295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Alsógalla, Hősi emlékmű
picture

Erdei: Bakugró Tatabánya 2010

picture

Tb. Szabadság lángja 2010

picture

Bondor I. Vízbelépõ Tatabánya

picture

Tatabánya, Régi korház 2007

picture

Alsógalla, Hősi emlékmű

picture

Ősz

Objektív:Gépváz:6×6-os lyukkam.Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Egy újabb kép a sorozathoz
2006.03.28 16:39:34
Nem tom! A kompozicio tetszik, a sok beegett feher nem. Maskor kiegyensulyozottabbak voltak a lyukas kepeid (marmint "expozicioilag"). Tudom, most tel van, fagy es halal...
Ja, es jobb oldalrol le kene bontani azt az epuletet (templom?). :))) Nezd csak meg! Nelkule nagyon pöpec a kompozicio.
(Ez utobbi csak amolyan szellemi onkielegites, hisz Te nem szoktal retusalni.)

Karoly
2006.03.28 17:17:09
Nekem tetszik, hogy annyira elo a szobor, szinte megmozdul...
Lattam egy kiallitast nemreg, egy fazon egy kirakati babat oltoztetett fel es elvitte fodraszhoz, mosodaba, moziba, vacorazni es mindenhol beallitott mozdulatokban, ruhakban fotozta. Brutalisan elethu volt es dobbenetes...
2006.03.28 18:31:39
A kirakati babáról jut eszembe.
Egyszer bementem egy sportboltba. állt a polc előtt három baba. Épp mentem volna beljebb, amikor az egyik rám köszönt. Hirtelen azt se tudtam, melyikre nézzek, mig végül a középső megmozdult.
Nem mindig a probababa érdeme, hogy annyira élethű, hanem a sminké... :)))
2006.03.29 09:52:56
Még keresem a szavakat, de a lényeg, hogy nagyon tetszik. Azon ritka esetek egyike, amikor egy szobrot, emlékművet lefotózva az eredmény több, mint pusztán az alkotás megörökítése. "Más dimenzióba emeli", mondanám, de ez olyan lenne, mint a "példaértékű". A kompozíciót hibátlannak látom, és bár engem is zavar a templom a jobb oldalon, nélküle másképp kéne kéne komponálni, szóval most megvan a helye. Ugyanez igaz a márványtáblára is. Jó ez a téli környezet is, még a hófoltok is jó helyen vannak, az egész fájdalmasan szép és szomorú, amilyennek egy világháborús emlékműnek lennie kell. A kiégett fehéreknek is megvan itt a szerepük, számomra azt mondják, hogy rég volt már, az emlékek részletei elvesznek, de a fájdalom még itt él bennünk.
2006.03.29 10:13:04
ToZo: lehet, hogy igazad van a beegett feherekkel!

Karoly
2006.03.29 10:45:44
A kompozíció nekem jó, pl. kicsiben nézve nagyon jól egyben van, a házfal is jó, bár voltaképp tényleg, a kép belső jelentéséhez nem kell, tisztább lenne, ha nem lenne, bár akkor tán máshogy kellett vón komponálni. És igen, ez itt, pl. a lovasszobros képpel ellentétben önálló életet él, tehát több van benne, mint szoborillusztráció, azaz: életre kel a dolog, szóval tetszik a figura és a kereszt. Viszont: valahogy mégsem tetszik annyira a kép, nehezen tudom megfogalmazni, de valahogy olyan zavaros nekem sok része, a havas szoborrészletek középtájt, alul, meg valahogy sok a fehér, bár kompozícióban jól vannak a fehérek, de valahogy "nem tiszta", valami ilyen benyomásom van a képről. Jó, de valahogy mégsem villanyoz fel, valahogy nekem nincsenek itt szép textúrák, persze, nincs levegő sem, olyan síkban vannak itt a látványok és néhol kivehetetlenül. Én visszamennék ide és megcsinálnám valahogy nem havasban és picit máshogyan. De nem tom, valami zavaros van itt nekem.
2006.03.29 12:20:43
Ezt még nem is láttam. Tetszik. Ismerem a helyet, nem könnyű ott fotózni.
7 pont
2006.03.29 12:21:46
Az jutott eszembe, h olyan puzzle ( elemekből rakosgatott, részben összerakott - képileg is; történetileg is, akár) jellege van ahogy pl az éggel egybeolvadó hó kivagdos a képből "üres" részeket v ahogy a j o-i épületrészt megint csak "üres" részt ballansziroz.
Szvsz izgalmas igy.
Élővé varázsolt részben elmondott felemelt történet a kicsik nézőpontjából.
Tetsz
2006.03.29 12:25:19
erdekes konturokat hataroz meg a ho a szobor kulonbozo reszein, de sajnos nem pont a legjobb helyre huzva.
ami miatt a kep "tobb, mint szoborportre", az az, hogy pont abbol a szogbol van fotozva, amerre a szobor nez es igy a kep nezoje is reszeve valik a kepnek, az esemenynek; valamint a kereszt is sokkal hangsulyosabb, jobban ki van emelve, hogy "mindenek felett all".
2006.03.29 12:25:52
(nem "pont", hanem "majdnem")
2006.03.29 14:31:13
Köszi a véleményeket, most értem be az esőről. Sajnos szinte ez az egy lehetséges , ill. elfogadható beállítás, mert nem lehet hozzáférni az állvánnyal. A fal egy templom fala, viszont ha több van benne elviszi a jelentést. Ezen a szobron kívúl még nem láttam hősi emlékművet, amiben a korpusz szerves részt alkot, ezért izgatott mindig. A háromszög alsó csúcsának örültem igazán, hogy ennyi és így került bele, mert nekem így alkot egységet.