295  regisztrált felhasználó
6741  feltöltött kép
59096  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Könyvtanulmány 6.
picture

Könyvtanulmány 6.

picture

Arcok

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

Őszinte portré

picture

Nudlik a földön

picture

aerodynamics

picture

fall

picture

swizzle

picture

Műterem

picture

Szem reloaded

picture

Lorenzo Tucci

picture

Szuperszombat

picture

A pozolo piranha

picture

RG

picture

-

picture

-

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2006.02.02 09:39:02
Ez tetszik legjobban. A vászon, amin a könyv fekszik, de még inkább az a felület, ami a kép közepét és jobb oldalát kitölti - egészen különlegesen szép ebben a fényben. Úgy érinti a fény ezeket a felületeket, mintha a kezemmel alig érintve simítanám őket. Szinte érzéki a hatás.
2006.02.02 11:33:33
köszi. most látom, hogy kicsit lágy lett.
2006.02.02 11:45:35
Hát nem tom. Jóval szebb sorozat és kimunkáltabb, mint az előző volt, de valahogy ez is hagy némi űrt bennem. Együtt a képek valahogy problematikusak nekem, annyi köti ugyanis csak össze őket, hogy könyvről, és kb. ugyanarról a könyvről készültek, amúgy különböző formálások, ff, színes stb. Hogy mondjam: egy igazi sorozatban kell lennie szerintem egy vezérfonálnak, gondolatnak, meg különböző rímeknek, kapcsolatoknak a képek között, tehát belsőleg is, formálásban is valahogy sorozatnak kéne lenniük, egységesnek stb. Szerintem ez valójában itt nem sorozat, csak pár kép ugyanarról a könyvről. De, mint tanulmányok, kísérletek jók. Az igazi sorozat az lenne, hogy beleásni, belemélyülni valamely irányba és létrehozni valami belső egységet, szervességet és képek egymással összekötött, egymásra rímelő kvázi hálózatát, viszonyrendszerét. Külön a képekről: nekem a 4,5 az érdekesebb, jobb, 6,7 kevésbé. 7: korrekt, de valahogy nem mozgat meg, felismerem, mi van ott, nyugtázom, az ív, hullám szép,
2006.02.02 11:56:41
de nem különlegesen, kicsit kár, hogy nincs meg a jobb oldal jobban, a konyv vége/hegye, a hullám vége, de mondjuk ez sem dobna rajta olyan nagyon sokat, aztán: az ujjaknak való lyukacsos könyvél, lapszélek kaphatak vón tán több fényt vagy másmilyet, így kicsit furán árnyékosak/foltosak. Nem tom, olyan nem annyira izgalmas formálás a cucc. 6: azok a kis ujjcuccok szépek lettek, meg szépek a faktúrák, de a kompozíció valahogy nekem nem tetszik, nem áll össze, különösen a bal sarok, asztalvég(?), árnyékos rész nem jó, és az előtérben a könyv alatt kicsit az a vasalásél(?) sem igazán. Valahogy a kompozíció nem izgalmas, meg nem is áll össze, tehát nekem pl. a 7-es nem izgalmas, de viszonylag szilárd dolog, ez nem, ez most hülyeség, de valahogy vizuálisan dől, meg valahogy az a jobbról, felülről jövő lendület: könyvél/lapszél, ujjcuccokkal, kb. átlósan, na ez valahogy nem jól eltörik a bal oldalon, és a bal felső sarok sem az igazi, ahogy kifut az él. 5: ez érdekesebb, szebb,
2006.02.02 12:00:06
Tulajdonképpen egyetértek Gyurival. Jó ötletnek tartom ezt a könyvfotózást, legszívesebben le is nyúlnám :), de mintha még nem született volna meg az igazi formanyelv ehhez a témához. Keresgélsz, itt ott találsz is valamit, de még nem az igazi. Valahogy olyan intim közelségbe kellene kerülni a könyvekhez ezekkel a képekkel, hogy rá tudjak csodálkozni: Jé, egy könyv ilyen is lehet? Ebből a képből pl. próbaképpen kivágtam a jobb felső kétharmadát. Na, abból lett valami olyasmi, amit elképzelek. Persze lehet, hogy Te egész más utat gondoltál ki, de ez az út még nem látszik elég tisztán.
2006.02.02 12:05:05
palimpszeszt dolog, multidolog, meg minden, de valahogy kompozícióban ezel sem vagyok kibékülve, kicsit olyan esetleges felületkitöltés, nem látok erővonalakat, irányokat, struktúrákat, kicsit olyan felületesebb, üresebb, esztétizálós, madaras, repdesős, szokványosabb formálásmód. 4: ugyanezt mondanám, mint az 5-ösnél. Ez a legtökéletesebb, legkiforottabb cucc, és nekem nem túl jó értelemben: a "legszebb". Szép, kontrasztos, íves, hullámos, madaras, magyaros, némileg népművészeti jelleges, meg hullámos-absztraktos, kicsit a könyv-formából túl könnyen adódó, szokványosabb dolog. Kicsit olyan szép, üres tárgy-as ez a sorozat. Stúdiótanulmánynak kiváló, de semmi személyes, és kevés eredeti, kicsit alkalmazott művészetis, iparművészetis jelleggel. De ilyen téren jó, néhol egészen perfekt. Jesszus, de sokat pofázok. Mintamókus. Csak így tovább. Példaértékűen hangulatos könyvhangulatok a javából és a sűrűjéből, mint egy zománcozott bölényszív, amire tulipánokat hímzett az élet vaskeze.
2006.02.02 13:46:00
köszönöm a hozzászólásokat.

lehet, hogy a sorszámozás miatt van a félreértés, de nem egy sorozatnak szántam. azért is ilyen össze-vissza. inkább kísérletek. mindkettőtök érdekes dolgokat ír, csgy kösz a részletekben menő cincát. szerintem is a madaras a legtisztább, de kicsit más okokból mint neked, nekem sem az igazi.

ToZo: igen, teljesen jókat írsz. amit pedig a bal felső sakról írsz, az tényleg úgy van. majd makrózom inkább, mert ezzel az obival ennél közelebb nem lehet menni.
2006.02.02 19:47:31
ja, most látom, hgoy jobb felsőt írsz. nem baj, nekem a bal felső jobban bejön. ízlések és pofonok.
2006.02.03 08:59:25
Zűrös napjaim voltak, csak futtában voltam jelen. Gyakorlatilag leírtátok a lényaget . Igen vívós - műszaki, vagy reklám fotózást előkészítő - tanulmányok, de a formajátékon kívűl kevés az átjövő gondolat. A színesnél jött némi időtlenség hangulat, nekem azért tetszik. Itt k....jók, csak valahogy csak a részletekben tudok gyönyörködni, s az egésznél hiányérzetem van.