295  regisztrált felhasználó
6741  feltöltött kép
59096  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
NYC Orange
picture

NYC Orange

picture

A fények birodalma

picture

Cyberpápa

picture

A fények birodalma

picture

Sárkányrepülő

picture

Abszolút egészségetekre

picture

Nak képe - keselyűvel

picture

Egyspórájú ikrek

picture

Pilisi

picture

KMT6 :)

picture

Themroc

picture

Lili

picture

Kéz a kézben

picture

A Halál és a lányka 1.

picture

-

picture

Loksinak szeretettel!

picture

Móni

picture

Móni és Norbi 2.

picture

Borovicska

Objektív:Gépváz:Csajka 2Film:Kodak TMAX 100
Érzékenység: 100 Expozíciós idõ:Rekesz:11
Leírás: Részlet a New York Orange sorozatombol. Itt tudunk róla beszélni. A többi kép:

klikk
2006.01.12 16:06:25
Tetszik mint sorozat. Az egyes kepek nem tetszenenek (vagyis nem mindegyik), de igy sorozatban jol bemutatja azt a nyujorki hangulatot, amit ott es akkor ateltel.

Karoly
2006.01.12 16:36:25
Sajna, nekem nem tetszik, se mint sorozat, és a képek sem külön-külön. Közhelyesnek találom az egészet és üresnek. Akkor elkezdem tételesen: tetszik az oldal megvalósítása, jó, nagyon nem tetszik az "orange", tökre nem értem, mire ez a színvilág, nem tesz semmit hozzá a képekhez, nekem lóg az egészen, mint tehénen a gatya, fölösleges. A képek: a maci 1-2-3: jó cím, a képek nekem semmitmondóak, a 2-es tán kicsit jobb, a nagy tábla, felirat ad egy kis konstruktivista bájt, de semmi eredeti, a 3-asban, de az egész sorozatban érzem a brüsszeli piacos-sorozatot, a nagy egeket és a döntést, önmagában nekem ott sem tetszett annyira, nem találom annyira eredeti és mindenre alkalmazható dolognak, itt is unalmas nekem, sok ilyet csináltak már, semmi plusz, race: tán nem rossz, de sok ebben sincs, még a ló árnyékával lehetett vón valamit kezdeni, az érdekes, terrain: magas épületek, egy csaj ??, és, ennyi?, tnx: a plakát poénos, ehhez semmit nem sikerült hozzátenned, mile high: szép,
2006.01.12 16:49:41
hosszú épületek, nevjork persze, naés? ezt mindenki tudja, látja, ugyanez a műfaj queue, rush: nem rossz, érdekes a háttér elmosódottsága, életlensége, mintha elmozogna, érdekes a nő fejéből a fa, de esetleges a kompozíció, vágnék, nature, feets under, gimmes, psycho1-2: nekem semmi, chelsea...: hú ezt nem kellett vón, ez a legközhelyesebb, kit érdekel ez már?, beach: semmi. Szóval, ami kevésbé semmi, az a race és a rush. Szóval nem rossz képek ezek, korrektek, de semmitmondóak, és ezért turistásak, az, hogy alulról van a dolog fotózva sokszor, meg erősen döntve, meg sok ég, meg orange: ezek nem kunsztok már, dönteni majd mindenki vadul dönt, meg alulról, fura perspektívából, meg bármit reá: orange, brown stb. Vannak ilyenek. Meg szép, magas épületek. Nekem ez az anyag nem lép túl a nevjorki közhelyeken, nem látok újat, nem látok szubjektivitást, egyéni látásmódot. Éshát értem én, hogy Csajka-fíling, de minek? Ha kicsit, jót: Rolleiflex 35, Oly 35RC vagy mi. Ebből mit nagyítasz?
2006.01.12 16:54:26
A narancssargat magyarazza a nyito "kep". Az amerikai feeling nekem nagyon benne van ebben a szinben. Egyreszt ahogyan vegletesen precizen definialjak es hasznaljak, masreszt a harsany, extrem stilus.
2006.01.12 16:58:44
Egyebkent amiket irtal azzal egyet tudok erteni, nyilvan turistas, nyilvan racsodalkozos, nyilvan nyujork es magas hazak, hiszen csodalkozo turistakent voltam ott. Fotoskent minimum fel ev kellene, de az is lehet, hogy egy elet sem eleg, hogy nyujorkbol kihozza az ember a maximumot.
