Szóval rendben van a kép, nevezzük akármilyen műfajnak is, de nincs rajta mégse semmi különös.
parkos: valahogy finomabban kéne fogalmazni, ez az "elélvez", hmm..., nem nagyon jön be, és nincs is nagyon igazad ebben.
Timi: köszönöm, de túlértékelsz, magadat meg alul, viszont mindez példaértékű és hangulatos, noha én strandszerűnek látm magam néhanap, de nem sírok emiatt krokodilt vagy rókákat.
2005.11.07 10:43:30
Szerintem az elélvezős, az én vagyok:-)
Más:
Én tudnék egy jó szociofotót, de mivel nincsen bátorságom hozzá, másra bíznám:
Dolgozás...
ha reggel fél hét-fél nyolc között a 6-4-es villamoson utazol... nagyon érdekes kontraszt fotót lehet csinálni a felsőbbrendű fehér árja részeges munkakerülő disznókról meg az előtte sepregető romáról...
2005.11.07 11:01:34
jo persze, tenyleg minden szociofoto, amin emberek vannak. de van ennek a definicionak igy barmi ertelme? persze, ez is szociofoto, mert megmutatja, hogy ket roma lany mit csinal, ha sok ember kimegy az utcara. hurra!

csgy: ez a kep szerintem nem mond sokkal kevesebbet, mint mondjuk a Deak teres. csak maskepp fogalmaz. elkerulnem, hogy sokat beszeljek sajat kepemrol, mert ugy vettem eszre, az altalaban hamiskasan cseng, de ezen itt szamomra van valami: budapest, egy nagyvaros, es annak egy apro pillanata ket lannyal, akik a nyari melegben bevasarlokocsiszamra hordjak az uditot a nepnek. persze nem ingyer. a hatteret szeretem ezen a kepen, teljesen lezarja, leszukiti a teret.
2005.11.07 11:42:16
pabo: amit írsz a képről, ami neked ebben tetszik, az pont olyan túl általános és viszonylag üres, mint a kép, ezt nem bántásból mondom, csak tényszerűen, budapest, egy nagyváros, egy apró pillanata, hát ezek mind baromi nagy általánosságok és semmitmondások, mondjuk majd minden budapesten készült képre rá lehet mondjuk ezt mondani, és? Két lány..., üdítő, nem ingyér..., hát ezek sem túl érdekes dolgok szerintem, legalábbis így, ahogy megvalósítottad őket. A háttér..., hát igen jó tömeges, zárt, ez még tán érdekes is lehet, de szerintem ez is kevés, ha más nincs. Itt van egy nagy tömeg közepén két ilyen-olyan lány, ezt meg azt csinál, de a megvalósítás és a lányok ábrázolásmódja nekem konvencionális, felületes. A kép középpontjában vannak, de nincs karakterük, mélységük, arcuk, pl. súlyban a cigit szívó erősebb a képen, de hiába nézzük, mégse jelent semmit, szívja a cigit, mégpedig nem túl "érdekesen". Másképp fogalmaz? Lehet, de akkor nekem felületesebben, pongyolábban.
2005.11.07 12:46:42
persze, nem kell ugyanazt gondolnunk egy keprol :) foleg, hogy talan elfogult is vagyok. majd egy ido mulva visszaterek ide, es ujraolvasom. a kepet is, meg amit irtal azt is, hatha jobban tudok majd azonosulni vele.
2005.11.07 12:49:02
(az elfogultsagom valoszinuleg abbol fakadhat egyebkent, hogy a most feltoltott kepeim az elso ilyen jellegu probalkozasok reszemrol. es megorultem nekik, megha nem is eredetiek, vagy eleg erdekesek.)
2005.11.07 13:06:38
meg az ilyesmi kepeknel az is erdekes kerdes lehet, hogy vajon fog-e jelenteni valamit 50 ev mulva? van-e dokumentum-erteke? ezt persze nem konnyu elore eldonteni. fuggetlenul a kep artisztikus kvalitasaitol, latunk-e rajta korra, helyre jellemzo attributumokat?
2005.11.07 13:08:14
mint ahogy loksi egyik keperol megallapithato volt, hogy 1993-ban keszult.