295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Koraszülött (kivilágítva)
picture

Koraszülött (kivilágítva)

picture

Kórház hátulja és én

picture

Figyelem!

picture

Volt, lett

picture

Főépület

picture

Ime az újszülött képe:

picture

Légoltalmi pince

picture

Oldalajtó

picture

Ebédlő

picture

Ebédlő

picture

Ebédlő

picture

Lejárat

picture

Rendelő

picture

-

picture

Lejárat

picture

Bemosakodó

picture

Madár

picture

Darazsak és Madarak

picture

Műhelyben

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2006.05.29 16:07:38
Érdekes módon, amellett, hogy dokumentálásnak nagyjából korrekt, mint kép is működőképesebb, mint a másként világított verzió, érdekes és fura a perspektíva, hogy sok a plafon, és a plafon nagy foltja, meg a neonrácsok, meg a lefoszlott vakolat vagy mi, egész fura struktúrát/textúrát adnak ki. Messziről nézve érdekes a folthatás. Mondjuk a vonalak dűlöngélésével továbbra sem vagyon nagyon kíbékülve, de így pl. már van ami erősebb, és elvonja a figyelmet. Tehát itt szerintem a "kivilágítottság" (bár lehetne másmilyen is pl.) kreatívabb, jobb és erősebb hatást eredményez, mint a "szokásos" vakuzási módszerek, mert a látványban a textúra, a foltok erősek, meg valahogy morbid és elég félelmetes nekem, hogy alul, az ajtóig kb. "normál" a látvány, tehát semmi különös, csempék stb., de feljebb, ahogy az ember felemeli a tekintetét: ezek a denevérekként lógó, fura mintázatú, fura ritmust adó vakolatdarabok, meg ez az erős, nagy folt...
2006.05.29 16:22:21
A világításról még: mondjuk itt jobb hatást eredményez ugye, hogy kivilágítva, de ez a kivilágítás is lehet mondjuk jobb is, mert ez elég lapos, semmitmondó nekem, valahogy "szürke". Túl kevés és túl szórt fény? Nem tudom elmagyarázni viszont, hogyan lehetne jobb. Éshát épületbelső vagy épületfényképezésnél, ilyen dokumentáló, tehát háttérbehúzódó személyességű munkánál nekem nagyon fontos lenne, lennének a szilárd struktúrák, párhuzamos párhuzamosok, egyenes egyenes vonalak, tehát egyfajta képi stabilitás, konstruktivitás és precizitás kellene, valahogy "építészetibb" ébrázolásmód. .Ha ezt el lehet érni ps-sel, az jó lenne, mrt ugye letárgyaltuk, hogy NF az nem játszik, ami azért nagy kár (és akkor finom vagyok), ha ilyen munka van.
2006.05.29 16:51:30
Ez tetszik jobban, tisztább, áttekinthetőbb.
2006.05.29 18:45:52
ez a kép szerintem nagyságrendekkel jobb az előzőnél, ha mögé képzelem a szándékot is. alapvetően egyetértek csgy-vel, ami a precíz szerkesztést illeti. de szerintem NF nélkül is lehet lődözni, KF-fel, vagy akár leicaval, digittel is. csak úgy szűkebb a mozgástered. vagy pedig be kell vállalni a csálé vonalakat, sőt, akár rámenni ezekre a sajátosságokra. ott van a sokat emlegetett Frigylander bácsi, akinél olyan jól dőlnek a képek, és olyan frenetikusan csálé az egész, hogy más párhuzamosban nem tudja ezt a szintet produkálni. de persze az első vonal gyömölcsözőbbnek látszik.
2006.05.29 18:48:06
amúgy meg nem tudsz kölcsibe kérni egy műszaki gépet? annyian vannak a listán, akik ebben nyomulnak. szerintem érdemes lenne kipróbálni. sejthető, hogy megtáltosodnának a képek tőle.
2006.05.29 19:42:32
Lehet. De akkor hogy világítok?
2006.05.29 20:01:27
nálam tapasztaltabbakat kellene megkérdezni. de nekem kapásból a természetes fény ugrik be. illetve lehet egész jó lámpákat kapni nem túl sok pénzért barkácsáruházakban pl. akár állvánnyal együtt is. vagy kérsz kölcsönbe a kamera mellé egy vakuszetet generátorral, ami persze csak vicc.
2006.05.29 20:27:41
Van barkácsboltos lámpám. Egy gond van vele: 220V kell neki...
2007.04.26 18:53:01
Még mindig nem látom benne a ferdeséget...
A természetes fényr?l meg annyit: nem tetszik. De rakok is fel olyat mindjárt.