2006.01.12 16:59:47
Bocs, ha durván fogalmazok és tán személyeskedek a gépválasztással: de télleg, mi van, ha baromira elsül a kezed, azért ilyen nevjorki dógokat szépen lehetne nagyítani, mire még a kisfilm alá menni, ha meg télleg a pici gépet szereted, akkor a fent említettek piszkosul jók, és nem is olyan waszizdasz az áruk, 10-15-ér láttam én itt-ott őket, éshát más minőség, rendes kisfilm, piszok jó Zuiko és Tessar cucc, ha összejön a kép, még tán nagyítani is lehet szépen. De elnézést, ha ezzel vagy bármivel megbántottalak, csak én olyan minőségmániás vagyok és azt szeretném, ha télleg, bárkinek is, de kurva jó képei születnének, minél jobb technikai színvonalon. Én azt vallom, kevés gép, kevés lencse legyen az embernek, amit használ is, de az piszkosul jó, amennyire lehet persze, anyagilag, és akkor nincs hiba. De mindezt csak zárójelben és mégegyszer elnézést.
2006.01.12 17:04:51
Hmm..., amúgy tökre igazad van a rácsodálkozós dologban. ha belegondolok, hogy nújorkban lehetnék, höhö, egyrészt eszembe sem jutna tán fényképezni, csak nézni, bámulni, ott lenni, másrészt fényképezni: nagy aszkézis és irtó keménység kéne visszafogni magamat és kvázi művészként nézni, fotózni, komponálni, tehát elvonatkoztatni attól, hogy juhhé, itt vagyok, kirájság, meg jé, nahát, meg ilyenek. Szerintem én nem is fotóznék, csak ha már vagy harmadszor mennék oda. Vagy ha fotóznék is, akkor mint az őrült, kitkatt agybafőbe, ahogy jön, a sok nagyszerű látnivalót. Ajaj, most látom, nehéz ügy ez.
2006.01.12 17:07:20
Ja, Révész Tamás is nyilván úgy tudott bármit is összehozni nevjorkból, hogy 97 óta ott él. Hmm.
2006.01.12 17:12:37
Volt nalam rendes felszereles, de azt egyreszt nem vittem volna el este Brooklynba, masreszt a sulya miatt sokszor mashova se (az utikonyveken, papirokon, kajan kivul, minimum 4 liter vizet kellett vinni minden nap, a klima miatt) harmadreszt a Csajka azert jo, mert eszre se veszem, hogy exponalok, nem is nezek a keresobe, csak erzem, mint egy pillantas, raktarozom es nezek mast. Nincs ennek kulonosebb mely tartalma, tenyleg inkabb olyan "bamban forgatom a fejem" dolog, de ezt szeretem.
2006.01.12 17:15:09
...ez már nekem is sokszor járt a fejemben;
h mi az üdvözitőbb:
- egyszerüen jelen lenni, részesévé válni vminek
- vagy a kivülálló lehigadt, még is érzelmes távolságtartásával formálható anyagként tekinteni az egészet
2006.01.12 17:18:24
Na, mindezt értem, tudtam, hogy nem mélyebb cucc, emlékeztem brüsszeli piac kapcsán is, de pont ezért, ha már pici, kittkatt, bele se nézni, akkor ha lehet, miért ne jobbat, hátha télleg a kittkattból kijön valami érdekes sorozat, műfaj, képek? Hmm? Szóval ezt nevezném én "körkörös védelemnek" az ádáz kurva jó képek támadása ellen, illetve elszalasztásuk ellen. Éshát tudom én, kittkatt, mint a jegyzetelés, napló, de ne mán egy tompa ceruzával, amit utóbb majd alig tudsz kisilabizálni. Minek. De mindegy, ez a te döntésed, nem baj persze, okés, csak mondom.
2006.01.12 17:49:17
nekem teccik a maci1, de olyan ismerös erzes fog el mintha ilyenfajtat lattam volna mar. a rush is klassz a bemozdult hatterrel, csak sajna pont a lany fejeböl nö ki a fa.
2006.01.12 18:16:17
Hülyeség ez a narancs. A vak is látja hogy ez amerika nem kell ehhez se international se ansi naranccsal. Kár érte mert egész jó lenne ez ffben korrekten megcsinálva. Lehet hogy semmi eredeti nem lenne benne, de jó lenne. Én amúgy nagyon bírom amerikát, ezeket a képeket naphosszat el tudnám nézegetni ha rendesen meg lennének csinálva. Igazából csak a technikával van bajom, szóval egyetértek csgyvel a szerkót illetően.
