295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Nyugati tér
picture

Nyugati tér

picture

-

picture

-

picture

Kompozíció I.

picture

Disznofarok babuval

picture

Kötelező árvizes kép

picture

Kígyó

picture

Vicsek Tamás kettő

picture

-

picture

Vicsek Tamás, fizikus

picture

Túlságosan zajos magány

picture

Pákai bácsi

picture

B. tér - továbbiak

picture

B. tér kulisszái

picture

Budadapest

picture

nagyvárosi

picture

nagyvárosi

picture

Collegium Budapest

picture

-

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: az asszisztensem egy pillanattal később indította a bringást.
2006.04.20 09:31:16
Nem rossz! Nekem hatarozottan mond valamit, de meg csocsalgatom.
Talan teknyikailag kicsit az arnyekokat hianyolom, napos (fel-napos) idoben meg jobb lenne.

Karoly
2006.04.20 09:33:52
Nekem a bringásból több kellene, az egyébként jó felvételt a belógó lábfej teljesen tönkre teszi számomra.
2006.04.20 10:46:45
Hát ez inkább csak lehetőség, mint jó megvalósítás. Szép a jobb oldalon nekem az aszfalt és mintázata. A lábak, bicaj viszont esetleges, nem áll össze. Leváltani az asszisztenst!
2006.04.20 14:11:41
Most már én is odamondok. Régi vesszőpapipám a dekomponáltság. Azért használják mostanság, mert a fotózás hagyományos kompozíciós elvei kiüresedni látszanak (statikusság, aranymetszés stb.) De, sokan az ellenkező végletbe esnek. Akkor is ezt az újdonsült kompozíciós elvet használják, amikor semmi értelme. Ebből a fotóból több ezret lehetne elkattintani egy nap és kis ügyesség sem kell hozzá:
2006.04.20 14:16:40
Egyedül Tmi képein érzem azt, hogy a dekomponáltságnak értelme van és értelemadó szerepe....
2006.04.20 14:29:03
Rossz szó ez a dekomponáltság, én nem is értem. Másképp látásnak, gondolkodásnak mondanám inkább. De szerintem még ezis frázis, mert az új az egészben, hogy viszonylag homogén felületekkel helyettesülnek a súlyponti elemek. S mindig a végső, a befogadóra tett hatás számít. Azt nem tudom, csinált-e már valaki erre vonatkozó hatáslélektani vizsgálatot, hogy a klasszikus elemek mellett mely újak váltanak hasonló tetszést, és valyon nem vezethetők-e vissza a korábbiakra.
2006.04.20 14:49:22
Ez a kép nem dekomponált, hanem esetleges, tehát nem igazán jó. A dekomponáltság egy tudatos aktus és van, igaz, vitatott értelme, de egy esetlegesen vagy rosszul komponált kép az más. Timi szerintem nagyon nem csinál/t dekomponált képeket, ő szerintem teljesen "klasszikus" és szilárd dolgokat csinál. Szerintem nem kéne lovagolni az izmusokon, eljárásokon stb., mindenféle, akár hüje módszerből is lehet marha jó képet csinálni, egyes képeket kell nézni, és nagy fotósok dolgait, nem a "stílusirányzatokat". Pl. nekem elég gázos, mint történelmi irányzat is, a "magyaros stílus", de ha konkrétan megnézem ezt vagy azt a fotóst, csak ámulok, menyire jó is ez, ha jó a kép stb. Pl. nem vagyok oda ezért a kommersz fórumokat elöntő vacak ps-fotós világért, de k. jó dolgokat is láttam már itt-ott, ami lenyűgöz, ahol van és sok értelme van a ps-nek. Szóval: konkrétumok. Fölösleges felhúzni magunkat egy "virtuális" stíluson. Konkrét képeket kell nézni, és jókat.
2006.04.20 14:53:01
Mélységesen egyetértek.
2006.04.20 15:19:35
Ha már a skatulyagyártásnál tartok, akkor el kell mondanom csgy fotóiról, hogy az meg a másik divatos irányzat az intermédiások világára hajazó, kiragadott vagy/és egymásra montírozott lakásbelsők és részletek hideg és távolságtartó már-már dokumentarista bemutatását viszi véghez. Egyébként a dekomponáltságot is úgy értettem, hogy az illető hajaz rá. Ismeri a stílust és utánozza. Ettől függetlenül, tehát a szándékától függetlenül az még lehet utána esetleges, ha pl. jelen esetben rosszul sikerül.
2006.04.20 15:37:50
bioscopman: hihi, miről beszélsz? Most meglepődtem. Te most a két multiexpómról beszélsz? Azért röhögök, mert igazából én sokféle dologgal próbálkozom/tam, sokféle dolog/formálás érdekel, én nem igazán tudnám megmondani, milyenek az én "fotóim", pláne, hogy keveset fotózom és abból sem sokat rakok fel, csak azokat nagyjából amelyeket jónak tartok, amelyek tetszenek. A multiexpó pedig tök régi dolog, szerintem most nem is divat, szóval szerintem én nem vagyok valami "modern", sőt. A fotósok is, akiket szeretek, "régiek". A maiakból sem sokat csípek, pl. megnéztem valamelyik nap a TEKODEMA nevű csoport könyvét, Telek Balázs az nagyon tuti, a többi nekem zsenge sz. volt. Megjelent most egy neonszínű cucc, négy nő fotós könyve, amiben van asszem Szabó Sarolta, Tóth Szilvia, de szerintem tök gyenge.
És mi az, hogy intermédiások világa? Tényleg nem értem, mire gondolsz. De érdekes, hogy hideg, távolságtartó és mármár doku, ez nekem meglepő, hogy ezt gondolod.
2006.04.20 21:45:53
először is: Tóni, ma nagyon formában voltál. a többi képnél is a szokásosnál élesebben nyiszatolt az agyalakú beretvád.

ez a kép inkább nem-komponált, mint dekomponált. egyébként így önmagában kevés, de azért elmondom, hogy tulajdonképpen sem a kompozíciót, sem az időpillanatot nem én választottam meg. (fej fölül készült, és valaki más /aki háttal állt a látványnak/ mondta, hogy mikor fényképezzek.)

nekem egyébként eléggé tetszik a bal szélső fényfolt is. sőt, számomra érdekes a két láb. a nő: siet, talán fut is. a férfi: lendületesen, ám méltóságteljesen sétál. a nőci elfut a fickó mellett. bár ez a része (a képen) nem tűnik olyan érdekesnek. a bringás meg tévedett.