295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Hibaista - Dél-Afrika 1.
picture

Hibaista - Dél-Afrika 1.

picture

Belgicum

picture

Reinkarnáció

picture

Dinamikus esüvő

picture

Ciprusi cica 2.

picture

Ciprusi cica 1.

picture

Ancient Kourion

picture

Hallerbos

picture

Bergheim, Elzász

picture

Találkozó

picture

Putyin

picture

Teliholdközelség

picture

Nils Utsi

picture

Fotós randi

picture

Spectral sensitivity

picture

Maria Luisa

picture

Fenyves

picture

Kacsom

picture

Tájkép vihar előtt 2.

Objektív:Meyer-LydithGépváz:Pentax LXFilm:Ilford Delta 100
Érzékenység: 100 Expozíciós idõ:Rekesz:8
Leírás: Fotómûvészet 2009/3:
" [...] így beszélt errõl Mátray Péter, a stüdió (FFS) 2008-ban megválasztott vezetõségének tagja:[...] Néhány aktív/lelkes emberrel azon kezdtünk agyalni, hogy a meglévõ szakmai programjainkon tül hogyan lehetne mûhelymunkát teremteni, és újra komolyabb életet lehelni a stúdióba. Lényegében erre született a Refresh címû kiállítás sorozat [...] A projekt kiírása szerint az egyes fogalmak - így a képhiba - újragondolása, rekontextualizálása is cél volt, ami már önmagában is hosszas elmélkedésre adhat okot. Ahhoz ugyanis, hogy értelmezhessük a képhibát, elõször meg kellene határozni a hibátlan, "jó kép" fogalmát. [...] A képi hiba elõfordulásának számos oka lehet még abban az esetben is, ha kifejezetten jó képek elõállítására törekszünk. Minél körültekintõbbek vagyunk, annál értékesebb lesz a véletlenek összejátszásával elõforduló hiba. "
- Jokesz Antal
2009.10.14 08:28:58
De jo! Akkor most mar en is feltolthetem az osszes sz..r kepemet a magas muveszet jegyeben? Van beloluk jo sok a fiokban, csak gyozzetek befogadni a "muveszetemet"...

Komolyan: Milan, ebben a kontextusban megall mind a ket keoped, hisz tobbe-kevesbe valoszinu, hogy megismetelhetetlen, egyedi esemenyekrol van szo, hisz Te sem mehetsz vissza minden honapban Del-Afrikaba, de meg ha vissza is jutsz, akkor sem valoszinu, hogy megismetelheted ezeket, az amugy valoban hibas fotokat. Az utazasaimon keszult fotoimat en sem szoktam olyan szigoruan valogatni, csaknem mindet elteszem, hisz nemely helyre mar majdnem biztos, hogy eletemben nem jutok el tobbe.

Karoly
2009.10.14 08:38:48
Otthon elkottyantottam azt a mondást a minap, hogy szarból nem lehet várat építeni. A gyerekek egy hete ezen röhögnek. Akkor most tanítsam meg nekik, hogy mégis?!
2009.10.14 08:41:25
Amúgy meg van egy csomó olyan diám otthon, amin hasonló hiba van, ami úgy keletkezett, hogy nagylátót raktam a gépre, és a becsillanás ellen az objektívet a kezemmel árnyékoltam. Igen ám, de a Zenit fényképezõgép mattüvege kb. 75-80%-át mutatja a filmre kerülõ képnek. Így lett egy vagon olyan képem, amelyikbe belelóg az árnyékoláshoz oda tett tenyerem. Ez akkor azt is jelenti, hogy nagy mûvész vagyok, csak még nem tudok róla?! Ez tök jó! :-)
2009.10.14 09:38:00
az a nagy k. helyzet hogy attol hogy hibas meg nem lesz feltetlen jo :)
itt nem is ertem hogy mi van. szembe sut a nap, gondolom nem volt hosszu a zarido megis eletlen, de ezt leszamitva is vannak aprobb hibai :)
2009.10.14 09:49:24
Robi: miert ne?! Friedlander is jol megelt belole, hogy egyik korszakaban odatette az arnyekat a fotoira.
Neked meg majd az lesz az ismertetojegyed a nemzetkozi fotografiaban, hogy ott hadonaszol a kepen az obi elott...

