295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

-

picture

Kompozíció I.

picture

Disznofarok babuval

picture

Kötelező árvizes kép

picture

Kígyó

picture

Vicsek Tamás kettő

picture

-

picture

Vicsek Tamás, fizikus

picture

Túlságosan zajos magány

picture

Pákai bácsi

picture

B. tér - továbbiak

picture

B. tér kulisszái

picture

Budadapest

picture

nagyvárosi

picture

nagyvárosi

picture

Collegium Budapest

picture

-

picture

Könyvtanulmány 6.

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: ne kíméljétek :)
2006.04.16 10:24:57
Hát jó :)
Végre egy kis természetfotó. Nagyszerű a panoráma a Holddal és a felhőkkel, kár, hogy megzavarja a hangulatot a házat a hátán cipelő fekete vállú figura. A jobb alsó sarkot még nem sikerült megfejtenem.
2006.04.16 16:03:21
nekem sem :)
2006.04.16 20:28:09
Nekem így kevés. Azt gondolom a képről, hogy Budapesten készült, de ebben nem vagyok biztos. :) A pasiról azt gondolom, hogy az a fajta napszemüveges, flegmatikus, hajzselés - számomra ellenszenves fazon -, na de ebben sem vagyok biztos. Ahhoz kevés az információ szerintem. A jobb alsó sarok meg mintha le lenne utólag vágva, hogy a lényegről, ne vonja el a figyelmemet. De mi a lényeg?
2006.04.16 21:39:02
igen, budapest. igen, az a fickó. na, mégiscsak érted :) nekem a házfal tetszik (eléggé budapestes), meg a háromszög: madár - hold - olasz. merthogy szerintem ez tutira egy olasz fickó, nézz rá :) meg hát tény, hogy összenőtt a házzal.

de: a marád és a hold túl pici. az olasz túl nagy. ráadásul az egyik haverját kicst le kellett vágnom jobbról. balról is vágtam egy keveset.
2006.04.17 16:48:04
Mitol lenne olasz az istenadta?

Karoly
2006.04.17 17:04:45
nézz csak rá :) szőrszegélyű kapucni, elefánt méretű napszecsó, na meg szájtartás...
2006.04.17 22:05:50
Ugye, csak viccelsz?

Karoly
2006.04.18 10:17:27
Ez nekem tuti lenne nagyon, csak fura a vágás, illetve, hogy nagyon látszik, vágva van, de mégsem eléggé, jobb alsó ugye. Meg a srác fejénél azok a felhőfoszlányok nekem nem szerencsések. Amúgy nekem eléggé "tipikus" kép, már az effekt, hogy alulról, fura perspektíva, fazon, ház, felhő, valahogy már láttam ilyeneket, de a kis hibák ha nem lennének, nagyon jó lenne. És nekem is olasz, erre nincs magyarázat, csak benyomás, ha Pesten nagy tömegben látok olasz turistákat, annyira jellemző télleg ez a szőrszegény, de főleg a napszemüveg, én még nem láttam olaszt napszemüveg nélkül itt, és ez független a napszaktól, évszaktól. De ezek persze nem igazságok, de nem is szetereó típiák, csak valahogy a kevés megfigyelési adatból nekem ez áll össze.
2006.04.18 10:50:55
igen, es Karoly, ha hiszed ha nem, sokszor tenyleg erezheto az attitudbol/stilusbol, hogy ki honnan. ranezel, aszondod olasz, es kiderul, hogy tenyleg az. ranezel, aszondod spanyol, es telleg az. kulfoldon ranezel, aszondod magyar, es telleg az.
2006.04.18 10:59:10
Volt ez a Waldo srac, aki kotott sapkaban hatizsakkal ra volt retusalva a world trade centerre, aztan a vilag minden tajan divat lett ilyen kepeket fabrikalni. A csavesz ranezesre is gyanus volt hogy magyar es a vegen kiderult hogy tenyleg az :)
2006.04.18 12:13:00
csgy: "Meg a srác fejénél azok a felhőfoszlányok nekem nem szerencsések." Miért? Forrófejű a srác, gőzölög a feje és ég a hátán a ház.
2006.04.18 12:59:29
Ez erdekes. Azt meg inkabb el tudom fogadni, hogy egy ember "tipikus" magyar, mert a magyar nepesseg relativ "homogen". (Bar nalunk is van sokfele tipus, pl. az un. mokany, a kun, stb.) De hogy egy pasi tipikus olasz, ez kifejezetten a sztereotip gondolkodasunk szulotte. Olaszorszag ugyanis nagyon sokfele nepessegu. Egy Alto Adige-i szoke, 190 centis "svab" tipusu hegyipasztor epp ugy olasz, mint egy kalabriai 150 centis fekete halasz. Vagy pl. a sza'rdok egeszen masok. Vagy a sziciliaiak, es igy tovabb. (Mentalitasban is oriasi a kulonbseg pl. egy etruszk osoket folvonultato toszkan es egy pugliai, nota bene egy napolyi kozott.) Szoval ezert ertetlenkedtem.

