295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

Pillangó

picture

Szörny

picture

Május

picture

Dávid és Góliát

picture

Õzek II.

picture

Hópárna

picture

Tél

picture

Családi idil

picture

Õszi csendélet

picture

Gyík

picture

Büfé 4. - 5.

picture

Büfé 4. - 4

picture

Büfé 4 - 2

picture

Mókus

picture

-

picture

300 éves tölgy

picture

bogany

picture

Hegyek alatt

picture

Sirályok

Objektív:Gépváz:DMC-FZ30Film:
Érzékenység: 100 Expozíciós idõ:10/2500Rekesz:f/3.7
Leírás: Még egy használható (vagyis inkább szerethetõ) akadt közöttük
2009.02.26 21:19:46
Ez nekem jobban tetszik. Szép erõs bak lesz.
2009.02.27 08:08:37
A leskunyhóról jut eszembe: amikor még madárfotózási ambícióim voltak, készítettem borítást (sátorponyvát) terepszínû anyagból kis, tépõzáras-szúnyoghálós ablakokkal, gumis objektívnyílással a gyerekek kis játék mûanyag sátrának a vázára, pont elfér benne a szétnyitható kempingszék meg az állvány a géppel. Elég gyorsan összeállítható, viszonylag jó cucc lett. Egy ilyen kis gyereksátor 3 rugó a boltban, a posztó költsége további 2, meg egy délután a varrógép elõtt, és meg is van a cucc. Egy bolti lessátor ennek 4-5-szöröse legalább, és nem "tud" sokkal többet.
2009.02.27 12:28:00
Volt egy másra nem használható katonai sátrunk (még alja sem volt) én abból kezdtem kialakítani a leshelyem ennek a szórónak/dagonyának a közelében. Na, amikor a vadász meglátta, kaptam hideget, meleget :(
Nem is azt mondta, hogy elriasztom az állatokat, hanem hogy veszélyes lehet (disznók is járnak ott, elég sûrûn)
Aztán hogy valójában mi baja volt, azt talán Tóni tudná megmondani.
2009.02.27 13:09:58
Ilyenkor vaddisznó hajtások és lesen ülõ vadászatok is vannak. A törvény is szigorúan elõírja, hogy milyen körzetben - távolságra - ülhetnek ki vadászok, amit elõtte egy általában a vadászházban tartott naplóba be kell vezetni, hogy mindenki tudja ki-hol helyezkedik el. Megvannak a mozgási szabályok stb. Ilyenkor szoktak lenni a vadászbalesetek, ha ennek ellenére valaki elkezd a félhomályban kóvályogni, hajnalban gombászni, stb. Szóval ilyen esetekben - vadfotózásnál az az elsõ, hogy meg kell keresni a területet bérlõ vadásztársaságot, az elnököt vagy a vadászmestert, vagy ha erdõgazdasági terület, akkor az erdész-vadászt és vele részletesen mindent megbeszélve engedélyt kérni. Általában nem szoktak nagyon elutasítók lenni, ha valaki megfelelõ szinten köszön be.
2009.02.27 14:34:41
Nem egészen ismerem annak az erdõnek a jogállását. Az biztos hogy magánkézben van, és ez a les teljesen szabálytalan - kb 20m-re a házunktól. Egy vaskereskedés tulajdonosa jár ki a lesre, õ szokott nekünk szólni, hogy este csendesen legyünk, mert vendéget hoz:) - mi meg ápoljuk a jó viszonyt, csenben vagyunk, hiszen (épp az ilyen képek, élmények reményében) mi is örülünk, hogy ott a les.
2009.02.27 22:03:06
A földtulajdonosok közössége alakítja ki a vadászterületet 10 évente, minimum 3000 ha, s õk döntik el - a közgyûlés, vagyis magyar honban az erõsebb kutyák - hogy saját jogon vadásznak-e, vagy bérbeadják egy vadásztársaságnak. Hol laksz Te, hogy 20 m-re magasles van. Kívülrõl nem tudom, lakott területtõl mennyi a minimum betartandó távolság, de többnek gondolom, még vadkárelhárítás esetén is. Mindenesetre ilyenkor a vadásszal kell "jóban" lenni a cél érdekében.