2006.01.12 18:42:57
milán, én aszondom, hogy egy fantasztikus sorozatnak sikerült elkészítened két darabját: Race, Rush. a többi szerintem mehet a kukába (vagyis át a naplódba/emlékkönyvedbe). ezt a kettőt viszont ha továbbgondolod, és továbbcsinálod, abból nagyon is lehet valami. mindkét kép különleges, van rajtuk valami fura, izgalmasak. most rohanok.
2006.01.12 19:08:29
Bence, Gyuri. A szinnel van gondotok a PS-al, vagy az objektivvel? Mi az, hogy kepminoseg? Felraktam egy kepet FF-ben modositgatas nelkul, ezt lehet kihozni a Csajkabol. Oly 35RC-vel vajon boldogabb lehetnek?? Komolyan kerdezem, mert amugy szimpi az a gep is csak nem erzem, hogy ez nekem miert nem jo? Vagy mert 18x24? Kevesebb film fogy. Ha kisfilmrol megy a 30x40cm, errol megy a 18x24cm, az is boven sok. Azert ha lattok Oly 35RC-t szoljatok, megnezem mit tud... :)
2006.01.12 19:10:51
pabo igazad lehet, ha kulon nezzuk a kepeket.
Egyebkent megint jatszik az okolszabaly, 40-50 kep kozott szokott lenni 1 jo. Ezeket kb. 100-bol valogattam. Nekem kb. 3 tetszik jobban, a tobbi a sorozat miatt kellett.
2006.01.13 07:00:27
csak bekukk:-)
2006.01.13 07:17:32
Különa legtöbb ne áll meg, de így sorozatban szerintem nem rossz.
Külön a Psycho 2. és a Rush tetszik.
2006.01.13 08:19:07
milán: nekem a színnel is gondom volt, szerintem fölösleges és külső csicsa, és elég zavaróan erőteljes. Szerkóügy: analóg buli ugye erősen visszaszorul, bagóért vannak csodák a piacon, neked kicsit kell, de emellett azért ezzel is szeretnél ezt-azt létrehozni, mert nekem ne mondd, hogy ezt a sorozatot csak úgy összevissza kattintgattad, na mindegy, szóval, van azért szándék, ambíció, terv és szemed is van hozzá, hát miért ne közel a legjobb pici szerkókkal nyomulj? Ne viccelj már, hol áll a Csajka Indusztárjának vagy mijének a felbontása, élessége, rajza stb., tehát a minősége a Rollei 35 Sonnarjához, Tessarjához vagy az Oly Zuikójához?! Ezek a maguk műfaján, a turista-kategórián kívül is abszolút komolyan vehető, igenigen szuper lencsék, és maguknak a gépeknek a minősége is csúcs, némiképp legendás már. Tehát nemcsak a nagyítás nagysága, de a minősége is egészen más! Éles mindegyik lencse tud lenni, de mi van a felbontóképességgel, a részletgazdagsággal, mi van a bokeh-vel?
2006.01.13 08:28:00
Ég és föld egy vacak lencse életlen tartományai, meg egy ilyen szuper Zuiko, Tessar gyönyörú életlensége. És ha már élesség: Industar vs. Tessar hihi, tán ne hasonlítsuk ösze. Ami tán hátrány neked, de szerintem azért mégsem: az Oly 42mm/2.8, a Rollei különböző lencséi: 40mm/2.8 Sonnar, 40mm/3.5 Tessar, Triotar, szóval nem 28mm, mint a Csajka. Ennyi hátrány van csak, szerintem ez nem vészes, pláne, hogy e helyett kapsz egy igen-igen komoly gépet. Én is gondolkodtam sokáig, hogy kéne egy hurcolászható, kicsi kisfilmes gép, lehetőleg nagylátóval, és fogdostam a Rollit, Olyt, a lencse a Rolli mellett szól, de minden egyébb az Oly mellett. Nagyon szuper, kényelmes, klassz gép, a Rolli ugyan kisebb, de nekem elég béna, különösen, hogy nem lehet élességet állítani rajt, csak távot saccolni, ami nekem gáz, mert ugye nem nagylátó, mélységélessége nem nagy. Az a lényeg, hogy turista gépben sem lesz rosszabb géped/lencséd mint a "komoly" gépeid. Ami azért nem megvetendő.
2006.01.13 09:33:39
> És ha már élesség: Industar vs. Tessar hihi, tán ne hasonlítsuk ösze.
Gyuri! Azert ezt javaslom egy alaposabb atgondolasra...

