295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Tatabánya / Author I.
picture

Tatabánya / Author I.

picture

Tulipán

picture

Húsvéti buszmegálló

picture

Átés!ver

picture

Mások képei / -

picture

-

picture

Állomások I. - A túra vége

picture

Ablak

picture

Csempefények

picture

Orczy-kert II.

picture

Felh?k I.

picture

Industrial II.

picture

Industrial I.

picture

Atka

picture

Báb

picture

Napóra

picture

Erőltetett menet

picture

Fenyő ovi

picture

Mosómacska

Objektív:Gépváz:Canon PowerShot G5Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:1/1250Rekesz:f/4.0
Leírás: Tatabányán a piac és vasútállomás környékén van az Author kerékpárbolt, ahol ma vettem egy bringát. Tatabánya hihetetlenül "eklektikus" hely, aki nem járt még ott, nehezen érti meg, hogyan is lett itt egy vadkeleti város :) Ez volt a helyszíne Katjusa Innen csak felfelé címû képének, csak õ kicsit balra állt innen.
2008.04.04 20:02:00
juhuuu:)
Végre valami jó is történik az oldalon belõlem kifolyólag;)..nem rossz kép, bár 1-2 dolgot én másképp oldottam volna meg: a bal szélen a korlátot semmiképp nem tapasztottam volna képszélhez, illetve a jobb felsõben nem futtattam volna ki egyenest a sarokba, mert valahogy kellemesebb a szememnek, ha nem olyan éles az érkezés (ezt egy kedves ismerõsömtõl tanultam elfele). Ezek után muszáj lesz feltennem a harmadik epizódot, ha nem haragszol, kicsit beljebb mennék az udvaron;))...
2008.04.04 20:06:24
Ezt nem szántam értékelhetõ képnek, csak a helyszínt akartam megörökíteni, igaz, akkor már jobban odafigyelhettem volna. A többinél jobban igyekeztem :)
2008.04.04 20:44:58
Valami jó? Hát, nem tudom, kinek jó az, ha errõl az abszolút nem fotogén, csúnya városról elárasztják a képek a képtárat, ráadásul egy jelentéktelen helyszínrõl több szerzõ többféle képét is összehasonlíthatja a tisztelt nagyérdemû... Persze, a képtár-tagok hibája, hogy nem fotóznak, nem tesznek fel képeket. Ha ló nincs, a szamár sem jó. (no offense, pagrus, olvastam, hogy ez csak doku)
2008.04.04 20:55:54
Mindenkit más tesz boldoggá. Van, aki szerint az orális szex undorító, gusztustalan és állatias, mások meg élnek-halnak érte;)...az emberek már csak ilyenek.
De a különbözõ ízlést nem hiszem, hogy nem lehetne tolerálni. Ugye, zsolt?:)
2008.04.04 21:09:53
zsolt: emlékszel még a 94-ben készült Shop-Stop-ra (Clerks)? Vagy Üvegrtigris? Na ez meg Tatabánya, ahol holnap este a Buffalóban Csizmáskandúr koncert, Marci fiam szaxofonozik :) Akkor itt miért is ne fotózzak? És miért ne azt és úgy, amit és ahogy nekem tetszik? És miért ne tegyem fel ide? Na jó, Konzum udvar néven régi képeim is vannak errõl a helyrõl, megkíméltem tõle a képtárat, de most így jött ki a lépés.
2008.04.04 21:12:24
A Közmûvelõdés Házában már az építésekor dolgoztam, és hamarosan közrühelõdés házának hívtuk :) Akárhogy is, része az életemnek. Vagy járjak át Tatára a várat és a tavat fotózni? :)
2008.04.04 21:19:34
