295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

Sikátor

picture

Csóközön II.

picture

Csóközön I.

picture

Sehol egy lélek

picture

3. típusú objektívhibák

picture

Csendes strand

picture

Vízfestmény II.

picture

Vízfestmény I.

picture

Őrségi hajnal

picture

-

picture

"Esik"

picture

-

picture

Elhagyatva

picture

-

picture

Esküvői fotózás skót módra

picture

Last minute

picture

Vasárnap reggel

picture

Horror

Objektív:Pentax 50/1,7Gépváz:Film:Ilford 125 FP4
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Családi mosolyalbum :-)
2005.11.15 18:32:45
Elfogultságot jelenek be :))
2005.11.15 18:33:19
Jelentek :)
2005.11.15 22:59:53
strand! egy kis életlenséget szimatolok, legnagyobb sajnálatomra, de majd hunyorgok, hogy jó legyen. a haja teteje tuti éles. kellemes a szemnek ránézni erre a folthatásra. a mélységéletlen sétány, az valami fantasztikusan szép. jól megy neked a mélységéletlenség :) nagyon jó kompozíciós elem, plusz ad egy extra strandhangulatot a képnek. a fák is jók, nem az a csúnya pöttyöződés van, hanem jó karakteres foltok. a strand szintén irtó hangulatos, mert nem égett ki, akárcsak a hangulatilag őt egy hajszállal alulmúló ég. az arc is kellemes, kedves, szinte kifejező. a fények is baromira, már-már strandszerűen hangulatcentrikusak. ezzel megnyernéd az év leghangulatosabb expozíciója versenyt, de a nagyítást egy negyed hangulattal mélyebbre vettem volna, hiányoznak az ütős, pofáncsapós feketék ebből a képből. kivétel a haj. a haja, az pofáncsap. de a bőrjakóba is kellene, csapjon az is pofán. le a kalappal.
2005.11.16 06:31:03
Hát Pabo nem értelek. A leírásban direkt szerepel, hogy nem nev az Év művészi portréfotója versenyen szeretném indítani.
Erre itten elkezdesz napozni, meg fürdőzni.
2005.11.16 07:46:05
white: Nyugi, pabo kartárs most exibiciklista korszakov. Még-strand-se képekkel LEPEL minket, és nálad keresi a pofáncsapós feketéket a Harlem helyett. Szabásmintán keresi a várat, és ez pillanatnyilag jó heccnek tűnik neki.
2005.11.16 08:33:04
A leírás tökéletesen illik rá, annál azért mégis több, valóban megmutatásra érdemes. Kedves kép. A tetejéből vágnék.
2005.11.16 08:35:04
White: Nyugi! Korszakvaltas van a keptarban.

Karoly
2005.11.16 09:18:00
Ne értsetek félre, a kritikával egyetértek, csak ezt a "strandolást", meg a "hangulatot" kéne más elfelejteni.
Valóban életlen egy picit, nem a szemeken van az élesség, lehet hogy a nem szkenneltem tökfeketére. Ez mind mind jogos.
2005.11.16 09:38:53
White: Ismerunk sok-sok-sok eve mar! Nyicsevo problem, csak a fiatalsag szorakozik.

Karoly
2005.11.16 10:01:19
Annak, ami, a kép jó, sőt nagyon jó, sőt túl jó. A mélységéletlen dolgok tényleg gyönyörűek. Viszont: egy valami zavar kompozícionálisan, a bal oldalon a sétány (?) vagy mi korlátja, kő mellvéd, nem tudom, ami párhuzamos a lány (nekünk) bal oldalával, ez valahogy zavaró és fölösleges, ugye a háttér életlen, de még így is érezni a perspektívát, viszont a mellvéd belezavar a fő dologba, a lányba kicsit. Vagy nem tudom, lehet, nincs is ott mellvéd, nem látom, mindenesetre én "rátettem volna" a lányt a vonalra, hogy eltakarjam, vagy más szögből fényképeztem volna. Amúgy nagyon szép, korrekt kép, mindazzal együtt, amit pabo elmondott.
OFF:nagyon örülök, hogy visszajöttél (remélem) Károly, tökre hiányoztál, meg minden, üdv! És: szerintem nem baj, ha a kép-értékelés, vélemény humoros, ironikus, ill. más. Valakit a strand idegesít, valakit meg, hogy vágni, meg dől. Tólerancia!!!! Egymás mellett, vidáman strandolni de jó!!! Más-más stílusban!!
2005.11.16 11:39:27
nem ertem, miert ugrik erre a strandra mindenki... akkor mostantol ez legyen tabu? nem fogalmazhatok strandosan? hogy fogalmazhatok akkor?

