295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

Poézis

picture

Hobbi vagy rendorseg?

picture

Antinewton soft Talajnak

picture

SMC Takumar 50/1.4

picture

Bruegel: Krisztus a kereszttel

picture

28 mm reszlet

picture

Autostitch reklám

picture

Brüsszel piac

picture

H5N1

picture

20mm 200mm

picture

Buborékok

picture

Park

picture

Park

picture

Park

picture

Race

picture

NYC Orange

picture

A fények birodalma

picture

Cyberpápa

picture

A fények birodalma

Objektív:Gépváz:Nikon D100Film:
Érzékenység: 200 Expozíciós idõ:1/125Rekesz:14
Leírás: Váci Mihály: Csak ülsz... (részlet)

Ahogy lerogytál ide fáradt
bajok súlyaival a székre, ez
a kompozíció a végleges :

Kifejezőbbet művész nem találhat.
Maradj csak így: - Te benned végre lesz
méltó modellje a buzgó halálnak.

2006.03.30 12:06:53
A kép nem rossz, kicsit kimódolt a másik szék a sállal egybekötött tulipánszimfóniával. Kicsit olyan nagyonis artisztikus. De: a fickó irtó jó, kiváló arc, príma arcbőr, penge, összefogott, szigorú, metsző arckifejezés, kiváló, van súlya a palinak, jelentősége és jellege. Megáll magában. Na ehhez képest nekem gáz a cím, jesszus, és a váci misi is, váci misi nekem úgy önmagában is súlyos gáz és elfelejtenivaló költészettörténeti és politikai malőr, bár ez a cucca még nem is annyira rossz, szóval a cím és misi azért irtó rossz, mert értelmezést erőszakolnak a képre, mégpedig giccseset és ami rosszabb, olyat, aminek semmi köze a képhez. A vers nem erről a paliról szól, nagyon nem. A cím sem erről a képről, ami ugye két kép, a tulipános, na az lehet, hogy poétikus, de minek. Tehát a végeredmény: van két kép, egy giccses és egy erős portré, és van egy rossz cím és egy rossz és ide nem illő idézet. Ja és amúgy képet idézettel támogatni meg/alá/mellé és így, hát nekem ez sem járható út.
2006.03.30 12:14:33
Hát a baloldali részt én most rögtön retusálnám szép egyenszürkére. A bácsi portréja nekem így százas jó beállítás, világítás minden. De ez így egyben erőlködős. Jól mondja csgy. Legalábbis nálam sem működik, nem értem, valószínűleg sok.
A portrénál maradva, szerintem a fehér toll nem kéne.
2006.03.30 12:18:57
Nagyon tetszik a férfi úgy, ahogy van, a világítás, az arc, a szikárság, a ruháinak a színe, de már a szék piros lepellel való letakarása nem, egyébként pedig ugyanaz a véleményem, mint Gyurinak.
2006.03.30 12:47:17
Vaci MIhalyrol mindig hasonlo reakciokat hallok, olvasok es nem tudom mire velni. Valoszinuleg nem ismerem minden verset, de amiket ismerek (120-at vero sziv c. kotetbol) azok legnagyobb reszenek semmi koze politikahoz, egy szomoru megtort, beteg ember racsodalkozasai a vilagra...
2006.03.30 12:57:28
üdv! Kicsit kimódolt tényleg, és a világítás "kettőssége" sem igen erősíti a két motívum egybevalóságát.
2006.03.30 13:05:33
A feladat az volt, hogy egy vershez kell illusztraciot kesziteni. Az egyik otletem szerint ez egy kettos portre, csakhogy az idos asszony meghalt, az emlekei maradtak es itt a kapcsolodas a versreszlettel. Erzem miert erzitek kimodoltnak, de egy illusztracio lehet masmilyen? Komolyan erdekel, hogyan lehet meg maskent megkozeliteni egy illusztracios fotot?
Masik kerdesem, hogy ugyanez a kep vajon mukodne-e FF-ben? Ez itt tkp csak egy beallitokep D100-al, az igazi sorozat Pentax 645+Ilford FP4-re keszult, de bizonytalan vagyok...
2006.03.30 13:24:03
kicsit tárlatvezetés szerű így a kép... ha a férfi az emlékeket nézné, szvsz teljesen más hatása lenne... (Hentes)
2006.03.30 13:32:22