Lehet tolerálni, mint ahogyan te is teszed a mi ízlésünkkel: ignorálni kell, felvenni a fapofát, a smiley-t, akármi. Mert másképpen nem lehet, hacsak nem úgy, hogy az ember belemászik a másik arcába egy marék éretlen déligyümölccsel. Én borzasztóan szeretem az új dolgokat (sõt, csak azokat szeretem), de csak akkor foglalkozok velük, ha van bennük legalább egy nagyon apró kis dolog, ami a jelenlegi világomhoz köti õket. Képtelen vagyok belemenni egy olyanba, ami ennyire idegen, mint a te képeid. És a többiekkel is ez a helyzet és ki-ki vérmérséklete szerint reagálja le a szitut. Az orális szex egyébként O.K., csak nem túl jó példa, mert szex terén nincs olyan, hogy "közízlés" - az ember legalábbis nem publikál ilyen infókat, mint mondjuk egy képet. A képtár-tagok részérõl a tolerancia azt jelentené, hogy egyáltalán nem foglalkozunk a képeiddel. Mivel ez az idõ hamarosan elérkezik, te is megnyugodhatsz: tolerálni fogunk (talán beszélhetek mások nevében is), tiszta erõbõl.
2008.04.04 21:25:20
Tiszta erõbõl tolerálni... Ezt, ha megengeded, lenyúlom :)
2008.04.04 21:28:26
Tatai vár és tó? Hááát... Szóval ezek a tbánya-képek nekem túl valóságosak, semmi nem jön át az alkotó egyéni látásmódjából. Értem én, hogy szeretitek ezt a várost, de egy kép akkor jó, ha olyanoknak is átjön ez a rajongás, akik még csak a közelében sem jártak a városnak. Tóni képeiben benne van ez az érzés és ez engem is megfog, felrepít. Pedig tényleg nagyon csúúúnya az a város.
2008.04.04 21:38:18
Kati, ha a fenti kikacsintásod annak szólt, hogy levettem a képeimet, az nem a tolerancia hiánya/megléte miatt történt, hanem mert felhagytam a fotózással (egyelõre). De sokat tanultam az itteni emberek kritikáiból, kaptam jót is, rosszat is. Erre lehet azt is mondani, hogy nem voltam elég erõs, hogy a saját fejem után menjek, de szerintem nem szégyen az okosabbaktól ellesni ezt-azt...
2008.04.04 21:44:42
Nekem szép ez a város, de sztem ezt már mondtam itt az elején is. Sokan nem értettek egyet velem. Talán mások a szépségrõl alkotott fogalmaink. De kérdem én: miért nem érzek késztetést, hogy beszóljak pl. Ágnesnek, hogy ne fotózzon lovakat, mert az nekem nem tetszik, vagy Gerinek, hogy uncsi az áradásról készült sorozata? Mert nem tartom magam feljogosítva arra, hogy ilyesmit közvetítsek az emberek felé. Senki felé.
Amióta viszont itt vagyok, lépten nyomon megpróbálja valaki a számba rágni, hogy ne azt fotózzam, amit, hanem azt, amit õ és õ és még valaki más is akar. Olyan nagy szavak a "mûvészi szabadság",meg hasonló idejétmúlt, nevetségessé kiáltott fogalmak?
Szóval szted itt a közízlés diktál (és ez így jó?).
Akkor már értem, miért 0 a feltöltött képeid száma a listán...bocs, de nem tudom hova tenni a hozzáállásod az e-mail után, amit írtál nekem nem sokkal az oldalra kerülésem után. Csak kicsit vagy ellentmondásos. Csak kicsit..
2008.04.04 21:53:43
Zsolt!
Lenne kérdés.
olvastam írásod miszerint:
"Pedig tényleg nagyon csúúúnya az a város."
Te melyik városban laksz? Hol születtél?
Ha esetleg különbözne a kettõ, akkor melyik szép/csúnya
(Tényleg érdekelne)
2008.04.04 22:15:35
Sok tekintetben ellenmondásos vagyok, de ebben most nem érzek ilyet. A levélben csak egy link volt a saját -egyetlen- fotósorozatomra, amit annak itteni vegyes fogadtatása miatt küldtem el neked: hogy tudd, velem sem bánt kesztyûs kézzel a képtáras kemény mag.