Karoly
2006.01.13 09:39:47
"És ha már élesség: Industar vs. Tessar hihi, tán ne hasonlítsuk ösze."

Hehe, Károly, látom ezért Te is harapsz. Én is. És még tutira Endre is fog, meg talán mások is.

CsGy, tessék kipróbálni alaposabban!
2006.01.13 09:59:13
Hát nem tom, lehet, hogy igazatok van, bár nem tudom, mi az állításotok? Hogy ugyanolyan éles a kettő, egyenrangúak? Vagy csak összevethető a kettő, de a német jobb? Vagy az orosz jobb? Való igaz, hogy nem tudom biztosan, kísérletileg igazolni az állításomat, nem olvastam a Csjka objektívjéről táblázatokat, méréseket, nem láttam képeket egymás mellett a némettel és az orosszal, csak a Rolli Tessarról olvastam/láttam nagyon szépeket, éshát a neten igazából csak a Fedek, Zorkijok objektívjeiről láttam ezt-azt, meg örökségből van Fed2 és Fed3 nekem is, meg képeim. Lehet, hogy embertelenül és elnagyoltan, felületesen és lekezelően fogalmazok, de minden fíling ellenére, meg nagyon sok tekintetben nagy orosz-fan-ságom ellenére én ezeket az orosz cuccokat nem tartom nagy durranásnak, és egyáltalán, az orosz minőséget, technikát, mechanikát stb. Persze, egy dobozzal is lehet zseniális képeket, ember kell hozzá, meg szem. De én ezt gondolom, ennyi. Ki fotózott Csajkával és Rollival is amúgy?
2006.01.13 10:11:55
Gyuri, a Csajka 28mm a formatum miatt kisfilmes 50mm szoval nem nagylato...
2006.01.13 10:11:56
En nem ertem a TE allitasodat! :)))

Komolyan: en csak azt allitok, hogy a ketto osszevetheto, Te pedig azt allitod, hogy ne is hasonlitsuk ossze oket.

Egyebkent ezt nem a Csajka objektivjara irtad, hanem altalanosan az Industar vs. Tessarrol irtal!
Ha mar itt tartunk: Tessar es Tessar kozt is van kulonbseg. :)))

Karoly
2006.01.13 10:12:45
allitok > allitom
Karoly
2006.01.13 10:25:43
milán: ja, hüje vagyok, télleg, mindig eszemben van, hogy a Csajka úr kisebb film, de itt elfelejtettem, de így akkor meg még okésabb választani, nem?
károly: ne hasogassunk akkor szőrt, hüjeség, erősen fogalmaztam, ennyi, de akkor annyiban egyetérthetünk, hogy azért a Rolli/Oly cuccok jobbak, mint a Csajka, össze lehet vetni őket, persze, mindent mindennel össze lehet vetni, de engem már ilyen szőrözés szinten ez nem izgat, hogy most hány százalékkal jobb ez vagy az. Volt kezemben Csajka is, nézegettem, nekem nem jön be. És ne vicceljünk már: végig a Csajkáról és a RolliOlyról értekeztem, a Csajka Indusztárjáról és a Rolli Tessarjáról, második alkalommal nem írtam oda, hogy az Indu az a Cs-é, a Tessar az a R-é, gondoltam, a kontextusból elég vastagon kiderül, és szerintem kiderül, de úgy látszik mégsem. És pontosan tudom, hogy T és T között is van különbség (szépen hozzáolvastam), de nem erről beszéltem.
2006.01.13 10:38:52
> gondoltam, a kontextusból elég vastagon kiderül, és szerintem kiderül, de úgy látszik mégsem.

Ez van! Te bolcsesz vagy, en matematikus. :)))

En ha egy ilyen mondatot latok leirva, hogy
"És ha már élesség: Industar vs. Tessar hihi, tán ne hasonlítsuk ösze.", akkor azzonal kitor belolem a "szakma". :)))

karoly
2006.01.13 10:50:07
károly: kitörő és hangulatosan példaértékű szakmai üdvözletem!!!!!!!!!
Amúgy meg pl. Csajka ügyben tökre kissé érintett is vagyok/voltam, mert a nevem oroszul majdnem így hangzik/zott, csak e-vel az elején, mindig ment a humor ezzel, ja meg az ótó ugye, az is, meg még pompás humorforrás volt a Cseka is ugye, Feliksz Edmundovics zseniális találmánya, és akkor már szépen itt is vagyunk ugye a Fed-nél.
2006.01.13 23:53:34
Én is általánosan a Tessar - Industar összehasonlításra értettem.
Az Industar tudtommal 100%-os Tessar koppintás, ami különbség a német fél javára dönti el a helyzetet, az az, hogy az orosz oldalon a min?ségellen?rzésre nem fordítottak annyi gondot, így sokkal nagyobb a cuccok min?ségének a szórása.
Nekem egy m42-es 50/3,5-ös Industarom van, csudajó darab, nagyon szeretem (köszi Endre :).
2006.01.13 23:56:54
Jééé, ez ellopta a hosszú ?-imet. Na, vajon most is?
2006.01.13 23:58:05
Hahh, most megvan. Úgy látszik az UTF-8 -at nem szerette...