Karoly
2006.04.18 13:36:19
Károly: nem történelmi és szociológiai és antropológiai fejtegetéseket kell itt bonyolítani, senki nem ekszkatedra nyomta a szöveget, hogy az olasz pasik ilyenek. Nekem az a személyes benyomásom, hogy azok az olaszok, akiket én itt pesten láttam/tok és észreveszek, azok nagyjából ilyenek, napszemüveg az tuti, meg alacsonyak (mondjuk én 190 fölött vagyok valahol, tehát nekem sok mindenki "alacsony"), és nekem hangosak, dehát nyilván, idegenben sok náció hangosabb, pl. a németajkúak itt, ellentétben pl. a kínaiakkal, japánokkal stb., személyes tapasztalatom alapján, nyilván irtó sokféle olasz van, nem jártam még ott ugyan, de feltételezem, szóval fölösleges értetlenkedni, ez a téma nem olyan komoly, hanem félig vicces és személyes tapasztalatokon alapul. Én biztos nem az alapján ítélem csak meg a népeket, amilyennek itthon, nálunk látszanak. Vagy akár "maguknál", mert minden gazdagabb és sokrétűbb annál, mintsem silány elménk képzeli. Én pl. azt sem tudom, "mi a magyar"?
2006.04.18 13:47:20
Gyuri! Lyooovanna! :)))

Azt mar csak ugy suttogva jegyzem meg, hogy az en "történelmi és szociológiai és antropológiai fejtegetésem" kb. harmada terjedelmu, mint amekkora leutesszamot osszessegeben ti produkaltatok, bizonyitando, hogy olasz a palacsinta. :)))

Uff! Ho parlato. :)))

Karoly
2006.04.18 13:52:48
Károly: hihi, ki mondta, hogy sokat írsz, drága elvtárs?! Senki. Vad bírálatok céltáblálya lettél volna vala hosszadalmas szövegid miatt? Nem! Nemdebár mindösszesen konstatáltam nemesnek nem mondható pennámmal, hogy milyen irályt vettek délceg és veretes elmélkedésid és noha kedvtelve olvasám, elmondám, hogy nem érdemes ily mélységekbe alászállanod, mert problémánk, amiként az itáliánus termete: incifinci, noha, miként az itáliánus arca: nagynak látszik, noha csak tonnányi napszemüveg lóg rajta és izmos szőrme keretezi nemzetiesen divatos arcélét és kecsteljesen és értelemmel dúsan nyitott ajakit.
2006.04.18 14:00:09
Ja, csak egy apro megjegyzes: "idegenben sok náció hangosabb".
Igy van sajnos.

Es ez sajnos rank, magyarokra is vonatkozik. Sok (nem minden) magyar azt hiszi, hogy ha elhagyja a magyar hatart, akkor mindenki suket, es mindenhol szabad uvoltozni.

Az egyik legaranyosabb esetem az volt, amikor kulfoldon hallottam amint mogottem a jardan harom magyar urge kozul az egyik nagy hangon ecsetelte (a szexualpatologia korebe tartozo legszaftosabb kifejezesekkel), hogy mit csinalt tegnap elott este azzal a csajjal, a masik ketto meg surun fuszerezte ezt "vazze" folkialtasokkal. Mar reg volt, nem emlekszem, hogy mit mondtam nekik, de hatrafordultam, es odarittyentettem valami ironikusat. Elegge elnyult a kepuk... :)))

Karoly
2006.04.18 14:01:35
Gyuri: :)))

Karoly
2006.04.18 14:47:31
Karesz: :))

Ezzel kapcsolatban az egyik foiskolai csoporttarsam tortenete jutott eszembe, aki a szinten magyar baratjaval setalt vhol Floridaban a tengerparton, mikoris az elottuk setalo, elegge gnom kinezetu srac kinezeterol folytattak nem epp irodalmi stilusu parbeszedet. Aztan egy ido utan a srac hatrafordult, es kijelentette, hogy: Hat Te sem vagy egy matyo himzes! :)
2006.04.18 14:58:48
En is jartam sajnos igy. De szerencsere nem voltam tul durva.
Tavaly majusban Fontainebleu-ban, amikor egy kepet akartam csinalni a kastelyrol, elottem allt egy hosszu haju csaj, es kozben Andi, meg a parizsi baratunk, akiknel laktunk, mar tovabb setaltak, utanuk szoltam, hogy "varjatok mar, amig ez a csaj elhuzza a belet elolem"!
A csaj hatrafordult, es ram nevetett. Szerencsere vette a lapot. (Utana, mikozben a parkban setalgattunk, akkor hallottam, hogy innen is, onnan is magyarul beszelnek, valoszinuleg egy egesz turistacsoport lehetett epp akkor ott.)

Karoly