Venyerinnek: amit irtam az nem hecc. tok komolyan gondoltam, csak strandbaontve mondtam el. de jolvan, ime, javitott kiadas, mindenkinek, aki nem szereti a strandokat:
2005.11.16 11:40:40
gyonyoru! talan egy picit életlen, ker erte. de nem veszes dolog, a haja teteje pl. teljesen élesnek tunik. kellemes a szemnek ránézni erre a folthatásra. a mélységéletlen sétány, az valami fantasztikusan szép. nem ez az elso keped, ahol tetszenek a melysegeletlen reszek. nagyon jó kompozíciós elem,
plusz erosen segit asszocialni helyre, idore. a fák is jók, nem az a csúnya pöttyözdés van, hanem jó karakteres foltok. a strand szintén tetszik. nem égett ki
szerencsere. az eg sem, sot, mintha egy-ket felhofeleseget is ki lehetne venni, persze elmosodottan. kulon jo, hogy ez igy van. az arc is kellemes, kedves,
sot jo. ha egy kicsit kotoszkodhetek, akkor nekem nem tul sok mindent fejez ki. de nem is teljesen kifejezestelen. egy baratsagos arc, szinte ismerosnek
erzem. nem kis mertekben jarul hozza a kep esztetikumahoz, hogy kivaloan alkalmas fenyben fotoztad meg. sot, ezen felul ugy erzem, tokeletesn exponaltal. minden rajta van, aminek rajta kell lenni, alul is, felul is.
2005.11.16 11:41:25
(arnyekok, csucsfenyek.) ehhez gondolom hozzajarult a filmvalasztas is, ha jol tudom az Ilford FP4 plus egy lagy film. egy hajszal valatja el attol, hogy teljesen odaig legyek a kepert: ez a haljszal a melysege. nem eleg meleyek a feketek. a hajaban van egy-ket helyen melyarnyek talan, de nagyobbat szolna, ha pl. a borkabatban is lenne. szoval, kicsit lehetne kontrasztosabb a kep, hogy tokeletes legyen. de ez csak nuansz, igy is nagyszeru munka, le a kalappal.
2005.11.16 11:46:34
Nem!!! Tiltakozom a strandtalanság ellen, úgyis mint félig szülőanya (másik és fontosabb anya: foto-x!), magam felé hajlik a szavam!!!!! Nix tabu!!! Kitartunk, elvtársak! Le a cenzúrával! Éljen a stíluspluralizmus és a multikultúrális káosz!!!!
2005.11.16 11:52:13
Ja, és most nézem, csak alapobjektívvel fotóztál, gépváz nélkül?! Ez igen!!! Hallottam már olyat, hogy valaki lyukkamerának használta a száját vagy a két, összetett tenyerét.
Amúgy meg, igen megint egyetértek pabo-val, és az arc kifejezőképességében is, dehát a címzés szerint ez családifotó, úgyhogy ez nem gond. Szóval nagyon jó kis kép. Bár a nyugágyak lehetnének élesebbek is, meg a napernyő elhelyezkedése is kétségeket ébreszt: nem lett volna muszáj az arc elé helyezni, így extravagáns ugyan, de az emberábrázolás sérül. Példaértékű.
2005.11.16 13:11:54
Nekem viszont nem tetszik a kőkorlát és a stégkorlát elhelyezkedése, elvezeti a tekintetemet. Van még egy kifogásom, ami lehet, hogy egy kicsit bántó, elnézést. Ági orrának nem előnyös a fény iránya. Egy picit kellet volna csak más irányba fordítani a fejét (tényleg csak 1-2 cm), és máris eltűnik a tökéletlenség. Remélem én, mint prominens- és ferdeorrú személy, mondhatok ilyet. A tónusok viszont nagyon tetszenek, jók azok a feketék és a szürkék, illetve én az élességet sem látom hibásnak.
2005.11.16 13:15:54
Igen. Nem mertem mondani, hátha érzékeny terület, a fény és az orr viszonyát, hogy nem a legjobb, nem hozza ki belőle a legjobbat. Trükközni kellett vón kicsit, próbálgatni, hogyan előnyösebb.
2005.11.16 14:13:08
Igazad van, Sophia, akarom mondani Judit. Amúgy nekem -nem tudom miért- de kifejezetten tetszenek a karakteres orrú nők.
2005.11.16 14:14:31
Én vagyok a vendég fentebb. Időnként kidob a rencer, aztán pár kattintás után a főoldalra megint bent vagyok, anélkül, hogy bejelentkeznék...
2005.11.16 15:04:52
Miután én csak a képeiteken és a "szövegeiteken" keresztül ismerlek Benneteket, így végül csak Ági hozzáállása dönti el a dolgot, hogy hagyta feltenni, a bizony igen előnytelen orrkontrasztot. A bátor szembenézéses beállással úgy is azt sugallja a modell "ez Én vagyok!". Az alkotónak mondom, néha egy csak családi fotón többet lehet és érdemes csemegézni - desszertként, így az ebéd után - mint egy véres alkotáson. nyílván azért tetted fel a képet, mert valamit sikerült visszaadni Ági egyéniségéből, ehhez pedig kell a pillanat, mert néha zsigerből jönnek a legjobb fotók. Pabóval ellentétben én az alsó feketéből inkább vágnék egy keveset. A szöveggel meg addig nincs baj, amig nem válik öncéluvá, vagy nem tartatalmaz ex catedra elutasításokat, mert azt inkább el kell hallgatni. Szoktam volt mondani, a legrosszabb kritika, ha nem mondanak egy alkotásról semmit. Szóval, ha az Ági egy határozott talapzaton álló, de de gyakran a felhőkben ellágyuló személyiség, vállald fel a képet bátran!
2005.11.16 15:16:33
'
2005.11.16 21:36:44
na igen, most jön a kérdés, hogy jobb-e a fordítás, vagy inkább az eredeti? én az egyiket jóval unalmasabb leírásnak gondolom. találjátok ki, hogy melyiket. az valószínű, hogy ha a hasonló viccelődés rögvest élcelődésnek, heccelődsének vétetik, akkor inkább kerülni fogom, mert nem vágyom arra, hogy minden beszólás után magyarázkodjak, hogy a strand, az nem is úgy strand, hanem tényleg hangulatos. szerintem mellesleg szegényebb lesz a képtár, ha az hasonló "közös nyelveket" kiírtjuk belőle, de legalább az újonnan jötteknek nem kell majd magyarázni. akinek nem poén, ne vegye magára.

