295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Kompozíció I.
picture

Kompozíció I.

picture

Disznofarok babuval

picture

Kötelező árvizes kép

picture

Kígyó

picture

Vicsek Tamás kettő

picture

-

picture

Vicsek Tamás, fizikus

picture

Túlságosan zajos magány

picture

Pákai bácsi

picture

B. tér - továbbiak

picture

B. tér kulisszái

picture

Budadapest

picture

nagyvárosi

picture

nagyvárosi

picture

Collegium Budapest

picture

-

picture

Könyvtanulmány 6.

picture

Arcok

picture

-

Objektív:Nikkor 24Gépváz:D70Film:
Érzékenység: 200 Expozíciós idõ:1/30Rekesz:5.6
Leírás: Rájöttem, hogy szeretem a földön fekvő érdekes anyagokat, formákat fényképezni. [itt hablatyoltam a fotogén a talajról]
2006.04.07 00:44:59
fotogén a talaj???

Iszonyú sok minden van ezen a képen. Ha komolyabban nekiesnél egy ollóval, egész kis kiállítást csinálhatnál belőle...
2006.04.07 01:13:28
és zavaros is szerinted, vagy csak szimplán sok?
2006.04.07 01:59:56
Zavaros. És azt hiszem, hogy a fehér csík a legnagyobb problémám, mert olyan nekem, mint csigának az autópálya. Ellentétet szül a bal csigák és a jobb csigák között. Ezek persze itt falevelek... nemtom. Talán fekete környezetben.
Az a négy falevél meg a csík tán elég volna. Esetleg előfordulhat, hogy a színes több réteget elvisel.
2006.04.07 08:28:17
Pabo: egy "korszakomban" en is mindig csak a talajt (nem a Talajt!) fotoztam. Majd kinovod. :)))

Persze ez csak a humor helye volt, az igazsag valahol feluton van (hogy stilusos legyek): tenyleg sok erdekes van a foldon, ami megorokitesre var.

Az en uj maniam, bar szerintem ez objektiv okok miatt nagyon hosszu mania lesz, hogy egy adott helyen (mondjuk esetemben Becsben) csak arnyekokat fotozzak, es abbol megprobaljak egy ertheto sorozatot osszerakni.

Hogy a keprol is irjak: jo, de nem jo. Jo amit meglattal, nem jo a kompozicio, ahogy Talaj is jelezte. Nekem sok. Kevesebb tobb lenne.

Karoly
2006.04.07 08:32:50
A kép szerintem nem zavaros, hanem a legnagyobb baj, hogy túlságosan "vonalas". Sok szépség van rajta, de ezek a hótunalmas átlók, hát ezeket, így, hagyni kéne. Mostanában valahogy mindenki odavan úgy látom az átlókért, kár, nem jó ezt nyakra-főre, éshát túl primitív szerkesztés ez, nagyonnagyon kézenfekvő és hobbista jellegű. A kép jó, meg szép, meg minden, de pofonegyszerű, illetve a kép formai, texturális szépségeit az átló elviszi a fenébe, el-vonalasítja. A képnek az átló alati, bal oldali része érdekes, a levelek, a hullám, azzal lehetne valamit majd kezdeni legközelebb. Vagy ha átló, akkor valahogy cselesebben, mert ez így úgy elterpeszkedik és nincs benne valójában semmi. Egy segéd-egyenes, tök jól meglenne a kép e nélkül. Amúgy, erről jut eszembe: van nálam egy album, a központi szabóervinből vettem ki, egy fazon csak talajt, textúrát fotózott le kockába, de olyan helyeken, mint Auschwitz, Birkenau, Berlin stb., k. jó. Szívesen megmutatom, zseniális, nekem tanulságos volt.
2006.04.07 08:33:49
A számomra lényeges kontrasztot jelentő levelek kicsik és súlytalanok lettek. A szegély felső része amúgy sem tesz hozzá, így jobban rámennék a levelek környékeére, és az variálnám a fehér és a két féle tónusú aszfalt felülettel. Hogy beálljak a sorba, Tatabányáról úgy 15 éve vagy 10 tekercsnyi sorozatot csinyátam - csak ilyen felületek - oszt a végén a fiókban maradt. Hát lehet, hogy előveszem.
2006.04.07 08:34:59
Nem emlékszem a fazon nevére, a könyv otthon van, de az volt benne a legérdekesebb, hogy mennyi zseniálisat ki lehet hozni ebből a végülis elég elcsépelt témából, mint a talaj, aszfalt, föld. Nagyon érdekes anyag. A pasi úgy szerkeszt, mint egy isten, de komolyan. Semmi különös persze, de irtó finom munka.
2006.04.07 09:25:22
Hoppá, lenyomoztam a fejem és megtaláltam a palit a neten:klikk
És ez a könyv:
klikk
2006.04.07 15:27:48
aha aha kosz.
2006.04.07 15:46:31
Amúgy a netes képek persze minőségileg tök vackok (és szerintem nem is a legerősebbek), a könyhöz képest, a könyvben ezek nagyon érzékiek és szépek, mert a legtöbbön ugye "semmi" sincs, csak textúra/textúrák, ahhoz meg jó minőség kell.