295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
B. tér - továbbiak
picture

B. tér - továbbiak

picture

B. tér kulisszái

picture

Budadapest

picture

nagyvárosi

picture

nagyvárosi

picture

Collegium Budapest

picture

-

picture

Könyvtanulmány 6.

picture

Arcok

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

Őszinte portré

picture

Nudlik a földön

picture

aerodynamics

picture

fall

picture

swizzle

picture

Műterem

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2006.02.17 08:34:00
Számomra egyszer ez a nyerő, de ez teljesen másról szól mint a többi, vagy azok kvázi összefoglalója.
2006.02.17 09:27:09
Ühüm, egyetértek Tónival.
2006.02.17 10:51:33
Ez is mintha eltalálná, de mégsem, nekem ez zavaros. Előtér is, háttér is. Szóval szerintem ki kéne menni oda még, állvánnyal esetleg, és jól körbejárni és szép hosszasan komponálni. Itt nekem egyik kép sem igazán eltalált. Ja, amúgy tök vicc, de elsőre nem néztem, mi ez, de most már tudom, évekig jártam el erre, nagyon szeretem pont ezt a helyet, fényképeztem is rég, nem is lett rossz tán egy, de én csak a falat, súroló fényben, színesre, de tudom ezért, nehéz terep, de megéri, tök érdekes hely, mindig tervezgettem, hogy kéne valamit csinálni ott.
2006.02.17 11:00:38
nem tudok mast tenni, mint helyeselni. valahogy en sem vagyok elegedett ezekkel.
2006.02.17 11:24:09
Szerintem azt kell csinálni, ha ilyen van, hogy megvan a téma/hely, hogy felírni, elraktározni, átgondolni, aztán, ha úgy adódik, megcsinálni, pl. különböző napszakokban/fényviszonyok között. Én így szoktam: valami eszembe jut, felírom, fejben kidolgozom, ha helyet látok, igyekszem megjegyezni, aztán kitaláni, mi legyen ott, aztán lehet, hogy lesz valami, de az is lehet, hogy nem. És persze, ezen kívül, ami adódik jártodban-keltedben fotózás, kittkatt, bármi. Persze, súlyozni kell: valamit elkap az ember, de nem csinálja meg jól, utána lehet agyalni: érdemes-e mégis jobban megcsinálni, ér-e annyit a dolog. Persze a lustaság nagy úr, mint nálam, az ember hajlamos aszondani, á, nem éri meg újra, jobban, majd jön más... Szóval, a közhiedelemmel ellentétben a fotózás szerintem nem parttalan és ad hoc dolog, valami körvonalnak, legyen az hely, téma, elképzelés stb., kell lennie az ember fejében, amikor "elindul". Semmiből nem lesz semmi vagy igen, de az isteni szerencse. Az meg kevés van.
2006.02.17 11:30:28
kétszer ugyanabba a folyóba?
( bár én is "jegyzetelős" vagyok; a forgatókönyv a valóságban a legtöbbször csak szabadon értelmezett helyzetkomikum, amiből úgy is kibújunk)
2006.02.17 11:38:33
De ugye nincs "ugyanolyan" folyó. Nincs "ugyanolyan" téma, helyszín és fotós sem. Szigorú értelemben.
2006.02.17 12:03:55
huricano: persze. ez itt egy talált látvány, és nincs megcsinálva. a fejlődés egyetlen üdvözító módja a tudatos munka. én is leginkább a képekről látom, hogy mit csináltam jól/rosszul. ha az ember nem félmegoldást akar, akkor addig jár vissza, amíg korsóvá nem válik.