más (és elnézést, hogy ezt ide írom, de most jön ki belőlem): nem terveztem semmiféle magyarázatot fűzni az exhibicionista sorozatomhoz. de egy részét most mégis lelövöm, talán nem kéne. szóval én így tudtam lereagálni azt, hogy kvázi diszkrimáltnak kellett éreznem magamat azért, mert emberek vannak a képeimen. lehet, hogy túl érzékeny voltam a dologra, mindenesetre rettentő igazságtalannak éreztem. pont.
2005.11.17 07:26:59
sajna nincs időm képtárazni, de szvsz Ágiról sokkal szebb képeket is lehetne csinálni...
2005.11.17 16:33:31
Már én is morgással kezdem, mert a "vendég" a Tóni volt. Igazából én élvezem és tanulom a nyelvezeteteket, sőt abban pabonak teljesen igaza van, hogy ettől válik egyedivé a dolog, de néha vannak a közösség "feletti" szempontok is, én csak ekkor szólalok meg, ha igénylitek! Üdv mindenkinek, csak így tovább!
2005.11.17 17:28:07
Jézus, Atyuskánk, Felettes Egónk tetszik lenni vagy más ilyen Super vagy Meta dolog? Közösség feletti szempontok? Közösség? Feletti? Erről Károly bácsi és Frigyes néni jut eszembe és Vlagyimir Iljics anyuska és Joszif bátyuska, ami tanítóink. éljen a polgári individualizmus, le minden fölöttiséggel, így kisbetűvel és ponttal a végén. Mindenki legyen csak egy, saját maga, és ne valami, valaki fölött. Én ezt igényelem. Mindenki más mást. Csak így tovább. Vagy ne tovább.
2005.11.17 18:58:22
IGÉNYLÉS
Alulírott -közösség feletti szempontokra tekintve- igénylem Tóni további hozzászólásait.
Persze, csak ha jól érzed itt magad, áldozatot nem várok tőled :)
2005.11.17 18:58:39
pagrus
2005.11.17 20:53:08
Én egy sört szeretnék csak... ez mindenekfeletti szempont.
2005.11.17 22:26:48
Én megmondom mi a baj a stranddal. Legalábbis nekem: hogy alapvetően pejoratív jelzőnek indítottátok. Tehát innentől kezdve bárhogy csűritek, csavarjátok nem tudom pozitív kritika részeként, stílusaként elfogadni. No meg a sok bába között elvész aki néma alapon, lehet, hogy a kritika érdemi része így nem jön át. Talán lehetne kevesebb stranddal.

A képet szeretem, s ha Tóni vendég komolyan gondolta amit írt, különösen az utolsó mondatot, azt hiszem akkor jó (de javítható) a kép, s van aki számára kifejező.

Az orromról meg csak ennyit :^) Ez van.

