295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Tóth B.: Gyulai lovas szobor
picture

A nyerõ lap Tb. 2009

picture

Pabó után szabadlábbal

picture

Majd kés?bb

picture

Kiköt? 2007

picture

Balaton part 2007

picture

NL emlékszoba FF-ben

picture

Nagy László emlékére 2.

picture

Nagy László emlékére 1.

picture

Kis-Duna part

picture

Tóth B.: Gyulai lovas szobor

Objektív:Gépváz:6×6-os lyukk.Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Vígasztalásúl az előzőért.
2006.02.17 14:00:56
ez nekem majdnem nagyon jó. tök jól passzol a másik szobroshoz, ami nagyon bejött. a szerkesztés nagyszerű, de a nézőponton gondolkodom. valami nem stimmel a lovassal, túlzottan alulról-alulról van fényképezve. alulról-oldalról, vagy alulról-előről, vagy kevésbéalulról-alulról talán jobban tetszene. de remekül kaptad le, a ló baromi jó, hogy sötét a segge, és kinyúlik az arca. a háttér is szép.
2006.02.17 14:06:50
Az az igazság, hogy már így is többen drukkoltak, hogy le ne essek a talapzatról, az álványlábak meg már 10 cm-re voltak egymástól. Persze k.... nagy mázlim volt, hogy az orra a lónak is belecsúszott. Szóval más "földi" nézőpont nincs sajnos.
2006.02.17 14:17:55
Toni: a multkor kertelek, hogy kicsit reszletesebb leirast adnal a lyukas gepedrol? (Vagy elkerulte a valaszod a figyelmemet? Akkor bocs!)

Koszi:
Karoly
2006.02.17 14:29:21
Nem, sőt igértem, hogy összeszedem a gondolataimat. Végül egyszerű. Egy régi harmonikás 6×6-os gépet berheltem szét. Teljesen lekaptam az elejét, csak a váz maradt a roll továbbítóval. Az elejét "bedeszkáztam" vastag kartonnal, s arra tettem a titánlemezbe lézerrel vágott - származás Szilágyi Laci Esztergom - 0,25 mm átmérőjű lyukat. A fényereje 1:156 lett. Leginkább ILFORD filmet használok, mivel elég "sóher" vagyok, mindig amit olcsón betudok szerezni. Az eredeti felső keresőt fennhagytam ugyan, de igen ritkán használom, mert a felét sem "látja" annak, ami a képre kerül. Magyarul a kép széle mindig hatalmas lutri, hogy eltalálom e a távolságot, meg a gépdöntést.
2006.02.17 14:46:14
Ez jó, meg minden, de zavar, hogy szobor és jól felismerhetően az, ebben az értelemben pontos a cím. Szóval nekem ez a kép egyfajta "alkalmazott fotográfia"-felé hajlik, a látványt nem tudom, mint önmagáért való cuccot nézni, hanem a kép nekem egy bizonyos, beazonosítható szobor képe, durván, egyfajta repró. Vagy egyfajta innovatívabb turistafotó. Szóval a kép fő témája egy bizonyos szobor, persze alulról, persze lyukkal, de a kép akkor sem tud önálló életet kezdeni, élni szerintem. Nekem így ki is lóg a sorozatból.
2006.02.17 16:07:38
Egyetertek Gyurival. Innovativ turistafoto - ez tetszik. :)
Ugyanakkor mindaz amit ir, szamomra nem negativ. Elkepzelem 1mx1m-re nagyitva es a perspektiva ledont a labamrol. Ezt erezheti, ezt lathatja egy legyozott foldon fetrengo gyalogos katona. A pancelos lovassag minden lendulete benne van a kepben. A szobrasz is azt akarta, hogy igy lassuk a szobrot, ugy erzem ez egy tokeletes fotos megvalositasa annak, amit egy szobor mondani tud.
7 pont
2006.02.17 16:09:04
Kar hogy a tulso csizma orra belelog a hatterbe, feher hatterrel meg agresszivabb lenne...
2006.02.17 16:23:52
milán: nekem sem negatív, csak más műfajú a kép. Egy kiváló, meghökkentő, merész, érdekes stb., kép egy ismert vagy kevésbé ismert szoborról, nem pedig "csak úgy" egy marha jó kép. Pl. az a baromi jó, erős gyáras kép, az eszement csillogással, érdekes kompozícióval, szívóhatással stb., ott pl. nem volt érdekes, mi a túró az a gyár, a kép ütött. Vagy az az utcakép a nagy golyóval, pedig a golyó az is egy ismert cucc gondolom, tehát beazonosítható stb., na az is erős volt magában is, volt egy brutális atmoszférája, vagy az öregtavas kép asszem, na az is. Itt nekem, bennem zavar van, ez a kép nem szakad el eléggé a konkrét szobortól, ezért mondom, hogy kvázi repró vagy illusztratív vagy innoturista izé. Amúgy klassz kép persze. Én pl. kételkedem abban, lehet-e pl. erős szerzői fotót készíteni mondjuk Rodin Gondolkodójáról vagy akár a mittomén milyen, de felismerhető, ismert szoborról.
2006.02.19 08:34:20
Toni! Koszi az infot, ilyen lyukas gepem nekem is van, de valahogy ez nem valt be. A Te kepeid jobbak. Most nem muveszi szempontbol mondom, hanem mint a barkacsolmany eredmenye.

Egy ujabb tapasztalat: a multkor csinaltam ismet egy lyukas gepet. Egy Pajtas-szeru francia 6x9-es bakelit gep volt az alapja. Sokat vartam tole, mert fo erenye volt, hogy a csavarmenetes objektiv-resz eltavolitasa utan a vazmelyseg mindossze kb. 40mm volt, es remenykedtem egy jo nagylatoszogu lyukkameraban. De sajnos "nem lett jo". Azert az idezojel, mert tul jo lett! :))) Azaz nem vettem figyelembe, hogy ennel a gepnel a filmsik nem egyenes, hanem hajlitott (az obi hibak kikuszobolesere), es ettol a lyukas kep szele is tul jo lett, ott is eles, es nincs torzulas. Pedig a lyukas kepekben pont azt szeretem!
Szoval most kenytelen vagyok egy ujabb gepet csinalni (ki tudja, mar a hanyadikat?)
Egyebkent az uj gep a Tiedhez hasonlo lesz, hermyonikas, de ujabb variaciokkal.

Karoly
2006.02.20 08:49:25
Gyuri! Teljesen igaz amit mondasz. Bennem is kettéválik a dolog. Az általad kedveltek az igazi fotók, de sajna ma, itt Magyarországon nem lehet eladni, még naptárnak sem. Én most erőlködök ezirányba is, és kénytelen vagyok "populárisabb" témákat is csinálni, jelentős "minőségrontás" nélkül. Nehéz!! Károly! 6×9-ben nincs nagy tapasztalatom, de 6×6-ban a 40mm képtávolság még szinte semmit sem húz, én azért választottam a 30 mm-ert. Hatkilencnél persze már jelentkezik a kirajzolási kör erősen csökkebő fényereje.
2006.02.20 09:10:13
Tóni: oké, értem, mi a cél, persze, így okés.