Igen, van itt egyfajta kialakult közízlés. Hogy ez jó -e, vagy sem, azt nem tudom, de ezt nem is kell eldönteni, mert ez elkerülhetetlen mindenféle zárt közösségben. Nem mondom meg neked, hogy mit fotózzál és szerintem más sem akarja ezt tenni, egyszerûen ez, itt, nem megy.
2008.04.04 22:25:36
Szóval ez egy zárt közösség? Ezt nem tudtam, elnézést. Egész egyszerûen nem volt a fõoldalra írva, sõt bence sem közölte velem, amikor kértem a felvételemet az oldalra.
Így viszont már sok minden világos elõttem, ami az "újonc-régijúzer" problematikát illeti.

Én a leveledbõl azért emlékszem még egy bocsánatkérésre is, amit azzal indokoltál meg, amit feljebb te is írtál: eszedbe jutott, hogy anno a te képeid is vegyes fogadtatásban részesültek, mivel nem a szokásos látásmóddal készültek. Na mindegy, hagyjuk:)
Ha nem veszed az adást, akkor asszem felesleges is fáradnom. 1000 medvebocs.
2008.04.04 22:26:37
Ja és nem adom fel, míg egy darabban látsz;)...igaz, nem is látsz engem. Hoppá.
2008.04.04 22:27:06
Tbányán születtem és éltem közel harminc évet, majd bp egyik zöldövezetébe költöztem. Egyiket sem tartom szépnek, ezért egyikhez sem kötõdöm érzelmileg és/vagy vica verza. A civilizált helyeket általában véve nem kedvelem, ezért gyakorlatilag környezet-szépségdiétára vagyok ítélve életem hátralévõ részére. És ebbõl NEM az következik, hogy ezért nem szeretem Kati képeit.
2008.04.04 22:40:39
Semmi olyan gondolat menet nem volt, hogy Kati képeit azért utálod, mert....
Csak kiváncsi voltam, merre laksz, miközben Tatabányát csúnyának találod.
Nekem kicsit furcsa ez a csúnya dolog. Mert szerintem nem csúnya. Én Budapesti születésû, és Budai elit kerületi volt lakosként, jutottam erre a következtetésre. Minden helynek megvan a szép/csúnya része. De szerintem nem tekinthetõ csúnyának az egész. Csak azért, mert vannak pusztultabb részei.
Én azt gondolom, hogy ezzel az általánosítással, szeretném Pestet leválasztani. Hiszen tré, beton/aszfalt/beton az egész. És tele van pusztulat dolgokkal. Miközben Buda meg zsíír.
2008.04.04 22:42:02
Azért zárt, mert van egy évek óta kialakult kemény mag, akik folyamatosan jelen vannak és még akkor is itt lesznek, amikor másoknak már se híre, se hamva. A létszám folyamatosan nõ és csökken, de õk maradnak. A régebbi tagok pedig joggal várhatnak el az újaktól egyfajta tiszteletet, amit tõled sajnos nem kaptak meg.