(tyű, ennyit még egy képhez sem írtam:)
2005.11.18 09:03:08
A strand: minden. Mindent és semmit nem jelent, és hol ezt jelenti, hol azt, ki, hogyan használja. Mindeki úgy ír, ahogy akar és tud, nem kívánsághangverseny. A képekekkel kapcsolatban lehetnek kifogások, dícséretek stb., de a véleményekkel kapcsolatban, ha azok nem személyeskednek, anyáznak stb., tehát nem mennek egy szint alá, nincs mit kezdeni, bírálni, kifogásolni. Én ezt mondom, pagrus pl. azt, Venyerin meg mást, és ez tök jó, nekem ez tetszik. Mindenki a magáét. Tehát nem lehetne kevesebb stranddal, mert nem a beírások a lényeg, ezt ne felejtsük el, hanem a kép/képek. Ismétlés: más-más malomban őrülünk. Ki strandosan, ki vágásosan, ki sörösen, ki közösség fölöttiként, ki alattiként, ki pszichoanalitikusan, ff-fanosan stb.
2005.11.18 09:38:57
Bocsi, de visszaolvasva a reaágálásokat, látom igen rosszul fogalmaztam a "közösség "feletti" szempontokkal", bár aki akarja bizonyosan érti, hogy elsőfokon én csak az alkotásról, annak külső nézőre való hatásásáról vagy nem hatásáról való diszkurzusra gondoltam. Annak örülök, hogy Ági érti, s remélem agya mélyén csgy is. A közösségen belüli kommunikáció - mert benneteket annak érezlek - szlengjei néha hordoznak veszélyeket, homályosan erre akartam utalni. Ja sajna engem már megtanított tűrésre a kor, bírom a kritikát is, s annak csak Márk a megmondhatója, aki személyesen is ismer, hogy a Joszif bátyuskával nagyon mellétrafáltál csgy. Amikor a képeiteket nézegetem órákon át, akkor felfrissülök, fiatalodok, és szívesen fogom tenni ezután is. A börömből kibújni nem tudok, amikor "csak" a képet nézem és próbálom a hatást a szép magyar nyelvre lefordítani. Persze ebből mindenki annyit vesz meg, amennyi a saját igénye. Halihó!
2005.11.18 09:44:25
Ájdont under strand.
2005.11.18 09:50:36
Ja, akkor értem, csak eléggé melléfogalmaztán szerintem. Én mondjuk, személy szerint a fennsőbbséges, atyáskodó stílust nem kedvelem, és a szövegedből nekem az derült ki, hogy te magad mintegy felülteted a legfőbb bírói székbe vagy mibe, mint a teniszpályákon a bíró, és onnan majd le-le szólsz, ha "igényeljük". Ez pedig: "A közösségen belüli kommunikáció - mert benneteket annak érezlek - szlengjei néha hordoznak veszélyeket..." szép mondat, de nem értem, és szerintem túlzás, mind a közösségezés, mind a szlengveszély, és megint az a fensőb, pszichologizáló, atyai stíl, amelyben ez írva vagyon, az is. Joszif bátyuska meg vicc, nem pont politikai felhangja van, csak épp az atyai, paternalista, "majd én megmondom, te nép, mi jó neked, felülről"-stílus kapcsán ez ugrott be. Szóval Joszif helyett mondhattam volna Viktort is, nekem egyre megy. De ezt csak zárójelben, nem akarok polit. Izálni. Hülyeség. De mindegy is, neked ilyen stílusod, nekem meg olyan, ennyi. Másmás.
2005.11.18 09:58:24
Te dont sprehen zi ungaréze nye ponyimájes álá strand?
2005.11.18 10:37:06
csgy! "A strand: minden... " kezdetű hozzászólásodat még nem láttam a képernyőn mikor elkezdtem pötyögni a saját szövegem, de avégeredményben szerencsére ugyanoda jutottunk. Üdv. Tóni
2005.11.18 10:39:46
Tóni: akkor jó, oké. Helyből távol, ugyanott és mégis máshol.
2005.11.18 11:01:17
Rettenetes ez a háttér. Összevissza kóvályog a tekintetem, érzem hogy látnom kéne benne valamit de semmi érdekes, az alak meg szinte mellékessé válik. Talán ha élesebb lenne. Ez így szerintem nem jó. Ha megvágnád a függőleges világos vonal mentén 100szor jobb lenne.
2005.11.18 13:38:22
Igenis vannak közösség feletti szempontok, ilyen pl. a magánérdek :))
2005.11.18 14:03:33
Tudok jobbat: nem közösség feletti szempont, hanem közösség feletti szemkontaktus.