295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

Laanra gondolok

picture

-

picture

-

picture

-

picture

Vanda

picture

Ani

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

picture

-

picture

-

picture

-

picture

picture

-

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.11.10 18:23:56
Hát ez nem. Olyan mintha egy fóka lenne jobb alul a néni mellett :-)
2005.11.10 21:32:52
Timi, ez nálam se nyert hangszórot. Ráadásul ezen a képen nem ismerlek fel. Kicsit talán igen, de nem túl karakteres. Érzem, hogy itt valami erős összefüggésnek kellene lennie, hogy hatalmas szikla, kis motoros, kis fóka, kis néni. De az egész nem kap értelmet, csak úgy van, szétesik. Meg nem mondom, miért. Talán túl nagy a szikla, túl pici a motoros, a fóka meg a néni. Legobábuk lesznek, jelentőség nélkül egy olyan világban, ahol még a kavics is beölti a képet a függöleges dimenzióban.
2005.11.10 21:34:04
ja, és nehogy azt gondold, hogy bármi bajom van lécci. mert nincs. csak talán túlzottan is ráindultam a téli korfus képekre :))
2005.11.10 21:42:21
Egy oroszlánfóka épp megerőszakolni készül a parton szendergő, mit sem sejtő szépséges szüzet, de a hős motocross-királyfi már feltűnt, igaz még csak az üveghegyen túl. To be continued...
2005.11.11 07:39:37
Nem gondolom, hogy bajod van Pabo. :)
2005.11.11 10:17:29
Ez jó, nagyon tetszik. Nagyon érdekes, bizarr formák, bár tán a motoros nélkül jobb lenne, mert nem ő a lényeg a képen és kicsit szórja a figyelmet. A napozók meg az cseles dolog, először észre sem venni, de utána sem rossz, mert az a mozdulat, a testek olyanok, mintha maguk is fura, érdekes kövek lennének, beleolvadnak a faktúrába. Ja, én talán kicsit lejjebb mentem volna, hogy ne látszódjon a tenger csíkja, az is fölösleg lényegében, de nem vészes. Nagyon klassz. Gyönyörű a kompozíciónak/sziklacsoportnak ez a befelé görbülő, spirálszerű szerkezete. Vagy mint egy felcsapó hullám/taraj. Mint Hokusainak az a híres, tengeres Fuji látképe/fametszete (http://www.worldhistory.com/wiki/H/Hokusai.htm).
2005.11.11 13:18:27
Csak itt nincs a háttérben a Fuji, ott meg ugye az a lényeg. Meg a csónakok a hullámok közt. Nekem sajna ez annyira nem tecc, még akkor sem, ha fasza népmesét bírok hozzá köríteni.
2005.11.11 13:45:58
Nem népmese, csak formai elemek hasonlósága, az ív, a spirál hasonlósága. Nem ettől jó a kép, csak a szem észreveszi a hasonlóságokat, analógiákat. És nem (csak) a Fuji a lényeg, éppen ez a csel benne, hogy az el van dugva, hanem a gyönyörű hullámok, meg az emberek a csónakon, pont, hogy a főtéma a margóra van szorítva, mellékesre van véve, az egész sorozat így van megcsinálva: a főtéma bujkál, de általában a margóra van szorítva. Más gondolkodásmód.
De ha nem tecc, akkor nem tecc, ennyi. Nem nagy ügy. Kinek így, kinek úgy, nekem így, neked úgy. Csak ne pro és kontra. Annak sok értelme nincs.
2005.11.11 14:34:06
Hát Gyuri ez most nagyon belemagyarázósra sikerült. Ahogy Timi mondaná "Ez a kép nem jó, akármit csináltok is vele" :-)
2005.11.11 14:57:16
Hadd kössem az ebet, a pontosság kedvéért. Nekem a kép tetszik, Timinek nem a legjobb képe, de van benne valami, pár kifogással, motoros, tenger. Eszembe jutott róla Hokusai. Amitől nem több, jobb a kép, csak asszociáltam, egy személyes adalék volt, kvázi, nem kívánt, törlendő, ennyi. Másnak tán más jut eszébe, másnak tán nem tetszik, ám legyen, én senkit nem akarok meggyőzni. Ennyi. Mi a túrót akarok ezzel és kinek és mibe belemagyarázni? Messzemenően nem érdekel, ki, mit gondol erről a képről. Én ezeket. És ahhoz sincs messzemenően senkinek sem köze, hogy én mit magyarázok esetleg, ha úgy akarom, a képbe bele, a magam számára. Max. magamat hülyítem meg. Na mondd már, egy strandhülyével több.
2005.11.11 18:58:43
na, mondjuk ez így nem jó. mármint az, hogy

> Messzemenően nem érdekel, ki, mit gondol erről a képről. Én ezeket. És ahhoz sincs messzemenően
> senkinek sem köze, hogy én mit magyarázok esetleg, ha úgy akarom, a képbe bele, a magam számára.

most vagy megint félreértelek, vagy ez amolyan elefántcsontos izé. azért vagyunk itt, hogy meghallgassuk egymást. ha elzárkózol attól, hogy más esetleg befolyásolja a véleményed, vagy ad absurdum te befolyásold valaki más véleményét a sajátoddal, akkor nem tudom mivégre ez az egész. persze lehet, hogy újfent félreértettelek...
2005.11.11 19:20:14
na, most ez megint olyan jó kis személyeskedő hozzászólás lett :) nem tudom mi van velem. az ad absurdumos mondat két felét meg kell cserélni, szóval ad absurdum téged befolyásol valaki. nem sértésnek szántam, komolyan! :) ! :)
2005.11.22 07:02:16
Hát szegény Parkost, hogy letolnám ezért...:-)
Az a baj, hogy ezzel, noha sejtem a szándékod, semmit sem lehet csinálni, ahhoz sajnos az emberek a szikla tövében nagyon kivehetetlenek... pedig a szintkülönbségek, meg a motoros jó is lehetne.