A "bocsi" azért volt, mert akkor még nem tudtam, hogy ennyire ellenálló vagy - én meg eléggé érzékeny vagyok szociálisan és nem akarok senkit bántani... De azt a levelet nem most írtam. Nem szokásos látásmód? Hát persze, hogy nem. Nem is tetszett az ittenieknek. És ez jelent valamit? Mellesleg nem szép, hogy publikusan idézel egy privát e-mailbõl, ezzel ismét kimutattad a fogad fehérjét. A "nem adom fel" hozzáállást pedig nem a mûvészetben, hanem a sportban szokták használni - ez is jól mutatja, hogy miért is vagy itt. Remélem, ezt mások is olvassák.
2008.04.04 22:52:28
Ami azt illeti elég kevés ember van, akit igazán tisztelek. Belõlem a "zárt közösségek" önmagukban nem váltanak ki tiszteletet. Az apám és az édesanyám sokkal inkább. Õket ismerem annyira, hogy tudjam: õszintén tisztelhetem õket.
Ami itt folyt, annak se részemrõl, se a másik oldalról köze nem volt a tisztelethez. Én alapvetõen jó szándékkal érkeztem ide, de elpattant a húr, amikor a számomra kedves embert, az én privát, "zárt közösségemet" gyakorlatilag (ne szépítsük, minek) hazugnak, vagy legalábbis nagyotmondónak titulálták, teljesen alaptalanul. A dolog kimenetele e szempontból teljesen mellékes, én csak a kezdetet írtam le, és azt, hogy szerintem ezt a fogadtatást, legyen bármilyen zárt, vagy keménymagos egy közösség, nem engedhetné meg magának senkivel szemben. És ahogy a többiek szemébõl kilóg a szálka, úgy az enyémbõl is.
Ágnes is kiáll a férje mellett, én is ezt teszem. Mert szeretem.
2008.04.04 22:53:45
Olvassák. Nem zárt közösség ez, de évek során a személyes találkozások révén sokunknak alkalmunk volt személyesen is megismerkednünk egymással. Remélem, nem fogtok most itt veszekedni. Privát levelet nem kellene idézgetni, a "nem adom fel" meg nem jelent rosszat. Na.
2008.04.04 22:54:18
A nem adom fel hozzáállást nem csak a sportban szokták használni, lásd: a dalszöveget;)...nemtom ismerõs-e valahonnan.
Ha nem, ajánlom figyelmedbe egy kis LGT hallgatását, de a Rap-ülõk verzijóból is eléggé kihallani, hogy nem a triatlonverseny résztvevõirõl szól...
2008.04.04 22:54:46
A pusztulás nem feltétlenül csúnya. Tóni olyan szépen fényképezte tbányát, hogy öröm volt nézni és Márk is szép fotókat csinált a szétesõfélben lévõ kórházról. És hiába zsíír a Turul-hegyoldal, vagy a Budai vidék, vagy akármi, nem mindegy, hogy ki készít róla képet.
2008.04.04 22:55:33
na, látod pagrus, én ezt bírom benned. Engem ha lehet ne vegyél komolyan és akkor nem szakad el a cérna;)
2008.04.04 23:00:46
LGT az cool, bár kissé kopottas, de szentigaz, az élet minden területén használható ez a felfogás, de pont a mûvészetben nem. A mûvészet marketingjében, hogy "akkor is lenyomom a torkodon, ha mindketten beledöglünk is, míg nem robbanunk szét", nekem ez jutott eszembe róla. Bocsi.
2008.04.04 23:02:38
zsolt: eléggé heterogén a képtár ilyen szempontból is, vannak itt fotómûvészek és vagyok, vagyunk hobbisták is jócskán. Volt már ebbõl többször súrlódás, ami persze mindig az énközpontúságból eredt, vagy sértõ énközpontúságból, vagy sértettbõl, mindegy.
2008.04.04 23:04:47
Pedig a Presser mindig is ezt csinálta, elég rémesen önzõ alak.
2008.04.04 23:04:52
mûvészet? én azt hittem amit csinálok, az csak egy nagy rakás kakkantás;D
viccen kívül: nem akarok én semmi se lenyomni a torkodon, másnak is elmondtam errõl a véleményem: ha nem tetszik, nem kell nézni.
Én se szeretem a sóskát, nem is szoktam fogyasztani. Inkább rá se nézek, sõt a mirelitpultban is messzirõl kerülöm:))
Sztem a további normális viszony reményében maradjunk annyiban, hogy szted szar, amit csinálok, én meg mondok rá egy áment.
Rendben vagyunk?
2008.04.04 23:11:59
Békítõ Pagrus. Uff!

Én tényleg sajnálom, hogy csak a pofám jár és nem fotózok. Lehet, hogy azért szövegelek ennyit (néha rámjön), mert hiányzik a fényképezés, nem tudom. Azért csinálni jobb, mint beszélni róla. Mint az orális szex.
2008.04.04 23:13:50
Kati, rendben vagyunk, részemrõl semmi gáz. Majd megiszunk egy sört a konzum restiben 1x.
2008.04.05 07:42:20
> de elpattant a húr, amikor a számomra kedves embert, az én privát, "zárt közösségemet" gyakorlatilag (ne szépítsük, minek) hazugnak