Karoly
2009.10.14 10:58:20
Persze felmerül a kérdés, hogy aminek a fentiek szerinti "kellõ körültekintéssel" megágyazunk, majd kifejezetten szeretnénk a bekövetkezését, az tekinthetõ-e egyáltalán hibának, már a mi kis saját folyamataink szenszögébõl.
2009.10.14 10:58:55
VÁRADI SZABOLCS: A lábról
(filozófiai töredék)

Mindennek van lába, vagyis valami, amin áll.
De a lábnak nincs lába, csakis rajta állnak.
És ha történetesen lába kelne a lábnak,
vagyis eltunne a láb, amin minden áll:
nos, a dolgok jórészt akkor is megállnak,
és amin állnak, hovatovább az neveztetne lábnak.
Kérdés mármost, hogy a lábra kelt láb viszont min áll?
Feltehetoen van valami (nevezzük talán lábnak),
amin áll az a láb, amin mások immár nem állnak;
kétséges azonban, hogy e láb lábsága ekkor miben áll.
2009.10.14 11:27:59
Vagyis: Minden láb.
:)
2009.10.14 12:11:37
Pagrus, nem jol tudod. Minden sörnyitó! Illetve helyesebben: olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Karoly
2009.10.14 12:54:42
jéé, néhány éves késéssel ide is eljutott a hibaizmus;))....hahaha
2009.10.14 13:33:30
Nem akarom az egesz Fotomuveszet cikket beidezni, de erdemes elolvasni szerintem mindenkinek. Leirjak, hogy a dolog hangsulyozottan nem arrol szol, hogy gyenge kepeket mutogassunk a mellunket verve, hogy mekkora hibas kepet csinaltunk...
Nekem ugyan semmi kozom a fent emlitett kiallitashoz vagy az FFS-hez, de erintve ereztem magam. A Del-Afrikaban FF filmre keszult kepeim egy resze fenyt kapott es csak keveset tudtam ugy-ahogy megmenteni, a kepek ugyanakkor szerintem nem rosszak. Kerdes tehat, hogy dobjam-e ki a kepeket amiatt, mert balsetes lett, vagy vegulis ezzel egyutt is szeretheto a dolog? Hasonloan a nagypapa regi karosszekehez, ami recseg-ropog, torott es billeg, de megis annyira kenyelmes?!
Osszessegeben nem gondolom, hogy ez a dolog nagyon eloremutat, de gondolatebresztonek talan erdekes, hogy nem kell mindig egy idealizalt tokeltesre torekedni...
2009.10.14 13:43:14
A kep egyebkent a Joremenyseg fokanal keszult, iskolas csoport menetel fel a vilagitotoronyhoz. Ami nekem erdekes volt, hogy eloben lehetett latni azt a vilagot, ami mar elmult Magyarorszagon: az iskolakban nagy a szigor, a diakok egyenruhaban rendezett sorokban mennek. Fiuk lanyok kulon osztalyokban allitolag sok helyen kulon epuletben tanulnak. Tehat ez a "regimodi" iskolai rend es fegyelem. Itt a kepen nekem szimbolikus, hogy a "vilag vegen" (szo szerint mondhatjuk) is megvan a fegyelem, egyenruha valami tradicio es tartas a gyerekekben... No mindegy, talan tul sok a patosz, nekem ez erdekes volt. Ehhez kepest szamomra a hibak szinte elhanyagolhatoak...
2009.10.14 13:55:26
Valami ilyesmit gondoltam en is, semmi belemagyarazas, semmi almuveszkedes nem szuksegeltetne hozza.

Egyszeruen arrol van szo, hogy - ahogy Te irtad - szerethetok ezek a kepek, de - gondolom - nem fogod oket kiallitani a XXVIII. Brusszeli Biennalen.

Az iskolai fegyelemrol: en a Maldiv-szigetek fovarosaban, Maleban lattam, amint a kisiskolasok takaros szoknyaban, feher bluzban (a fiuk ertelemszeruen nem szoknyaban) jottek ki a sulibol tanitas utan. Valoban elgondolkoztato.

Karoly
2009.10.14 14:35:17
"A Del-Afrikaban FF filmre keszult kepeim egy resze fenyt kapott es csak keveset tudtam ugy-ahogy megmenteni, a kepek ugyanakkor szerintem nem rosszak. Kerdes tehat, hogy dobjam-e ki a kepeket amiatt, mert balsetes lett, vagy vegulis ezzel egyutt is szeretheto a dolog?"

Róbertcápa D-napos képeinek minden baja van, aztán mégis a világ legtöbbet közöltjei közt vannak,. Szóval nem reménytelen a dolog, csak félig meg kell halni hozzá... :)
2009.10.14 21:13:33
Errõl a lábasdiról a Dolgokat Más Dolgok Tetejére Rakó Társaság jutott eszembe, illetve ugrott be.
2009.10.14 23:49:32
A Bizonyos Dolgokat Más Dolgok Tetejére Rakó Királyi Társaságra tetszett gondolni? :)