milán: már máskor is megfigyeltem, és ne haragudj, de nem személyeskedésnek szánom, hiszen "szakmai" dolog, hogy kedveled azt a fajta titokzatoskodást, hogy felraksz valamit, néha fura, különös, szokatlan stb., de néha nem ilyen képet egy büdös fia magyarázat nélkül, amit utóbb úgy kell belőled kihúzni (lásd: lyukas képek régebben), és ami magyarázat a legtöbb esetben tök fontos a kép megértéséhez. Ha eleve kitöltöd pl. a technikai adatokat és a leírásban elmondod, mi célból, minek készült a kép, egész máshogy állok/és talán: állunk hozzá. A kép persze attól nem változik meg, de más fénytörésben látom, és ha tudom, mi volt a feladat és mi a cél, akkor ehhez lehet mérni a megvalósult képet is. Meg az is fontos, hogy aki komolyabban fotózik, ott látszódjon a pálya íve, a gondolatok íve, de mindenféléket felrakni egy szó nélkül, az nekem fura, most sem tudtam, mire véljem, hogy az istenbe jutott eszedbe misi, meg a tulipán, meg ez a fazon és mire jó ez az egész. Bocs a nyersességért.
2006.03.30 13:58:01
Timi: van olyan valtozat is...
Gyuri: lehet, hogy igazad van es kellene tobb hatterinfo a kepek melle, masreszt viszont azt szeretnem, ha a kep onmagaban is elmondana ami benne van. Mondjuk ez egy kiallitason, hasonlo stilusu kepek kozott, lehet, hogy igy is van, itt a Keptarban viszont a technikai lehetogek miatt nem olyan a hangulat tehat lehet, hogy megis kell melle tobb szoveg. No ezen majd gondolkozom, koszi.
2006.03.30 14:17:52
Mindenesetre szívesen megnézném fekete-fehérben is.
Nekem így, ehhez az idézethez kicsit túl színes.
2006.03.30 14:25:21
milán: én az infót nem globálisan értem, nem minden képhez kell, de ennél pl. fontos, tech. adat az szerintem minden képnél fontos, hogy ott legyen, az okés, de egyéb infó az csak akkor, ha úgy egyébként nem derülne ki, ha úgy egyébként te nem csinálsz olyanokat, megha valóban, mint itt is, van háttértörténet és nem csak úgy magadtól jutottál ide. Pl. fontos akkor is, ha sorozatot nyomsz vagy volt valami érdekes koncepted stb. Pl. Timi képeinél nem kell duma, mert van neki ugye a stílusa, a látásmódja és elég jól felismerhető, van egyéni nyelve stb., tehát, amiket felrak, azok beleilleszkednek valami nagyobb egészbe, ami ő, ami az ő dolgai, tehát nem kell fölös duma, de ha pl. Timi jött volna elő ezzel a te képeddel, ugyanúgy kellett vón valami duma, hogyan jutott és miért ez eszébe. Kiállítás: egy kiállításnak van címe, kerete, van kis szöveg a fotósról, a képek között is van jobbára kapcsolat, tehát ki lehet hüvelyezni a konceptet, tehát mégis van egyfajta "magyarázat".
2006.03.30 18:32:38
Szerintem egy fáradt, emlékező embernek nem kéne a masinába néznie. (én egyébként se szeretem a gépbebámulós képeket)
Pl ha kissé lefele nézne, az nem tenne jót neki?
2006.03.31 07:33:31
A férfi magában szerintem nagyon jó ezzel a szinkontraszttal (R-G-B), FFben el fog veszni.
Milán: nem gondolkodtál azon hogy egy üres szék is elég lenne? Esetleg valami személyesebb, ottfelejtett holmi a hölgytől.
Lásd Van Gogh székei.
2006.03.31 08:18:11
Hopp! White-nal a pont! Ezt kerestem tegnap! Valami nem stimmelt, es nem tudtam rajonni, hogy micsoda? Tenyleg talan jobb lenne az ures szek! Beszedesebb.

Karoly
2006.03.31 10:03:27
ures szekkel nekem valami ejszakai beszelgetosmusor jutna rola eszembe, amikor a musorvezeto varja az elso vendeget. es amilyen szigoruan nez a ficko, ez valamilyen politikai temaju dolog lenne, foleg most igy, valasztasok elott...
2006.03.31 14:28:21
Szép munka, értékes kisérlet!