295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Híd vörös fával
picture

Híd vörös fával

picture

Szomorú ősz

picture

Rügyek 1

picture

Levél

picture

San Jose panorama

picture

Van aki a plüs macit szereti

picture

Meleg-házak ősszel

picture

Hajnali köd

picture

Hós földek

picture

Régi és új

picture

Erdő novemberben

picture

Perzsa vásár

picture

Az ősz is őszül

picture

Műszaki felvétel

picture

Őszi horgászat

picture

Tetők

picture

Kommunista fa

picture

Görög falu

picture

Bryce Canyon

Objektív:Gépváz:Olympus C 8080Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2005.11.28 22:51:58
érdemes néha visszatérni ide ilyen gyöngyszemek miatt. nagyon szép.
7 pont
2005.11.29 08:08:08
Parkos! Le tudnád írni, hogy neked ez miért gyöngyszem?
2005.11.29 08:35:54
Mark! A gyongyszem valoban kis tulzas, de ha jol megnezed a kepet, nem rossz. Kompozicio nagyjabol rendben, szinek nem tulzoak, stb. Ha a szivunkre tesszuk a kezunket, bevallhatjuk, hogy ennel szazszor szarabb kepeket szoktunk latni a meregdragan vesztegetett "fotoalbumokban".

Karoly
2005.11.29 08:45:21
Nem érdekelnek a méregdrága albumok. Ez a kép nem állja meg a helyét. A fény teljesen döglött. Tele van funkciótlan kuszasággal, a félbevágott kopasz fa kivezeti a szemet a képből. Részlettelen fehér ég, sötétbe bukott fák. Semmi részlet, sok kromatikus aberráció. Egy ilyen statikus témánál nem megengedhető hibák ezek. Lenne idő állványt használni, rekeszelni, stb. Ez így eléggé túristakatt lett.
Egyébként ebben lenne egy sokkal izgalmasabb rész: a híd korlátjánál vágni, maradna a tükröződés és a madarak. Esetleg a madarakból lehetne még több is.
2005.11.29 10:54:33
Szerintem elég ha csak:
ismétlő jelet teszek
Péter véleménye után

huricano
2005.11.29 11:01:58
Kedves Márk! nem vitatkozni nézek be időnként ide. De most szeretném neked megmondani az "őszintét". Előre bocsájtva, hogy talán tőled tanultam a legtöbbet itt, nem titkoltam, hogy tatai képeidtől eltekintve nem tetszettek képeid, mert liftaknák és sivár elhagyott lepusztult épületek nem érintenek meg. Ettől még nyilván te vagy az elismert művész és én a kezdő. De, eltekintve a kép TECHNIKAI hibáitól, az ilyen képek nekem jobban tetszenek: ezek azon,melyek felüditenek, ráébresztenek, hogy az élet mégis szép. Eddig - ugy emlékszem - elég objektiven biráltad a strand-képeket is, most egy kis indulatot érzek a sorok között.
A gyönyszem tényleg tulzás, csak első látásra hömlökön lökött a kép:)
2005.11.29 11:13:56
Mark, valoban rossz napod lehet, Te nem szoktal szemelyeskedni. :(((

(Magyarazat: _eloszor_ megcimzed Palit, majd miutan en mintegy "megvedtem" Ivan kepet, akkor mondtad csak el a velemenyedet a keprol.)

Persze nekem oly mindegy, csak szokatlan Toled.

Karoly
2005.11.29 14:02:28
Ez miért személyeskedés? Valóban kíváncsi voltam parkos véleményére, amit le is írt.
A képről tényleg Károly hozzászólása után mondtam el a véleményemet, mert tételesen nem értek egyet vele.
Egyébként pedig: "ha a lábad a krokodil szájában volt, miközben készült a kép, és így nem tudtál élességet állítani rendesen, a kép akkor is rossz kép" Ez egy idézet pabotól. Teljesen egyetértek vele. Itt ráadásul krokodil sem volt. Úgyhogy semmi sem zavarta a készítőjét, hogy gondolkozzon, komponáljon, hogy NE csinálja meg ezt a képet, hanem menyjen vissza máskor.
Időnként szeretek szép képeket is nézegetni. Sőt csinálni is. Talán még nehezebb is, mint liftaknákat fotózni, hiszen az ember kiszolgáltatott az időjárásnak. Szerintem a tartalom és a forma szorosan összefügg. Tehát egy ilyen, techinkailag gyenge képről nem az fog eszembe jutni, hogy szép az élet. Egy igazán szép képről viszont biztosan. >>>
2005.11.29 14:04:18
>>> Ez olyan, mintha egy hamisan éneklő gyereket azzal dícsérnél, hogy milyen jókedvű. Ami lehet, hogy igaz, de semmi köze az ének pocsék technikai színvonalához. Szóval vannak a fotózásnak is mesterségbeli alapszabályai, amiket meg kell tanulni.
2005.11.29 14:11:31
Foladom...