Jo szokasodhoz hiven ismet csusztatsz, ferditesz:
1. A hur mar korabban elpattant Nalad, akinek van kedve, nyugodtan utana olvashat, en ma reggel vettem a faradsagot, es megtettem.
2. Szo sem volt arrol, hogy Csabat valaki (ertem, ram gondolsz) hazugnak nevezte volna. O idezett olyan cikkeket, amelyekrol a kovetkezo hozzaszolasaban azt irta, hogy nem tudja nekunk megmutatni, mert kitorolte. Erre en azt irtam, hogy olyan cikkekrol ir, amelyek a Holdban vannak (szo szerint ezt irtam). Utana Csaba elkuldott nekem maganban egy cikket, ez is hozza tartozik az igazsaghoz. Valamint az is az igazsaghoz tartozik, hogy ezt Te csipobol ragalmazasnak, hazugsagnak titulaltad.

Tobben szova tettek mar itt a keptarban, hogy Rolad minden lepereg, el sem olvasod, amiket irunk, pontosabban elolvasod, es a magad szaja ize szerint elferditve felbofogod, es (folyt.)
2008.04.05 07:48:18
(folyt.) utana eljatszod a naiva szerepet, ezerrel racsodalkozol, mondvan, hogy a csunya bacsik bantjak a kis Katjusat.

Azert az mindenesetre figyelemre melto, hogy olyan, koztudottan higgadt, fegyelmezett kaptar tagokat is sikerult kiakasztanod (elerve a magad altal is bevallott celt), mint pl. Agi, Ritz Gabi, Geri.
Zsoltrol nem is beszelve, o szerintem egesz keptaras tagsaga ota osszesen nem irt ennyit, mint most... Ez mindenesetre pozitivum. :)))

Ja, ne faradj a valasszal, pontosan tudom, mit fogsz irni, mar raereztem a stilusodra. :)))

Karoly
2008.04.05 09:17:17
Károly!

Azért kiegészíteném a dolgot. (Csak mert legyen úgy ahogy tényleg volt!)
Meg persze azért, mert nem szereted ha valaki elferdíti az igazságot: (nehogy magadra vedd!)
ÉN nem mondtam soha olyat, hogy nem tudom megmutatni. Aztán elõbb lettem lehazugozva. (nem szó szerint) mint elküldtem volna a levelet. ÉS az is ott volt, hogy én felajánlottam a cikkek bemutatását az oldalon. De erre nem reagált senki. Inkább tovább lettem oltogatva. Na meg az is igaz, hogy ha Kati Elõbb hozta szóba a hazugozást, mint te a nyilvánosság elé tártad volna, levelezésünket.
(Had legyek önzõ és kikérjem magamnak: 3 cikk volt nem 1. )
Asszem így pontos.
2008.04.05 09:44:05
zsolt, részemrõl semmi akadálya, már csak azért sem, mert nem vagyok semmi sörnek elrontója;)...talán olvastad a másik képnél, hogy pagrussal is beszéltünk némi fotózós-sörözõs találkozóról, ezt lehetne bõvíteni is, ha van kedved hozzá. Bár sztem ha nem létkérdés, én a Resti helyett inkább vmi serezõ kiülõs-napsütötte részén gondolnám az itókás részt, nemtom a vonatod miatt mondtad-é, vagy nem...?
2008.04.05 10:21:34
BM13-as, ne add a hülét...

Mit gondoltál, hova regisztrálsz? Miért email írásával indul a folyamat, miért nem egy online formon, mint a nyíltnak szánt lapokon szokás? A minden lap bal felsõ sarkában látszó logo egy pillantra se gondolkodtatott el?

Azt már csak félve kérdezem, hogy minek akarsz olyan klubba tartozni, amit nem tisztelsz semmilyen szinten?

