295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

Tulipán

picture

-

picture

Műcsarnok

picture

Kirándulás

picture

Szalagavató

picture

-

picture

Szalagavató

Objektív:Gépváz:Pentax IstDFilm:
Érzékenység: 200 Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
nak
2006.05.02 13:57:59
szerintem ez egy kevésbé sikerült képed, bennem valahogy olyan buliblikkes hatásokat kelt (sör, mobil, arcoskodás bele a kamerába)
az előző képed messzemessze jobb
a vaku fénye sem tetszik, ha ez is az amerikaiautós bulin készült, akkor talán jobb lett volna egy autóreflektor elé ültetni őket
2006.05.02 14:14:10
tiszta amerika, csak a s'o'r nem passzol...
2006.05.03 11:18:38
Hááát, nekem pedig nagyon tetszik. Az egész olyan szépen van felépítve, mintha vonalzóval lett volna megtervezve (talán csak a pasi cipője fut ki túlságosan a sarokba, de az sem igazán baj). A két ember "tömbje", az őket övező fényfolt, az öltözetük apró részletei, a hajuk, a körülöttük heverő kisebb tárgyak (műanyag pohár, csikkek, ócska kisbőrönd, stb.), a tekintetük és tartásuk mesterkéltsége, és még sorolhatnám a mesélő részleteket, szóval úgy az egész nekem nagyon egyben van.
nak
2006.05.03 15:43:25
ezek a képek is szépen fel vannak építve:
klikk
klikk
klikk
az én szememben azonban ezek csak pragmatikus képek bulizó emberekről, akik jól érzik magukat, szerintem timi képe sem több ennél (remélem nem sértő ami írtam)
2006.05.03 17:36:54
Megnéztem őket. Még azzal is vitatkoznék, hogy azok szépen felépített képek lennének, de túllépve ezen: Szerintem Timi képe egészen más kategória mind a képelemeket, mind a megformálást, mind az (általam belegondolt) mögöttes tartalmat tekintve. Azok tényleg buliképek, nekem ez jóval több.
2006.05.03 17:37:51
nak: Az első teljesen esetleges, a másodikban talán van valami, a harmadik megint semmi.
Ami más Timi képénél az a szándék, ez a fotósról tudható és a fotózott pár is tudja, látszik rajtuk.
Timi a kompozícióval és az érdeklődésével tesz hozzá, a pár pedig hajlandó "elmondani" magáról ezt-azt.
Talán csak nüanszok ezek, talán nem, de Timi képe mindenképpen több.
Engem amúgy nem fog meg.
nak
2006.05.03 18:06:21
oké lehet hogy rossz példákat hoztam, nem volt időm/kedvem a buliblikkben turkálni, két perc kattingatás után löktem be ezeket :)
de korábban láttam már technikailag, komponálásilag jó képeket ott is, de én a műfajról beszélek, ha nem lett volna világos :)
nak
2006.05.03 18:19:38
tulajdonképp ha radikálisan végigondolom, ugyanolyan dokumentumfotók a blikkes buliképek is mint timi amerikaiautófesztiválos fotói, persze a sok kép közt jóval több az esetleges, pocsék, hulladék kép (ami egyszerre köszönhető az agyatlan kattingatásnak és a buliszituációnak), de biztos vagyok benne, hogy van köztük elfogadható, sőt, jó kép is
"az őket övező fényfolt, az öltözetük apró részletei, a hajuk, a körülöttük heverő kisebb tárgyak (műanyag pohár, csikkek, ócska kisbőrönd, stb.), a tekintetük és tartásuk mesterkéltsége" ez mind gyakran megáll a bulifotók többségére, ehhez nem kell különösebb fotográfusi intenció
nak
2006.05.03 18:45:59
csak hogy tovább kössem az ebet karóhoz (és a gondolatmenetben már rég nem timi képéről van szó, ezúton is bocs) némi utómunkával miket lehet kihozni a nyersen fellapátolt bulifotókból:
klikk
klikk
klikk
(láttam már ezeknél jóval rosszabb portrékat is itt, de ezeket is csak úgy gyors katingatás után szúrtam ki)
2006.05.03 19:10:05
Bocs, de ezek inkább amolyan szalagavatós, "részegesküvős" kattingatások, amiket láttam kicsit megprütykölve PS-sel.
Nem igazán vagyok képben, hogy van-e közük a Blikkhez, mert ha van, akkor habzani kezd a szám. Ott voltam gyakorlaton, és ott láttam, hogy fotósok milyen kőbunkók, érzéketlen állatok tudnak lenni. "Újságíró" létükre zsidóztak, cigányoztak, a hideg ráz ma is, ha rájuk gondolok. Tíz emberből kb. két ember volt, akiben láttam emberhez méltó érzelmeket, de bennük sem sokat.
nak
2006.05.03 19:34:03
> Nem igazán vagyok képben, hogy van-e közük a Blikkhez
sztem nincs, ezek a bulifotósok tudtommal nem a lapnak dolgoznak
mondjuk eleve a blikk egy kőbunkó lap, nem csoda ha rossz élményed volt
nak
2006.05.03 20:12:36
na helyrerakva a dolgokat: tudom, hogy nem bulifotósként vettél részt a rendezvényen, egészen más mentalitással és tudatossággal, megfontoltan komponálva készítetted ezt a képet, de mégis azt érzem, hogy nem sikerült, nem tartozik ez a jobb képeid közé
nekem kívülállónak (mert ismerem, amikor fotósként teljesen ráhangolódsz egy eseményre és megszereted a szituáciuót és a benne forgó embereket) ez csak "amolyan szalagavatós, "részegesküvős" kattingatás", két nem különösebben érdekes vagy szimpatikus embert látok a képen, olyan pózba gesztusba merevítve, amilyet már kismilliót láttam az ún. bulifotók közt (mindezt erősíti a műanyagpohár, sörösdoboz, nyakbalógatós telefon a kézben, csikk és cigidoboz a földön -elemek -> sziget fíling rakenrollba oltva)
mindettől független azt mondom hogy ez a kép érdekes és dokumentumerejű is lehet akár egy későbbi kor számára, de nekem, itt és most nem sokkal mont többet mint a fentebb beidézett, ps-ben " megprütykölt" képek
2006.05.04 08:30:44
Helyrerakva: nekem semmi bajom a véleményeddel. :)))