Karoly
2005.11.29 14:13:02
MIt adsz föl Károly?
2005.11.29 14:44:48
Eloszor azert neztem be ide a kis kep alapjan, hogy egy ilyen semmilyen keprol vajon mit lehet ennyit hozzaszolni es mostmar latom... :)
Szamtalanszor elmondtam mar, de akkor megegyszer... Szerintem a fotonak ket alapveto "funkcioja" lehet: vagy kozol valamit es/vagy szep. A tajkepnek az a feladata, hogy szep legyen es ilyen esetben technikai szempontbol konyortelenul tokeletessegre kell torekedni, kulonben elsullyed a felvetel a tucatkepek kozott, mint ahogyan ez is itt.
2 pont
2005.11.29 14:53:48
Na tessék! Milán nagyon jól összefoglalta a dolgot.
Még mindig nem értem, mit adsz fel Károly.
2005.11.29 15:05:36
Nem tudok most vilagosan fogalmazni (tiz perce kaptam egy szomoru hirt), csak taviratstilusban:
azt adom fol, hogy meggyozzelek, _ma_ nem vagy jo formaban!
Egyszer mar leirtam.
Ha forditott sorrendben irtad volna az elso ket leveledet, egy szavam sem lenne. Mar t.i.hogy eloszor kritikat irsz a keprol (ahogy Toled megszoktuk), majd _utana_ megkerdezed Palit, miert igy gondolta az o hozzaszolasat.
Akkor nem tunt volna ilyen "tapintatlannak", amely pont azert furcsa, mert Toled nem ezt szoktuk meg.

(Masreszt szegeny Ivant allandoan terelgetjuk - magamat is beleertve -, mig mas kepeinel atsiklunk a hibak felett, esetleg meg tapsolunk is hozza, holott Ivan igenis sokat fejlodott a kezdeti botladozasai ota. De nem is ez a lenyeg, ezert is tettem zarojelbe.)

De mindegy, nekem nyoooc!

Karoly
2005.11.29 15:13:56
Fordított sorrendben nem írtam volna. Megláttam, hogy valaki írt a képhez és ez keltette fel az érdeklődésemet. Nem a kép. Ahogyan Milánnak is. Remélem ez nem probléma Ivánnak, és akkor ez nem gond.
2005.11.29 15:35:18
Milan:
> A tajkepnek az a feladata, hogy szep legyen es ilyen esetben technikai szempontbol konyortelenul tokeletessegre kell torekedni

Igen!
Lasd: "Simonfa 2." (a ff erdoreszlet - nem a szines)
avagy: "Majkpusztan"

Karoly
2005.11.29 15:53:52
Hu de szar kepeket talaltal Karoly! :) Tenyleg en csinaltam?
Mentsegemre legyen mondva, hogy oda is irtam, hogy dokumentacios cellal, hogy mennyire szar idot fogtunk ki, a masik meg egy sorozat resze, hogy ezeket lattam Majkpusztan. De ujabban mar az ilyen "kotetlenebb" jellegu kepeket nem teszem fel, mert igy is eleg gyenge a felhozatal, minek rontani, viszont ha valamit egyszer feltettem azt elvbol nem torlom le...
2005.11.29 17:51:08
Júj de meddő vitát folytattok már megint. Márkot elvitte a fiatalos hév, de sajnos amit mond az némiképp igaz. Csodálatos részletek és lehetőségek vannak a képben. Az alsó szép részleteket viszont elviszi a semmilyen ég túl nagy foltja, ráadásul engem elsőre legjobban a középpen (könyöklő ember vonalában) keletkező függőleges vonal okozott, legalább a háttér homályos fatörzs vonalát arrébb kellene táncoltatni. Véleményem szerint Milán "Majkpusztán" című képe a maga nemében a helyén volt, annak a címét nem értettem. A negatív kritika mindenkinek rosszul esik, de én mindig arra gondolok ilyenkor, hogy sokkal jobb szemből kapni, és épülni belőle, mint sunyim hátúlról. Néha a szlengnek (lásd régebbi vita) is ez a veszélye, ha nincsenek egyértelműen lefektetve a jelentés tartalmak.
2005.11.30 10:52:15
egy kulturált vita sosem meddő, legfeljebb az a tanulság belőle,hogy legközelebb igy nem vitázom:) és itt már nem erről a képről van csak szó.
Sajnálom, hogy nem állhattam meg, hogy Márk után ne szólja, de tényleg meglepett hevessége. Egyébként még1x meg kell mondanom: tőle tanultam legtöbbet, bár igen maximalista.
Ezeket a hozzászólásokat talán nem is a "kiváló" strandfotoművész, mint az -azt hiszem és sajnos idősebb - "jogán" teszem, bár lwhwt,h szerényebb is lehetnék....
2005.11.30 11:14:01
Nem tudom, hogy hol voltam heves, de sajnálom. Tudom, hogy maximalista vagyok. Tónitól tanultam. Csak ez vihet előre. Igyekszem magammal szemben alkalmazni a legkíméletlenebbül, bár nem könnyű feladat.
Egy továbbgondolásra érdemes idézet:
"A kezdő amatőrök mind - de az előrehaladottabbak közül is nagyon sokan - igen hamar hajlandók fényképészeti kísérleteiket befejezett művekként, 'képekként' mutogatni. Ez a jelenség gyakori más művészeti ágaknál is: a szigorú önkritika ritka madár minden berekben... A fényképtől a képig még igen hosszú az út, sőt a legtöbb fényképből nem is lesz kép... A fényképet képpé a belső értéke teszi." Vydareny Iván