(A tárgyi tévedéseidet nem sorolnám hosszan, de jótanácsként azért felvezetném, hogy okos ember nem próbál számára ismeretlenek magánéletében vájkálni, mert ritkán fog eltalálni bármit is.)
2008.04.05 12:38:54
(Bocs pagrus...)
Károly: annyiban finomítanám az elõzõ hozzászólásodat, h én egy kicsit sem akadtam ki. Csak gondoltam teszek én is egy próbát, hátha a sorozatlövõ kollégák meghallanak valamit abból, amit írkodunk. Hát tévedtem. A többi stimmel. Meg kell, h mondjam, kicsit irigylem az ennyire magabiztos embereket. Bármi, amit õ készít, alkot, az hibátlan, és ha netán valaki szóvá tesz vélt vagy valós hibákat, akkor garantált a kioktatás. Ja, és próbáltam elvenni az "utolsó szót" is, persze ez sem sikerült :-)
Lehet, h Bencének azt kéne javasolni, h legyen olyan opció, miszerint egy képhez nem lehet hozzászólni, csak csodálni...
2008.04.05 12:47:00
SOHA nem mondtam olyasmit, hogy nincs bennem tisztelet semmilyen szinten. Ne szórakozz velem!

S hogy mit gondoltam, hova regisztrálok? Õszintén szólva a regisztráció elvárásainak megfelelõen: semmit.
Tagja voltam/vagyok más olyan fotós oldalaknak is, ahova meghívó kellett, vagy külön jelentkezés, de tudod, ott kértek tõlem portfóliós anyagot is, csak aztán döntöttek a felvételemrõl. Itt semmi ilyesmi kitétel nincs, tehát azt gondolom nem jogos azon elvárásod, hogy olyan képeket töltsek fel, amirõl te majd megállapítod, hogy: "ilyen jöhet még".
Egyébként, ha valami problémád van, javaslom, gyere el a fent említett találkozóra és beszéljük meg a dolgot szemtõl szemben.
2008.04.05 12:52:12
Hehe, mekkora mázlid van, h ide nem kell portfólijós anyag! ;) (bocsi, ezt nem tudtam kihagyni, és nem gondolom így.)
2008.04.05 12:54:01
Geri: van ilyen opció. Feltöltöd valami freewebre és nem adod meg a címedet alatta... :)
2008.04.05 12:57:56
:-P
2008.04.05 13:10:58
Hát alapvetõen tényleg szerencsés ember vagyok:)...köszi Geri;) Kezdelek megkedvelni, egyre jobb fejnek tûnsz:))
2008.04.05 13:12:05
Csaba, igen, igy mar jobban hangzik a dolog, kiveve azt, hogy - ismetlem - NEM lettel lehazugozva. Ebbe a "hazug" szo'ba csak Ti ketten kapaszkodtatok foggal-korommel.
Masreszt akkor en TOLED (es csak Toled!) elnezest is kertem, ha (talan a net ordoge miatt?) kisse felreerthetore alakult ez a cikk-nem cikk dolog, es amint megirtam mar a nyilvanossag elott, valoban elkuldted oket. (Azert irtam az elobb egy cikket, mert egy levelben jott, raadasul egybeolvasztva jott, bocs a pontatlansagert.)
De az megint mas lapra tartozik, hogy szerintem a keptar eddigi tagjai kozul senki(!) nem venne hazugozasnak, ha azt irom neki, hogy a Holdban van a cikk,vagy (mint utana irtam), en is irtam egy 23 kotetes csaladregenyt, mivel a regi tagok pontosan ismernek mar, es erre is utalhatunk, amikor zart kozossegrol beszelunk, nem szukseges rosszra gondolni.

Geri: :))) Igen, de Toled, akit eddig a nyugalom szobrakent ismertelek meg (legalabbis itt a keptarban), mar ez is "kiakadasnak" szamit. :)))

Karoly
2008.04.05 13:13:08
Geri vigyazz, Katjusa ismet hozza a formajat!

Karoly
2008.04.05 13:16:57
Karesz, fékezz már te is egy nagyot!
2008.04.05 13:18:12
Gabor: lasd a troll-os kepednel, amit irtam. (Kulonben eszem agaban nem lett volna beleszolni a "nagyok dolgaba".)

Karoly
2008.04.05 13:55:05
Katjusa: nem vagyok jó fej, pont olyan kis gonosz törpe vagyok, mint amilyet Venyerin kolléga tett fel... Amúgy, h egy listatag klasszikusát idézzem: Internetes "ismeretség" alapján nem alakítok ki képet magamnak senkirõl.