295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

A. C. Moore (Fishbone)

picture

John McKnight (Fishbone)

picture

8 milligramm

picture

Fel

picture

Jó étvágyat!

picture

Meg kell tanulni

picture

Sose köszönd

picture

Hév

picture

Őrszem

picture

Szőkített nő

picture

Testvérek

picture

Maléter

picture

Kenyér

picture

Idézet

picture

Harmat

picture

Szabadíts meg

picture

Ortodox életkép

picture

Fővám téri portré

picture

Eső

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.11.14 14:25:05
nezegetem egy ideje, es nem tudok vele mit kezdeni. olyan, mintha be lenne kopipesztelve a torony.
2005.11.14 15:19:18
Én is nézegetem egy ideje és én sem tudok vele mit kezdeni. A torony tényleg olyan, mintha kopi... nagy ég, most teljesen ugyanazt írom, mint pabo?
Na jó. Szóval először azon töprengtem nagyon, hogy melyik város lehet ez. Aztán azon, hogy hol van ez a torony. Most már csak egyet nem értek, hogy te hol voltál? Papírsárkány? Helikopter?
A kompozíció szempontjából és technikailag is hibátlan. Sokfajta absztrakt játék van benne, például egészen jin-jang-szerű a fekete meg a fehér váltakozása a torony környékén.
Sokat gondolkoztam azon is, miért nem raknám ki a falra. Aztán rájöttem. Azért, mert január második vasárnapján készült, délután háromkor. És annál lehangolóbb a világon nincs...
nak
2005.11.14 16:00:28
> És annál lehangolóbb a világon nincs...
pedig szép téli nap volt rengetegen szánkóztak a hármashatárhegyen :)
2005.11.14 17:45:39
felraknád a kedvemért az eredetit? gondolom nem ff 6x6-ra lőtted. jó volna megérteni, hogy hogy is van ez. a fények teljesen másképp esnek a tornyon, mint a háttéren. ráadásul emlékeim szerint nem is így néz ki föntről. nem értem az egészet. meg a torony melletti 1 pixel szélességű sötét sávval se tudok mit kezdeni. szóval ungabungafílingem van nagyon. győzz meg :)
nak
2005.11.14 21:51:23
a következő módosítások történtek PS-ban: vágás négyzetesre, átfordítás fekete-fehérbe, kontrasztosítás és sharpening (általában ezeket szoktam csinálni a képeimen, a korábban feltöltött képeknél meg is adtam ezeket az infókat, csak aztán láttam hogy mások sem törik ezzel magukat, ezért kezdtem én is lusta lenni)
a kompozícióban nincs semmi cut&paste elem, a hegy bizonyos pontjáról pont így látható az észak-budai adótorony
nak
2005.11.14 21:56:07
ja és persze a keret is PS :)
itt az original kicsinyítve:klikk
2005.11.14 22:01:21
na igen, itt már hihtetőbb a dolog. de itt is nagyon furán jön ki a perspektíva. olyan, mintha a godzilla méretű adótorony után egyből a mikronnyi házak jönnének. az ff meg kontrasztosság miatt nem látni, hogy ez egy hegy, és a házak távol vannak, ez az oka. amúgy tök érdekes hatás, izgi lenne erre külön rájátszani, és csinálni egy sorozatot hasonló témákkal. persze 0 ps manipulálással.
2005.11.14 22:01:54
ja, és tetszik a kép :)
2005.11.16 14:10:28
Nem tudom, hogy a szokatlan nézőpont mellett eszedbe jutott-e a sugalt gondolat, amit nekem üzen a kép? Én felkiáltó jelet tettem volna a cím mögé, mert bizony ilyen picike lesz egy világváros a média hatalma alatt. Oszt lehet, hogy csak a koromnál fogva ugrik nekem ez a jelentés, de ahogy fentről száll le a "lila" köd, ahogy a "nagy folyó" erőlködik, de nemigen tud kitörni belőle, ahogy a torony alatt végig futó fekete sáv - mintegy bombabiztos kerítés - lehatárolja a torony alatti fényeket, ahogy a közelben még erőteljes város elveszik a köd szürke, butító tömegében.... szóval egyszerű, de nagyon jó (ko(Ó)r)kép ez! Még a kávém is kihűlt, annyit bámultam! Gratula!
7 pont